ДЮФЛУ. Фінальний етап U-16. Півфінал. «Шахтар» – «Динамо» – 2:3

ДЮФЛУ. Фінальний етап U-16. Півфінал. «Шахтар» – «Динамо» – 2:3

Очолюють «Динамо» та «Шахтар» відомі в минулому футболісти своїх клубів, Віталій Косовський та Геннадій Зубов. Років п'ятнадцять тому їхнє протистояння було окрасою українського чемпіонату, а тепер суперництво вийшло на зовсім інший, тренерський рівень.

Обидві команди чудово знають одна одну. Лише в цьому сезоні в регулярному чемпіонаті вони зустрічалися двічі  їхній підсумок нічия та перемога «гірників». Утім, колишні протистояння зараз не враховуються. Динамівці, успішно провівши дві останні гри групового турніру, набирають від матчу до матчу. Зі стартових хвилин зустрічі з «Шахтарем» кияни взялися за справу, просто блискуче провівши першу тридцятихвилинку.



У цей період команді Косовського вдавалося буквально все. Бездоганна гра в захисті, гострі дії на флангах, багатоходові комбінації... Не відмовиш й у везінні, особливо в завершальній стадії атак. На 4-й хвилині Денис Янаков пробив поруч із «дев'яткою», але так, що з трибун здалося, що м'яч залетів у ворота. Звукорежисер навіть включив музичний супровід, проте вчасно схаменувся. Втім, за чотири хвилини Янаков змусив його знову повторити цю приємну дію, замкнувши на дальній стійці простріл Юрія Козаренка. Янаков забиває у третій грі ДЮФЛУ поспіль та наразі є найкращим бомбардиром команди.

Відчувши запах смаженого, на одному забитому м'ячі «біло-сині» не зупинилися. На 22-й хвилині подачу з кутового Янакова ударом головою завершив захисник Вадим Червак, який підключився до атаки. А ще за три хвилини Владислав Наумець прийняв м'яча та, обійшовши суперника, немов із гармати «вистрілив» із 23-х метрів у самісенький нижній кут! Радості динамівців, а також їхньої численної групи підтримки на симпатичному сільському стадіоні «Поляна» не було меж!

Утім, як виявилося, вся інтрига в матчі була попереду. «Шахтар» не здався, показавши, що недарма на даний момент є чемпіоном України. На 34-й та 39-й хвилинах «гірники» зусиллями Кузьменка та Коноплі забили два м'ячі, скоротивши відставання в рахунку до мінімального та залишивши на десерт інтригуюче видовище у вигляді другого тайму.

У ньому було багато боротьби та бажання, емоцій та пристрасті. Поступатися ніхто не хотів, а переміг, як це завжди відбувається, найсильніший! Динамівці прогнозовано віддали ініціативу, діючи на контратаках. У деяких із них, тікаючи з останніх сил у вельми спекотну погоду, могли й збільшити рахунок, але вдача була на боці донеччан. Були моменти й біля воріт Владислава Петруся. Матч складався з двох різних за змістом таймів, а підсумкова перемога «Динамо» стала справедливим його результатом!



Після гри тренер «біло-синіх» Віталій Косовський не приховував задоволення від перемоги над принциповим суперником: «Перед грою намагалися донести до хлопців віру в себе. Саме цього їм раніше не вистачало. Дякую, що зрозуміли та змогли показати свою майстерність на полі, проти такої хорошої команди. У футболі добре відпрацьований один компонент гри не приносить результат. Усе потрібно розглядати в комплексі. Це психологія, тактика, майстерність, фізична підготовка... У нас є лідери, з якими ми проводимо бесіди, й які, у свою чергу, ведуть команду вперед. Але я не буду нікого виокремлювати. У грі з «Шахтарем» була в першу чергу команда та єдиний колектив, який хотів здобути перемогу».

Третій м'яч зустрічі став її окрасою, а також дебютним для Влада Наумця на турнірі: «Ми на тренуваннях завжди відпрацьовуємо удари з різних дистанцій. Коли отримав м'яча, відчував у собі впевненість та вирішив пробити. Наші тренери це заохочують, закликаючи в таких ситуація брати ініціативу на себе. Перші тридцять хвилин матчу нам вдалися, змогли забити три м'ячі. Для нас ця гра була головною в сезоні. «Шахтар» двічі в нашому віці ставав чемпіоном України, а ми посідали третє та сьоме місця. Прийшла черга помінятися місцями. Всі хлопці розуміли, наскільки важливо було сьогодні перемогти. Але радіти часу немає. Тепер найголовніше добре зіграти у фіналі та вперше стати чемпіонами України!»



У другому півфіналі ДЮФЛУ U-16 в основний час «Дніпро» та «УФК-Карпати» зіграли внічию 1:1, а в серії пенальті більш успішними виявилися львів'яни.

Кульмінацією турніру стане фінальний матч, в якому зустрінуться «Динамо» та «УФК-Карпати»! Відбудеться він у с. Поляна Закарпатської області 5 липня, початок об 11:30. Тримаємо кулаки за наших хлопців!

ДЮФЛУ. Фінальний етап U-16. 1/2 фіналу

с. Поляна, стадіон «Поляна». 1000 глядачів

«Шахтар» (Донецьк) – «Динамо» (Київ) – 2:3 (2:3)

«Динамо»: 12.Петрусь, 16.Миколенко, 19.Попов, 4.Червак (8.Борщов, 41), 3.Мельничук, 7.Хахльов, 6.Стрижак (11.Дришлюк, 79), 17.Янаков, 9.Наумець, 10.Куліш (22.Рудич, 62), 18.Козаренко.

Голи: Кузьменко (34), Конопля (39) – Янаков (8), Червак (22), Наумець (25).

* текст та фото Д.Шаповал

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер