ДЮФЛУ. Фінальний етап U-16. Фінал. «Динамо» – «УФК-Карпати» – 1:1 (по пенальті 4:2)

ДЮФЛУ. Фінальний етап U-16. Фінал. «Динамо» – «УФК-Карпати» – 1:1 (по пенальті 4:2)

Обидві команди провели важкі півфінали, в яких віддали багато сил та енергії. Позначилася й спекотна погода, що встановилася в останні дні в Поляні, що при ранньому початку матчу о 11:30 не могло не відбитися на якості гри суперників. Клопоту наставнику киян Віталію Косовському додали пошкодження Едуарда Сарапія та Вадима Червака.

Незважаючи на всі складнощі, бажання юних динамівців уперше стати чемпіоном України просто зашкалювало. І не дивно, що стартовий натиск команди вже на 8-й хвилині завершився забитим м'ячем. Пішов простріл із флангу на лінію воротарського майданчика, звідки набіг Владислав Наумець та вколотив м'яча у ворота!



Після забитого м'яча «біло-сині» почали грати обережніше, часто використовуючи улюблену контратакуючу тактику. Знайшли свій козир у вигляді дальніх ударів і львів'яни. Спочатку Віталій Сильченко змусив попрацювати Владислава Кучерука, пробивши в саму «дев'ятку» метрів із 22-х. А за кілька хвилин і динамівський кіпер виявився безсилим. Аж надто бездоганним був постріл по дузі під поперечину від Олексія Сича. І після цього, аж до фінального свистка, карпатівці за першої зручної нагоди пробивали з дальніх дистанцій.

У другому таймі рівень пристрастей на полі зашкалював. Динамівці хотіли перемогти в основний час, а от львів'ян цілком влаштовувала й нічия, сподіваючись на повторення півфінальної історії, коли в серії пенальті ними був переможений «Шахтар».



На 70-й хвилині в черговий раз переграв свого опонента на фланзі Денис Янаков, прострілив на ближню стійку, звідки в дотик пробив Юрій Козиренко. Бути голу, але правильне місце на лінії воріт обрав Антон Задерейко. Чим ближче до фінального свистка, тим обережнішими були атаки кожної з команд. Блискучі якості лідера показав капітан Олексій Хахльов, часто беручи ініціативу на себе, відпрацьовуючи в центрі поля як мінімум за двох. А на 75-й хвилині Олексій міг і сам відзначитися, обігравши у штрафному майданчику двох захисників, але його удар на кутовий перевів голкіпер.

В останні хвилини глядачі на заповненій ущент центральній трибуні стадіону «Поляна» активно підтримували команди, але рахунок так і не змінився. У підсумку найсильніша команда України визначилася в серії післяматчевих пенальті. Удача та майстерність у пробитті одинадцятиметрових динамівців були на рівні, вище за всілякі похвали зіграв воротар Влад Кучерук. У підсумку, перемога «Динамо» в серії пенальті 4:2 та звання найсильнішої команди України!



ДЮФЛУ. Фінальний етап U-16. Фінал.

с. Поляна, стадіон «Поляна». 1200 глядачів.

«Динамо» (Київ) – «УФК-Карпати» (Львів) – 1: 1 (1:1), по пенальті 4:2.

«Динамо»: 1.Кучерук, 16.Миколенко, 19.Попов, 8.Борщов, 3.Мельничук, 7.Хахльов (к), 6.Стрижак (Дришлюк, 70), 17.Янаков, 9.Наумець, 10.Куліш (22.Рудич, 52), 18.Козиренко.

Голи: Наумець (8) – Сич (28).

* текст та фото Д.Шаповал

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер