ДЮФЛУ (фінальна стадія). U-17. «Динамо» – «Шахтар» – 0:0

ДЮФЛУ (фінальна стадія). U-17. «Динамо» – «Шахтар» – 0:0

Жереб розпорядився так, щоб «Динамо» та «Шахтар», які опинилися в одній групі, зустрічалися вже в першому турі. Спочатку поєдинок планувалося провести в селищі Куликовому під Львовом, але матч там так і не відбувся. З невідомої нам причини організатори фінальної частини ДЮФЛУ вирішили зіграти цю зустріч на львівському стадіоні «СКА», а от повідомити громадськості та пресі про такий поворот подій просто забули або не вважали за потрібне...

Зі стартових хвилин зустрічі ми побачили атакуючий футбол у виконанні обох колективів. Перший шанс для взяття воріт втратив капітан «гірників» Зінченко. В атаці у відповідь Книш із меж штрафного майданчика пробив потужно, але трохи вище поперечини.

На 11-й хвилині зустрічі чергова помилка оборони «Динамо» ледь не призвела до голу. Цього разу на побачення з Фастовим вискочив Борячук, але й цього разу футболісту «Шахтаря» не вистачило влучності – м'яч пролетів у сантиметрах від стійки.

Настільки бурхливий початок тайму, який, до слова, за регламентом змагань тривав 40 хвилин, здавалося б, обіцяв не менш цікаве продовження, але не так сталося, як гадалося! Розпочався відверто нудний футбол із величезною кількістю браку при передачах та численних порушеннях правил. Що стосується рефері, то він відважно виконував свою роботу, не залишаючи без уваги навіть найменшого натяку на фол.

Друга ж 40-хвилинка розпочалася із заміни у «Динамо». Поле залишив капітан команди Павло Ориховський, попрямувавши прямо до лікарні. Діагноз – надрив зв'язок та гіпс. Після матчу наставник «біло-синіх» висловив сподівання, що футболіст відновиться до кінця фінальної частини....

У другому таймі футболісти «Шахтаря» створили цілу низку небезпечних ситуацій та цілком могли відкрити рахунок, але блискуче себе проявив голкіпер «Динамо» Дмитро Фастов. Спочатку він ногою парирував м'яча, спрямованого Арендаруком із кількох метрів у кут, а потім, витягнувшись на весь зріст, в ефектному стрибку дістав сферу з правої дев'ятки власних воріт.

Незважаючи на територіальну перевагу суперника, «біло-сині» не забували про атаку. Активніше за всіх виглядав Віктор Циганков, кожного разу накручуючи на правому фланзі по два-три суперника, але от до акцентованого удару в півзахисника справа так і не дійшла.

Вже в компенсований час усе той же Циганков міг принести перемогу «Динамо», але його удар із лінії штрафного майданчика прийшовся точно в руки воротарю.

Підсумок зустрічі – нульова нічия за абсолютно рівної гри.

Олексій ДРОЦЕНКО (старший тренер «Динамо» U-19):

«Результат не виявив сильнішого, але виявив проблеми, які є в нашої команди. Це стосується і комплектації, і травмованих футболістів. Якщо говорити безпосередньо про матч, то початок зустрічі ми десь провалили. Не очікували настільки швидкісного пресингу від «Шахтаря». Потім вирівняли гру. А якщо рахувати моменти надалі, то хто забив би, той, напевно, й переміг би. У «гірників» були шанси, якими вони не скористалися. Забив би Циганков у компенсований час – схилив би шальки терезів на нашу користь. Можливо, десь у глибині душі цей результат нас і не влаштував, але він є реальним на сьогоднішній день».

Андрій НЕСТЕРЕНКО (півзахисник «Динамо» U-19):

«Ми готувалися й налаштовувалися на цей поєдинок. «Шахтар» – дуже непогана команда. На жаль, свої моменти ми не використали. Початок зустрічі ми провели не найкращим чином. Суперник із перших хвилин почав пресингувати, а ми до такого не звикли. Як тільки ж вдалося адаптуватися, ми почали проводити свої атаки. У другому таймі ноги «підсіли», сил уже майже не було, але ми все одно намагалися пресингувати й атакувати. Сталося так, що з «Шахтарем» «Динамо» зустрічалося вже в першому турі фіналу ДЮФЛУ. Гадаю, якби ми зіграли з ними, наприклад, у третьому турі, матч вийшов би куди ефектнішим. Тим не менш, мета на турнірі в нас одна – перемога! ».

Фінальний турнір ДЮФЛУ. U-17. Група «А». 1 тур

01.07.2013. Львів. Стадіон «СКА». 150 глядачів

«Динамо» – «Шахтар» – 0:0

«Динамо»:
1. Фастов, 2. Нестеренко, 18. Душин, 8. Ориховський (к) (46, 8. Гусін), 11. Норенков, 5.Приймак, 15. Яровий (80+3, 7. Куканьков), 9. Циганков, 21. Книш (65, 4. Федосов), 19. Саламаха (76, 17. Іродовський), 22. Бесєдін (79, 13. Денега).

«Шахтар»:
1. Гуридов, 5. Ічуаїдзе (78, 14. Шапочка), 4. Філін, 3. Геворгян, 2. Кирюханцев, 8. Вачиберадзе, 6. Янко, 10. Зінченко (к), 11. Штандер (69, 16. Меркушов), 9. Борячук (63, 17. Зубков), 7. Арендарук (78, 18. Жданов).

Попереджені: Книш (47), Душин (60) – Арендарук (71).

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер