ДЮФЛУ (U-14). 1-й тур. «Динамо» – «Скала» – 5:1

ДЮФЛУ (U-14). 1-й тур. «Динамо» – «Скала» – 5:1

У першому матчі групового етапу на стадіоні «Олімп» зустрічалися київське «Динамо» та моршинська «Скала».

Для підопічних Олексія Дроценка турнір такого рівня – перший в їхній футбольній кар'єрі. До цього були чемпіонат та Кубок Києва, престижні міжнародні та внутрішньоукраїнські турніри, тепер же прийшов час виходити на новий рівень. Що таким є фінальний турнір ДЮФЛУ, перед його початком відзначив і сам Дроценко.

22 червня – знаковий день для громадян всієї нашої багатонаціональної країни. Перед стартовим свистком арбітра команди та глядачі вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих під час Другої світової війни.

Лише три хвилини ігрового часу знадобилося динамівцям, щоб позначити забитим м'ячем свою перевагу. Команда здобула право на кутовий, після подачі якого та серії відскоків високому Олександру Мельнику із шести метрів вдалося увігнати м'яча у ворота (на фото внизу №5 відкриває рахунок). Такий початок зустрічі, напевно, став несподіваним і для самих динамівців, за діями яких уважно спостерігав старший тренер ДЮФШ Олександр Іщенко.

Повівши в рахунку, кияни зменшили свій атакуючий запал та впродовж наступних двадцяти хвилин команди переважно вели гру в центрі поля. Відзначити можна удар Богдана Білошевського з 22-х метрів у поперечину, а також відбитий воротарем «біло-синіх» Дмитром Косяковим м'яч від Екрема Арапоглу.

Мабуть, під час однієї з пауз підкріпившись смачною моршинською водичкою, під завісу першого тайму в юних динамівців відкрилося друге дихання. На 29-й хвилині Георгій Цитаїшвілі прострілив із флангу, а Максим Духан на дальньому куті воротарського майданчика в один дотик увігнав м'яча в кут. А за дві хвилини динамівці отримали право на штрафний. Олександр Мельник добре розігнався й сильно пробив із 20-ти метрів. Не обійшлося й без посмішки фортуни у вигляді рикошету від «стінки» – м'яч змінив напрям та влетів у протилежний від очікуваного воротарем кут. Поєдинки у віці U-14 проходять у форматі два тайми по 30 хвилин кожен, і відразу після того, як рахунок став 3:0, арбітр дав свисток на перерву.

Володіючи беззаперечною перевагою, тренер «Динамо» зобов'язаний зволікати на весь цикл фінальних ігор, на початку другого тайму провівши низку замін. М'яч, забитий моршинцями на 44-й хвилині, мав підсолодити гіркоту поразки. Нападник Арапоглу зі штрафного класно «закрутив» м'яча в саму «дев'ятку» динамівських воріт

Пропущений м'яч пожвавив гру, додав киянам настільки необхідної спортивної злості. За чотири хвилини Станіслав Сорокін ударом із пенальті відновив перевагу команди у три м'ячі, а ще трохи пізніше після прострілу до центру Цитаїшвілі у падінні головою забив п'ятий м'яч.

У другому матчі групи «А» володимир-волинський BRW-ВІК переміг донецький «Шахтар» 1:0. У понеділок, 23 червня, відбудуться матчі другого туру групи. «Динамо» грає з «Шахтарем» (початок о 18:00), а BRW-ВІК зі «Скалою». Нагадаємо, до фінального матч, в якому визначиться найсильніша команда країни в даному віці, виходить переможець групи.

Після завершення матчу «Динамо» – «Скала» тренер киян Олексій Дроценко мав претензії до своїх підопічних, і це незважаючи на розгромний рахунок:

- Не все нам вдалося виконати, що планували на гру. У першу чергу, це стосується її якості. Рахунок, з одного боку, великий, але задоволення від гри в повній мірі я не отримав. Можливо, це був перший наш фінальний турнір, хлопців переповнювали емоції та бажання. Часом вони брали гору над здоровим ґлуздом, що позначалося на якості передач, змісті комбінаційних дій. Ми прагнемо показувати якісний футбол, досягати позитивного результату, і при цьому чекаємо на прогрес в індивідуальних діях самих хлопців. Сьогодні два м'ячі забив наш центральний захисник Олександр Мельник. Ми працюємо над цим компонентом на тренуваннях, використовуючи дані наших захисників, підключаємо їх до розіграшу стандартних положень. До матчу другого туру з «Шахтарем» залишається одна доба, хлопці мають відпочити, заспокоїтися. У майбутній зустрічі й «Динамо», й «Шахтар» мають показати більш якісну гру, яка принесе задоволення глядачам.

ДЮФЛУ (U-14). Фінальний турнір. Група «А». 1-й тур.

22.06.2014. Володимир-Волинський, стадіон «Олімп». 300 глядачів.

«Динамо» – «Скала» – 5:1 (3:0)

«Динамо»: Косяков (Малиш, 57), Снищук (Сирота, 58), Мельник, Малишкін, Рожко, Білошевський (Чуєв, 40), Котов (Захаров, 37), Сорокін (Войтюк, 50), Духан, Цитаїшвілі, Ширипа (Сухоручко, 36).

Голи: Мельник (3, 30+1), Духан (29), Сорокін (48, з пенальті), Цитаїшвілі (54) – Арапоглу (44).

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер