ДЮФЛУ. Півфінал. U-17. «Динамо» – УФК (Львів) – 0:2

ДЮФЛУ. Півфінал. U-17. «Динамо» – УФК (Львів) – 0:2

Враховуючи статус поєдинку й те, що «Динамо» протистояли саме львів'яни, на трибунах стадіону СКА народу зібралося куди більше, ніж на попередніх матчах турніру. Переважну масу вболівальників, щоправда, склали сім'ї футболістів УФК, які організовано підтримували своїх дітей протягом усього ігрового часу.

Що ж стосується наших хлопців, то після невиразної перемоги над «Інтером», в першу чергу потрібно було по-новому налаштуватися на цей матч та боротися за перемогу до кінця. Про це казав і наставник «біло-синіх» Олексій Дроценко, ніби натякаючи, що проти УФК «Динамо», і так знекровлене травмами та відсутністю провідних футболістів, буде дуже непросто.

За своєю насиченістю цей півфінал ДЮФЛУ U-17 виявився небагатим на голи та події. Тим не менш, свій перший реальний момент УФК використав на всі сто. У цьому форварду «біло-зелених» дуже допоміг правий захисник киян Душин. Втративши м'яча у власному штрафному майданчику, Богдан дозволив Полюганичу вийти віч-на-віч із голкіпером та спрямувати м'яча до сітки.

У середині тайму львів'яни мали ще один чудовий момент, але цього разу Фастов був на висоті, вигравши в нападника чергову дуель віч-на-віч. На 35-й хвилині матчу лише вдача врятувала ворота «Динамо». Все той же Полюганич буквально розстрілював порожні ворота «біло-синіх» метрів із дев'яти, але його постріл прийняла на себе поперечина. М'яч, ударившись у землю, вилетів у поле. Незважаючи на протести гравців УФК, арбітр гол не зарахував.

Єдиним же реальним моментом зрівняти рахунок у першому таймі у «Динамо» не скористався Саламаха, із меж штрафного майданчика пробивши у воротаря.

Другий тайм, за винятком останніх 10 хвилин, видався доволі нудним. Своєрідний імпульс атакам «Динамо» дав відмінний прохід із флангу до центру та удар Циганкова – воротар із труднощами витягнув м'яча з-під поперечини. Потім усе той же Циганков, опинившись у штрафному майданчику суперника зовсім один, потужно пробив по центру, але влучив у воротаря. Ну а втретє Мозиль, якого сміливо можна назвати героєм зустрічі, врятував свою команду після удару Любка з шістьох метрів, дотягнувшись до сфери в лівому нижньому куті воріт. За іронією долі, саме голкіпер львів'ян став співавтором другого голу у ворота «Динамо». Коли на фінальний штурм воріт УФК побіг навіть Фастов, Мозиль спокійно перехопив навіс із флангу й вибив м'яча далеко в поле на єдиного нападника Гладкого. Поцілити ж у порожні ворота форварду не склало труднощів. 0:2 – невтішний підсумок півфіналу для «Динамо». Проте, киянам доведеться зіграти ще в неділю на «Арені-Львів» у матчі за третє місце. Суперником «біло-синіх» стане команда, яка програє в парі «Дніпро» – «Шахтар».

Олексій ДРОЦЕНКО (старший тренер «Динамо» U-17):

«Перший гол – груба помилка захисника, який подарував м'яча нападнику суперника. Самі собі вигадали момент, а гравець УФК його холоднокровно реалізував. Виходить, на початку матчу просто допомогли супернику. Цей гол нас надломив, довго не могли зібратися. Деякі хлопці просто знітилися, тому в перерві ми зробили певні корективи, струсонули команду.

Другий тайм вийшов хорошим. У нас були моменти, які мали реалізовувати. Самі винні, адже не забили м'ячі, які, як на тренуванні, потрібно холоднокровно спрямовувати у ворота.

Звичайно, будемо боротися за третє місце, відступати вже нема куди. Людей, щоправда, мало залишилося. Головне – відновитися за вихідний, щоб хлопці показали свої найкращі якості на стадіоні «Арена-Львів».

Дмитро ФАСТОВ (воротар «Динамо» U-17):



«Гра була важкою. Нам протистояв хороший, сильний суперник. У них, як і в нас, були моменти. Півфінал пройшов у боротьбі, з бажанням. Напевно, бажання львів'ян пробитися до фіналу виявилося відсотків на 50 більше за наше. Але нічого страшного, на цьому життя не закінчується. Тепер потрібно виграти матч за третє місце. Нам це до снаги».

Фінальний турнір ДЮФЛУ. U-17. Півфінал

05.07.2013. Львів. Стадіон «СКА». 200 глядачів

УФК (Львів) – «Динамо» – 2:0 (1:0)


УФК:
12. Олег Мозиль, 4. Іван Лобай, 5. Микола Козуб, 16. Павло Макогон, 14. Станіслав Штаненко, 6. Олексій Найдишак (80+2, 8. Олександр Демченко), 17. Петро Намуйлик (56, 18. Олександр Кицак), 15. Дмитро Кльоц (к), 11. Максим Грисьо (60, 20. Андрій Маляренко), 10. Володимир Гладкий, 13. Дмитро Полюганич (41, 9. Олексій Гуцуляк).

«Динамо»: 1. Дмитро Фастов, 2. Андрій Нестеренко (к), 18. Богдан Душин, 5. Владислав Приймак, 17. Олег Іродовський, 6. Андрій Гусін (65, 10. Владислав Любко), 11. Денис Норенков (80, 7. Олександр Куканьков), 9. Віктор Циганков, 21. Данило Книш (55, 4. Павло Федосов), 19. Данило Саламаха, 15. Ігор Яровий.

Голи: Полюганич (10), Гладкий (80+3).

Попереджений: Приймак (76).

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер