ДЮФЛУ (фінальна стадія). U-16. «Динамо» – «Шахтар» – 0:2

ДЮФЛУ (фінальна стадія). U-16. «Динамо» – «Шахтар» – 0:2

За останні десять днів найпринциповіші суперники на українських полях – «Динамо» та «Шахтар» – провели у фіналах ДЮФЛУ зустрічі в усіх чотирьох вікових. У U-14, U-15 та U-17 матчі завершилися внічию, була рівною гра команд і в турнірі U-16, але успіх посміхнувся «гірникам».

Матч у Сваляві зібрав солідну глядацьку аудиторію. Центральна трибуна була практично заповнена, симпатії вболівальників розділилися приблизно порівну. Серед почесних гостей за грою спостерігав тренер юнацької збірної України U-16 (хлопці 1997 року народження), знаменитий у минулому київський динамівець Олег Кузнецов. У другій половині серпня його команда братиме участь у турнірі в Польщі, саме час відібрати найкращих шістнадцятирічних гравців. Був на матчі й старший тренер ДЮФШ «Динамо» ім.В.Лобановського Олександр Іщенко.

Щоб вийти в лідери групи, динамівцям потрібна була перемога, за якою підопічні Сергія Беженара кинулися до воріт суперника вже зі стартового свистка арбітра. У першу чверть години «біло-сині» були як мінімум двічі близькими до взяття воріт. Небезпечно пробивали Богдан Михайличенко та Дмитро Заїкін, але вище за будь-які похвали зіграв воротар Микита Романов.

У цьому матчі динамівці не дорахувалися свого капітана Сергія Чоботенка, який «заробив» у попередніх матчах два попередження. За його відсутності капітанська пов'язка перейшла до Романа Метя.

Після сплеску активності киян гра вирівнялася. Ніщо не передбачало лиха, коли на 16-й хвилині захисник Самон Перес вирішив головою скинути м'яча своєму воротарю. З-за спини несподівано вискочив Андрій Капелян, перехопив м'яча й із кількох метрів спрямував його у ворота.

Пропущений м'яч ненадовго вибив киян із атакуючого пориву. Наприкінці першого тайму був близьким до того, щоб зрівняти рахунок, Ростислав Тарануха, але з гострого кута пробив поруч із дальньою стійкою. А Артем Ковбаса вийшов віч-на-віч із воротарем, але й тут точність підвела нашого нападника.

На 52-й хвилині після навісу з правого флангу м'яч опустився на дальній кут штрафного майданчика, звідки Микита Сентябов вирішив завдати удару. Надійно зіграв Романов, в самому куті воріт «накривши» м'яча.

Ледь не зрівняв рахунок Заїкін, ударом головою завершуючи подачу Володимира Шепелєва зі штрафного. Наш найкращий бомбардир виграв боротьбу й класно пробив метрів із восьми, але м'яч, влучивши в поперечину, пішов за межі поля.

Будучи близькими до взяття воріт, динамівці пропустили контратаку, в ході якої рахунок було подвоєно. На 76-й хвилині Михайло Костенко пройшов флангом, прострілив до центру, звідки Олександр Піхальонок метрів із п'ятьох спрямував м'яча в кут воріт. Було за що взятися за голову, адже протягом усієї гри динамівці в жодному з компонентів не поступалися супернику.

Незважаючи на поразку, «Динамо» з другого місця в групі вийшло до півфіналу ДЮФЛУ. Суперником нашої команди став «BRW-ВІК» із Володимир-Волинського. Матч відбудеться у п'ятницю, 5 липня, в с.Поляна. Початок о 17:00.

Сергій Беженар, старший тренер «Динамо» (U-16):

- Ми добре розпочали гру, було пересування й небезпечні моменти. Перший пропущений гол трохи надломив команду. Наш захисник припустився технічної помилки, але звинувачувати його в цьому не можу. Як футболіст він лише формується. За рахунку 0:1 результат на «Шахтар» не тиснув, а наші хлопці втратили контроль гри. У другому таймі вдалося знову заволодіти ініціативою, створили достатньо моментів. Ковбаса мав забивати, вийшовши віч-на-віч. Підвела виконавська майстерність, це те, про що ми казали після гри першого туру з «Карпатами». Нам не вистачало капітана Сергія Чоботенка. Він лідер як на полі, так і в колективі. Загалом, за винятком кількох моментів, претензій у мене до хлопців немає. Тепер будемо готуватися до півфіналу турніру, завдання перемогти в ньому для «Динамо» ніхто не скасовував.

Ростислав Тарануха, нападник «Динамо» (U-16):

- Матч із «Шахтарем» для нас був важливим та принциповим. Так склалося, що через власні безглузді помилки самі «привозимо» собі м'ячі, й у підсумку програємо. Після першого пропущеного м'яча в нас гра налагодилася, створили кілька хороших моментів і мали як мінімум зрівнювати рахунок. Але пропустили контратаку, за рахунку 0:2 настрій зник, руки опустилися. У першому таймі міг забити м'яч, але пробивав під гострим кутом і поцілити у ворота не вдалося. Після гри до нас у роздягальню зайшов старший тренер школи Олександр Іщенко. Сказав, що кожного року повторюємо одні й ті ж помилки, висновки не робимо. Тепер будемо готуватися до півфіналу, в турнірі ще нічого для нас не втрачено. Все в наших руках.

Фінальний турнір ДЮФЛУ (U-16). Група «А». 3 тур

04.07.2013. с.Поляна. 400 глядачів.

«Динамо» – «Шахтар» – 0:2 (0:1)

«Динамо»: 33.Маханьков, 3.Самон Перес (18.Сотник, 41), 22. Демиденко, 16.Меть (к), 4.Михайличенко, 6.Шепелєв (7.Семенов, 73), 8.Масалов (15.Воробець, 64), 11.Ковбаса (21.Щебетун, 50), 14.Сентябов (19.Лапа, 58), 20.Тарануха, 9.Заїкін.

«Шахтар»: 12.Романов, 14.Терехов, 16.Шаповалов, 2.Грачов, 5.Козлов, 6.Сеницький, 7.Костенко, 8.Авагінян (18.Коровенко, 63), 9.Капелян (17.Гладченко , 67), 10.Піхальонок (к), 15.Коваленко (11.Глагола, 62).

Голи: Капелян (16), Піхальонок (76).

У другому матчі групи «А» львівські «Карпати» перемогли «ДЮСШ-11 Чорноморець» 3:1.

Підсумкова турнірна таблиця в групі «А»: 

 

 

В

Н

П

М

О

1.

«Шахтар»

3

0

0

5:0

9

2.

«Динамо»

1

1

1

7:3

4

3.

«Карпати»

1

1

1

3:2

4

4.

«ДЮСШ-11 Чорноморець»

0

0

3

2:12

0

 

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер