ДЮФЛУ (фінальна стадія). U-15. «Динамо» – «Шахтар» – 2:2

ДЮФЛУ (фінальна стадія). U-15. «Динамо» – «Шахтар» – 2:2

15-річні підопічні Валерія Кінашенка та Віталія Хмельницького провели свій перший матч у Куликові, що під Львовом. Уже в першому турі нашим хлопцям протистояв, мабуть, найпринциповіший суперник донецький «Шахтар». Зазначимо, що в цій віковій групі матчі тривають два тайми по 35 хвилин.

Як і очікувалося, матч вийшов захоплюючим і цікавим. Було помітно, що динамівці серйозно налаштувалися на поєдинок і з самого початку грали сконцентровано. А вже на 3-й хвилині вони вийшли вперед, завдяки зусиллям Данила Лісового, який до кінця зіграв із захисником Едуардом Матвієнком, виграв боротьбу за м'яч і майже з центру штрафного майданчика точним ударом не залишив шансів воротарю!

Незабаром хороший простріл намагався виконати Богдан Ледньов, але в останній момент захисник у підкаті виніс м'яч на кутовий. Ще через кілька хвилин знову Лісовій вийшов до воріт, змусив голкіпера невпевнено зіграти і вибити м'яч перед собою, але Євген Смирний трохи не встиг на добивання. «Женя, летіти вже потрібно було на цей м'яч!», - одразу ж прокоментував ситуацію тренер. І це тільки в перші 10 хвилин матчу!

Справедливості заради зазначимо, що й біля протилежних воріт не завжди було спокійно. Але загроза воротам Вадима Санжаревського, в основному, виникала після стандартних положень. Але як тільки динамівцям вдавалося налагодити контроль м'яча, супернику було несолодко. На 19-й хвилині після подачі кутового у виконанні Сергія Косовського м'яч на правому куті штрафного майданчика підкараулив активний Смирний і точним ударом спрямував його в дальній кут воріт, подвоївши перевагу своє команди.



Після цього гра перемістилася на протилежну половину поля, і «Шахтар» подав три кутових поспіль. Тут вже довелося постаратися Санжаревському, який у всіх випадках діяв надійно. Не менш небезпечно відповіли і динамівці: відповідальний за стандартні положення Косовський здорово подав м'яч із району правого кута штрафногомайданчика, але Лендьов головою відправив м'яч трохи вище поперечини.

Щойно розпочався другий тайм, як номінальні господарі ледь не довели рахунок до великого. Це Ледньов обіграв кількох захисників і здорово пробив, але воротар у стрибку дотягнувся до м'яча.

По-справжньому серце
здригнулося у динамівських уболівальників, коли після однієї з атак «Шахтаря» захисникам довелося виносити м'яч із стрічки воріт. А в наступні три хвилини сталося щось неймовірне господарі самі собі створили проблеми. Санжаревський із Мазуром не зрозуміли один одного через те, що воротар занадто довго тримав м'яч, і в підсумку динамівський захисник зрізав м'яч у власні ворота.

Відразу ж після цього донеччани вдало подали штрафний, і Матвієнко головою зрівняв рахунок. Після цього динамівці майже не покидали половину поля суперника, не відходячи від їхніх воріт. Лише одного разу наша команда пропустила досить небезпечний контрвипад, але Сластінов не зумів переграти Санжаревського, а Ткачук на добиванні послав м'яч вище поперечини.



Безперечно, гра стала більш нервовою і жорсткою, що втілилося у велику кількість жовтих карток. На жаль, ні стандарти, ні удари по воротах успіху динамівцям не принесли. В якийсь момент надію подарував Ярмоленко, відправивши м'яч у ворота «Шахтаря», але асистент арбітра вже стояв із піднятим прапорцем, зафіксувавши офсайд. Не дивно, що останні хвилини вийшли напруженими, Сірош навіть міг вирвати перемогу для своєї команди, але пробив трохи вище хрестовини.

Свій наступний матч «Динамо» (U-15) проведе завтра, 26-го червня, проти запорізького «Металурга» у Дублянах. Початок о 11.00

Фінальний турнір ДЮФЛУ (U-15)

25.06.2013. Куликов. 100 глядачів

«Динамо»
«Шахтар» 2:2

«Динамо»: 1. Санжаревський Вадим, 8. Бабан Дмитро, 2. Гайдук Ярослав, 16. Мазур Мирослав, 3. Апостолюк Владислав, 9. Косовський Сергій, 5. Смирний Євген (11. Шарило Олександр, 50), 25. Ледньов Богдан (15. Шпирка Юрій, 63), 24 Винниченко Богдан (20 Ярмоленко Артем, 43), 10. Лісовий Данило, 14. Зубков Ілля (19. Мочуляк Ренат, 45).

НЗ: 30. Макарчук Євген, 4. Гамула Богдан, 6. Арутюнян Давид.

«Шахтар»: 1. Карнаух Олег, 2. Запорощенко Андрій, 3. Петрик Дмитро, 4. Матвієнко Едуард, 5. Манченко Іван, 6. Сірош Вадим, 7. Сластінjd Данило, 8. Маховка Андрій (18. Биков Олексій, 22), 9. Борис Андрій, 10.Топалов Дмитро (15. Путря Ілля, 70+3), 11. Ткачук Орест (17. Гроданjd Євген, 69).

НЗ: 12. Поспєлов Артем, 13. Богуцький Микита, 14. Гергель Іван, 16. Шаталов Андрій.

Голи: Лісовий (3), Смирний (19)
Мазур (автогол, 46), Матвієнко (48).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер