ДЮФЛУ (фінальна стадія). U-16. «Карпати» – «Динамо» – 0:0

ДЮФЛУ (фінальна стадія). U-16. «Карпати» – «Динамо» – 0:0

Цікава гра завершилася нульовою нічиєю.

Усі матчі групового етапу шістнадцятирічні динамівці проведуть у селі Поляна, на побудованому незадовго до фіналу ДЮФЛУ стадіоні. З одного боку новенької арени мальовнича гора та бугельний підйомник, з іншого дзюркотлива річечка Велика Пиня. Є у динамівців у Поляні й своя група підтримки. У першу чергу, це батьки, які приїхали разом з юними футболістами, а також відпочиваючі й місцеві жителі.

Кияни в дебюті зустрічі провели серію атак, найнебезпечніша з яких завершилася ударом Щебетуна з 12-ти метрів трохи вище воріт. Львів'яни відповіли ударом Карпенка з лінії воротарського майданчика, але в цьому епізоді чудово зіграв воротар Маханьков. Ближче до середини тайму стартова активність минула, команди почали вести позиційну гру, переважно в центрі поля. Висока ціна кожного набраного очка – нагадаємо, в групі «Б» зібралися всі три призери минулорічної ДЮФЛУ – змушувала юних футболістів грати обережно та багато уваги приділяти захисту.

На початку другого тайму суперники активізувалися. Спочатку динамівці завдали удару з кута штрафного майданчика, але м'яч пройшов поруч зі стійкою, а в атаці у відповідь львів'ян успіх уже був на боці «біло-синіх». М'яч після удару Карпенка прийняла на себе стійка!

Проведені в перерві Сергієм Беженаром заміни помітно пожвавили гру в атаці. На 53-й хвилині Масалов змістився на фланг та підступно навісив практично від лицьової лінії, але м'яч, перелетівши воротаря, опустився за дальньою стійкою. Якби був трохи влучнішим із ударом Шепелєв на 59-й хвилині, його гол сміливо можна було б записати як найкрасивіший у турі. Шкода лише, що м'яч після удару зі штрафного з 30-ти метрів пройшов у сантиметрах від «дев'ятки» львівських воріт.

Територіальна перевага у другому таймі була в киян, але атакувати великими силами їм не дозволяли підступні контратаки львів'ян. На 60-й хвилині Сотник отримав м'яча в штрафному майданчику, але, перебуваючи у вигідній ситуації, пробив вище воріт.

На 77-й хвилині Шепелєв із 25-ти метрів добре приклався до м'яча – врятував воротар. Останні хвилини зустрічі минули на половині поля «Карпат». Динамівці краще виглядали фізично, перегравали суперників у швидкості та витривалості. Не вистачало одного – влучного завершального удару. Будемо сподіватися, всі вони були залишені на наступні ігри.

Після фінального свистка події на полі прокоментував тренер «Динамо» Сергій Беженар:

- На мій погляд, дві команди показали хороший рівень футболу. Біля обох воріт були створені моменти, а те, що вони не були реалізовані, заслуга лінії оборони. Мені гра сподобалася у виконанні обох сторін. Це був наш перший матч у турнірі, позначалося психологічне напруження. Виокремлювати когось у команді – не в моїх принципах. Я задоволений усіма своїми хлопцями й можу висловити їм лише слова подяки. І тим, хто був на полі, і тим, хто залишився на заміні. Наприкінці матчу ми активізувалися, що говорить про хорошу фізичну форму гравців та їхню готовність до турніру. Створили багато моментів біля воріт «Карпат». Підвела виконавська майстерність, десь позначалося хвилювання.

Капітан динамівців Сергій Чоботенко залишився незадоволеним, що його команді не вдалося набрати три очки:

- Для нас ця гра була дуже принциповою. Хотіли помститися «Карпатам» за минулорічний фінал ДЮФЛУ, в якому ми їм поступилися та втратили перше місце. Але сьогоднішня гра була рівною, тож нічию вважаю цілком закономірною. Небезпечні моменти були створені біля обох воріт. Тренери попереджали, що гра проходить у гірській місцевості, плюс на стадіоні поле нове й досить в'язке. Проти «Карпат» нам не вдалося показати всіх своїх можливостей. Є в чому додати, над цим і будемо працювати. І про себе скажу, що міг зіграти краще. У групі залишаються дві гри, в них потрібно показувати найкращі якості та перемагати.

Фінальний турнір ДЮФЛУ (U-16). Група «А». 1 тур

01.07.2013. с.Поляна. 200 глядачів

«Карпати» – «Динамо» – 0:0

«Карпати»:
1.Стецьків, 2.Мелінішин, 3.Кравець, 4.Лещишин, 5.Скотаренко, 18.Стефанишин (17.Бусько, 54), 7.Лебедь (к), 8.Федіна, 9.Вербний, 10.Карпенко (6.Саутін, 74), 11.Швед.

«Динамо»: 33.Маханьков, 2.Чоботенко (к), 22.Демиденко, 16.Меть, 4.Михайличенко, 6.Шепелєв, 8.Масалов, 11.Ковбаса (7.Семенок, 41), 14.Сентябов (19.Лапа, 71), 20.Тарануха (18.Сотник, 54), 21.Щебетун (9.Заїкін, 41).

У другому матчі групи «А» донецький «Шахтар» переміг «ДЮСШ-11 Чорноморець» із рахунком 2:0.

Турнірна таблиця в групі «А» після 1-го туру:

 

 

В

Н

П

М

О

1.

«Шахтар»

1

0

0

2:0

3

2.

«Динамо»

0

1

0

0:0

1

3.

«Карпати»

0

1

0

0:0

1

4.

« ДЮСШ-11 Чорноморець»

0

0

1

0:2

0

 

У вівторок, 2 липня, в другому турі в групі «А» зіграють «ДЮСШ-11 Чорноморець» – «Динамо» (с. Поляна, початок о 17:00) та «Шахтар» – «Карпати».

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер