ДЮФЛУ. Фінальний етап U-16. 2-й тур. «Динамо» – «Металург» З – 2:0

ДЮФЛУ. Фінальний етап U-16. 2-й тур. «Динамо» – «Металург» З – 2:0

Після невдачі в першому матчі групи завдання киян у звітній зустрічі було зрозумілим. Певні висновки з матчу з «Дніпром» зробив і Віталій Косовський, провівши у стартовому складі дві заміни. На полі з'явилися воротар Владислав Кучерук та півзахисник Максим Куліш, замінивши, відповідно, Владислава Петруся та Едуарда Сарапія.

Розуміючи, що поразка у звітній зустрічі може залишити кожну з команд за бортом півфінальних поєдинків, суперники почали зустріч обережно. Перший по-справжньому небезпечний момент виникнув на 17-й хвилині, коли запорожець Ткаченко несподівано для воротаря пробив із 21-го метра й м'яч, зачепивши поперечину, пішов за межі поля. Після першої третини години ініціатива поступово перейшла до динамівців, яким вдавалося контролювати м'яч, далекими передачами загострюючи атаки.



На 29-й хвилині прохід флангом Максима Куліша захисник зупинив лише з порушенням правил. Пенальті чітко реалізував Олексій Хахльов. Пожвавилася гра наприкінці тайму. На 38-й хвилині підключився до атаки Віталій Миколенко й навісним ударом пробив під поперечину – м'яч кінчиками пальців на кутовий перевів голкіпер. А наступної хвилини запорожець Шевчук грубим чином збив Миколенка, за що рішенням арбітра залишив поле.

У другому таймі гра вирівнялася, але продовжувала проходити під контролем динамівців. На 43-й хвилині удар Куліша з 14-ти метрів парирує воротар, а на 57-й хвилині арбітр ще раз призначив пенальті. Цього разу недозволеним прийомом зупинили Владислава Наумця. Денис Янаков із притаманною холоднокровністю підійшов до м'яча та пробив у нижній кут. У двадцять із невеличким хвилин, що залишилися до фінального свистка, на полі було багато боротьби. Динамівці насамперед сконцентрувалися на надійності в захисті, йдучи вперед невеликими силами. А запорожці хоч і намагалися атакувати, робили це вельми інертно. Рахунок у підсумку так і не змінився.



«Після гри з «Дніпром» ми зробили певні висновки, – розповідає старший тренер «Динамо» U-16 Віталій Косовський. – Дії футболістів у сьогоднішньому матчі це наочно показали. Ми перемогли, реалізувавши два пенальті. Перевага впродовж зустрічі була на нашому боці, команда активно виглядала в атаці та надійно в захисті. Перемога найкращим чином знімає напругу з хлопців, мотивує їх продовжувати боротися за найвищі місця. Те, що не вдається забити з гри, вважаю можна виправити. Від матчу до матчу додається впевненість, забиті м'ячі від нас нікуди не підуть. Будемо наполегливими та продовжимо працювати в обраному напрямку».

Автором першого м'яча динамівців на турнірі став капітан команди Олексій Хахльов: «Дуже престижно забити у фінальному турнірі чемпіонату України. На жаль, у матчі з «Дніпром» це зробити не вдалося. У першому таймі не впоралися з хвилюванням. Варто віддати належне й «Дніпру», команда добре виглядала в боротьбі, контролі м'яча, грі головою. У другому таймі була рівна гра й більш логічним був би нічийний результат. Але ми руки не опустили, адже після однієї поразки нічого не втрачено. У грі із Запоріжжям виглядали більш упевнено. Перед матчем тренер сказав, що пенальті буду пробивати я або Янаков. У першому таймі забив, а коли арбітр удруге призначив 11-метровий, вчинили за «барселонівськими правилами». У них теж, коли у грі два пенальті, перший б'є Мессі, а другий, наприклад, Неймар. У нас у команді хороші взаємовідносини, порахував правильним віддати право виконати другий удар партнеру по команді».

Матч 3-го туру групового турніру ДЮФЛУ «Динамо» – РВУФК відбудеться 1 липня у Сваляві. Початок о 18:00.

ДЮФЛУ. Фінальний турнір U-16. 2-й тур

м. Свалява, стадіон «Свалява». 100 глядачів.

«Динамо» (Київ) – «Металург» (Запоріжжя) – 2:0 (1:0)

«Динамо»: 1.Кучерук, 16.Миколенко, 19.Попов, 4.Червак (8.Борщов, 55), 3.Мельничук, 7.Хахльов (к), 10.Куліш, 17.Янаков (22.Рудич, 66), 9.Наумець, 6.Стрижук (11.Дришлюк, 63), 18.Козиренко (2.Рибачук, 58).

Голи: Хахльов (29, з пенальті), Янаков (56, з пенальті).

Вилучений: Шевчук (39, «Металург» З).

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер