ДЮФЛУ (фінальна стадія). U-14. «Металург» – «Динамо» – 0:0

ДЮФЛУ (фінальна стадія). U-14. «Металург» – «Динамо» – 0:0

Розуміючи, що переможець групи може визначитися за різницею забитих та пропущених м'ячів, динамівці спробували вже на перших хвилинах зустрічі закріпити перевагу влучним ударом. Але запорожці вистояли, спромоглися відвести гру від своїх воріт до центру поля. Перший небезпечний момент у зустрічі виник лише на 23-й хвилині. Іван Михайленко завершив прохід до штрафного майданчика ударом у стійку. М'яч відскочив від неї й, по-зрадницьки прокотившись лінією воріт, пішов за межі поля.

За кілька хвилин запорожці відповіли ударом головою Зінченка, але Петрусь зміг зафіксувати м'яча в самому куті воріт. Варто відзначити, воротар динамівців, який замінив основного голкіпера в перших двох турах турніру Кучерука (йому в грі з «Шахтарем» травмували руку), зіграв практично безпомилково, не давши тренеру засумніватися у своїй надійності.

У перерві на стадіоні в Сваляві пройшла інформація, що «Шахтар» повів у рахунку. І без цього дуже мотивовані динамівці з подвоєною енергією вийшли на другий тайм. «Біло-сині» нав'язали супернику боротьбу, багато рухалися, заволоділи ініціативою й налагодили комбінаційну гру. Запорожці з кожною хвилиною все менше думали про атаку, зосередивши основні сили в захисті.

На 34-й хвилині капітан нашої команди Хахльов діагональною передачею знайшов у штрафному майданчику Янакова, але удар у нападника вийшов несильним, і воротар забрав м'яча.

Було в другому таймі ще кілька перспективних моментів біля запорізьких воріт, але до забитих м'ячів вони не призвели. Найкращий момент створив усе той же Янаков, у штрафному майданчику хитрощами прибравши двох захисників, але потім із десятьох метрів пробив повз ворота.

Кінцівку зустрічі динамівці всією командою провели на половині поля суперника, але з територіальної переваги нічого витягти не спромоглися. Із двома дальніми ударами киян уже в компенсований час не без зусиль впорався кіпер запорожців. У підсумку, нічия 0:0 й друге місце в турнірній таблиці.

Після фінального свистка події на полі прокоментував тренер «Динамо» (U-14) Юрій Лень:

- Невдало зіграла наша лінія атаки. Причин цьому можна знайти багато, як суб'єктивних, так і об'єктивних. У Сваляві поле було важке та в'язке, тоді як ми звикли грати на швидкій синтетиці. Не було комбінаційної гри, необхідного руху. Хоча, якби в першому таймі забив Михайленко, все могло скластися інакше. Невиразно зіграли наші флангові нападники, суперник зміг перекрити фланги. Куліш та Янаков зіграли нижче за свої можливості, але претензії не лише до них, а до всієї команди. Можливо, це не стосується лінії захисту. Це був третій ігровий день турніру, найважчий. Перевагу мають фізично сильніші команди, взяти приклад того ж львівського УФК, який переграв «Чорноморець». Для нас погану службу зіграло в'язке поле. У команді, скажу так, багато «легкої артилерії», а фізично сильних футболістів замало. Позначається й мала кількість ігор такого рівня впродовж сезону. Фактично, за останній рік опір нам надав лише київський РВУФК. Дуже все легко давалося нападникам Михайленку та Янакову, дуже легко вони забивали. А тут, де потрібно оборонятися та включати внутрішні резерви, проявляти характер, вдавалося далеко не всім.

У другому матчі групи «Б» донецький «Шахтар» переміг львівські «Карпати» 4:0.

Тепер на «Динамо» чекає гра за третє місце проти одеського «Чорноморця» (29 червня, Свалявський район, село Поляна, початок о 10:00).

У фіналі турніру чотирнадцятирічних зіграють донецький «Шахтар» та львівський УФК.

Фінальний турнір ДЮФЛУ (U-14). Група «Б». 3 тур

28.06.2013. м.Свалява, стадіон «Авангард». 100 глядачів

«Металург» (Запоріжжя) – «Динамо» (Київ) – 0:0

«Металург»: 1.Шовкун, 2.Сухіна, 3.Сафронов, 4.Гунько, 5.Козлов, 7.Ольховський, 8.Бородай, 10.Павлюк, 11.Вовченко, 15.Подлепенець (16.Захарченко, 58) , 17.Зінченко (19.Башинський, 53).

«Динамо»: 30.Петрусь, 9.Голенко (22.Демчук, 42), 2.Рибачук, 3.Наскрипняк, 18.Петренко (6.Стрижак, 30), 16.Миколенко (11.Червак, 49), 4. Хахльов, 5.Сарапій, 10.Куліш, 19.Михайленко (21.Яцюченко, 38), 17.Янаков (7.Дришлюк, 55).

Підсумкова турнірна таблиця в групі «Б»:

 

Команда

В

Н

П

М

О

1.

«Шахтар»

2

1

0

6:1

7

2.

«Динамо»

1

2

0

3:1

5

3.

«Карпати»

1

0

2

6:8

3

4.

«Металург» З

0

1

2

2:7

1

 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер