ДЮФЛУ (фінальна стадія). U-17. СДЮШОР (Ужгород) – «Динамо» – 2:5

ДЮФЛУ (фінальна стадія). U-17. СДЮШОР (Ужгород) – «Динамо» – 2:5

До поєдинку проти киян ужгородський колектив підходив у статусі лідера групи, адже в першому поєдинку вони переграли з рахунком 2:0 дніпропетровський «Інтер». Динамівці ж, не спромігшись вирвати перемогу в «Шахтаря», були рішуче налаштовані зробити це в поєдинку проти СДЮШОР. До того ж хлопцям довелося грати не лише за себе, але й за капітана Павла Ориховського, який порвав зв'язки в першому матчі та спостерігав за своїми партнерами з трибун.

Перша небезпека біля воріт ужгородської команди виникла під кінець першої 10-хвилинки. Спочатку з гри, а потім і зі штрафного, завдавав ударів Циганков, але повз ворота. У зворотному напрямку пішла небезпечна контратака, на вістрі якої опинився форвард СДЮШОР Сегедій. На щастя, голкіпер «Динамо» Фастов вчасно вийшов із воріт та забрав м'яча.

За 10 хвилин «біло-сині» знову мали кілька хороших моментів. Циганков, опинившись віч-на-віч із голкіпером, чомусь пробив йому точно в руки. Потім правий захисник Душин, накрутивши у себе на фланзі трьох опонентів, із меж штрафного майданчика прострілював до району 11-метрової позначки, але й тут на шляху м'яча опинився воротар, ногою перервавши політ м'яча.

Не менш ефектними видалися й заключні хвилини першого тайму. Фастов учергове продемонстрував свою відмінну реакцію, відбивши м'яча в лівій дев'ятці воріт після удару зі штрафного. «Динамо» ж свій шанс реалізувало. На першій компенсованій хвилині Душин зробив черговий рейд правим флангом та прострілив до штрафного майданчика, а Норенков, опинившись на ударній позиції, в боротьбі із захисником спрямував м'яча в кут воріт – 1:0.

Перший м'яч «Динамо» у фінальній частині ДЮФЛУ не заспокоїв наставника «Динамо» Олексія Дроценка, а, навпаки, змусив його ще більше сконцентруватися. Відразу після завершення тайму обидва тренери повели свої команди до роздягальні. І якщо динамівці після спілкування з тренером повернулися на поле вчасно, то до наставника СДЮШОР та його підопічних не могли достукатися ще близько п'яти хвилин.

Тим не менш, настільки тривала розмова зовсім не допомогла ужгородському колективу. Вже на 30-й секунді другого тайму вони пропустили вдруге. Цього разу вже Норенков прострілив зліва, а свіжий Яровий спокійно пробив повз воротаря. Все той же Норенков, ще за 10 хвилин, записав на свій рахунок ще один гольовий пас. Цього разу його сильним прострілом вздовж лінії воріт скористався Саламаха.

У середині другого тайму Душин вирішився на удар здалеку після скидки Бесєдіна. І вгадав, поціливши в дев'ятку воріт! Здавалося б, перемога у «Динамо» вже в кишені, але ужгородці не мали наміру здаватися. На 67-й хвилині, після подачі з кутового та сумбуру в штрафному майданчику «Динамо», разючого удару в кут із 14 метрів завдав Вишневський. На 77-й хвилині вже Фастов, який блискуче проводив уже другий матч поспіль, помилився на виході, що дозволило Вахуловичу головою спрямувати сферу в порожні ворота.

Але не встигла секундна стрілка зробити один оберт, як Куканьков встановив остаточний рахунок у матчі – 5:2!

Підсумок – упевнена й красива перемога підопічних Олексія Дроценка, що дозволила команді очолити турнірну таблицю та практично гарантує путівку до півфіналу.

Олексій ДРОЦЕНКО (старший тренер «Динамо» U-17):

«Перемога завжди радує, та й грали непогано. У першому таймі не могли реалізувати свої моменти. Можливо, свою роль зіграло хвилювання й думки про те, що важливо було обов'язково перемагати. В якихось моментах просто потрібно було зіграти холоднокровніше. Часом не вистачало й майстерності.

Наприкінці тайму нам вдалося провести гол у роздягальню. У перерві хлопці заспокоїлися, а ми зробили певні перестановки. Другий тайм ми ж провели на хорошому рівні, реалізували частину моментів, які мали. Шкода, щоправда, що не залишили свої ворота сухими. Але й СДЮШОР – дуже непогана команда, яка старалася й билася до кінця. Результатом і грою я залишився задоволений».

Денис НОРЕНКОВ (півзахисник «Динамо» U-17):

«Дуже радий, що саме мені вдалося забити перший м'яч «Динамо» у фіналі ДЮФЛУ. Незважаючи на те, що я мав бігти на дальню стійку, був упевнений, що буде простріл з флангу до району 11-метрової позначки. Ми працювали над цим на тренуваннях. Гадаю, цей гол завів команду, тому і вдалося забити більше. А загалом, усе що міг, те я й робив.

У фізичному плані, гадаю, витримаємо. Ми пройшли збори, де були по два тренування на день. До того ж середа – вихідний день. Відновимо сили й будемо налаштовуватися на «Інтер». У нас є одна мета – виграти фінал. Наша команда до цього готова».

Фінальний турнір ДЮФЛУ. U-17. Група «А». 2 тур

02.07.2013. Львів. Стадіон «СКА». 100 глядачів

СДЮШОР (Ужгород) – «Динамо» – 2:5 (0:1)


СДЮШОР: 1. Василь Мучичка, 2. Микита Фабрика (56, 6. Норберт Гіді), 4. Степан Буксар (к), 22. Богдан Павлович, 24. Мирон Гулович, 5. Олег Вишневський (74, 12. Андріян Гірник), 14. Олександр Цинчик, 8. Андрій Лазар (49, 10. Василь Беца), 9. Олег Квиг (45, 7. Михайло Фіцай), 11. Кристіан Сегедій (63, 15. Ярослав Вахулович), 26. Іван Русин (74, 16. Олександр Ревта).

«Динамо»: 1. Дмитро Фастов, 2. Андрій Нестеренко, 18. Богдан Душин, 5. Владислав Приймак, 17. Олег Іродовський, 6. Андрій Гусін, 11. Денис Норенков (52, 21. Данило Книш), 9. Віктор Циганков (72, 13. Богдан Денега), 10. Владислав Любко (к) (41, 15. Ігор Яровий), 4. Павло Федосов (37, 19. Данило Саламаха), 22. Артем Бесєдін (60, 7. Олександр Куканьков).

Голи: Норенков (40+1), Яровий (41), Саламаха (50), Душин (58), Куканьков (78) – Вишневський (67), Вахуловіч (77).

Попереджений: Цинчик (80).

Турнірна таблиця в групі «А» після двох турів:

Команда

Матчі

Перемоги

Нічиї

Поразки

Забиті

Пропущені

Очки

  1. «Динамо» (Київ)

2

1

1

0

5

2

4

  1. «Шахтар» (Донецьк)

2

1

1

0

3

0

4

  1. СДЮШОР (Ужгород)

2

1

0

1

4

5

3

  1. «Інтер» (Дніпропетровськ)

2

0

0

2

0

5

0

 

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер