ДЮФЛУ (U-14). «Динамо» – «Шахтар» – 0:1

ДЮФЛУ (U-14). «Динамо» – «Шахтар» – 0:1

На стадіон «Олімп» у Володимир-Волинському, окрім місцевих шанувальників футболу, підтримати обидві команди приїхали десятки батьків та друзів юних футболістів, створивши на трибунах атмосферу футбольного свята.

Перемігши напередодні «Скалу» 5:1, юні динамівці відчули впевненість та в хорошому настрої готувалися до гри з донеччанами. Олексій Дроценко провів дві заміни, замість Костянтина Котова та Данила Ширипи з перших хвилин випустивши на поле Максима Захарова та Данила Сухоручка. З турнірної точки зору динамівців влаштовувала нічия, але в такому віці, коли хлопців переповнюють емоції та жага перемоги, стратегія пішла на другий план зі стартовим свистком арбітра. Кожна з команд хотіла перемогти, віддавши для цього на полі всі сили.

В юнацькому футболі, незважаючи на важливість матчу, суперники недовго придивляються один до одного, відразу переходячи до справи. Першу чверть години команди провели в обопільних атаках, практично не тримаючи м'яча в центрі поля. На 19-й хвилині Максим Захаров добре обрав позицію та з восьми метрів пробивав у ближній кут. Могло бути небезпечно, але м'яча заблокував захисник. Трохи пізніше Георгій Цитаїшвілі на лінії штрафного майданчика обіграв двох захисників та пробив – завдяки правильно обраній позиції воротарю Сергію Румянцеву вдалося зловити м'яча.

Не відсиджувалися в захисті й гірники, «вичавлюючи» максимум зі своєї грізної зброї – стандартних положень. Перед свистком на перерву м'яч після розіграшу кутового влучив у поперечину воріт динамівців. Напевно, про це в перерві зустрічі розмовляв із гравцями Олексій Дроценко, роблячи акцент на уважності та зібраності в настільки відповідальні моменти.

Вирішальною в матчі стала 43-тя хвилина. Після подачі гірниками кутового м'яча було доставлено на дальню стійку, де невисокому, але спритному Павлу Корякіну вдалося переправити його у ворота. Резонно, що після цього моменту перебіг гри кардинально змінився. Динамівці міцно «окопалися» на половині поля суперника, намагаючись відповісти на пропущений м'яч.

На 50-й хвилині кияни створили, мабуть, найреальніший момент у зустрічі. Максим Духан вийшов віч-на-віч із воротарем Румянцевим, але занадто зблизився та пробив прямо у нього.

Переважно м'яч до штрафного майданчика доставлявся за допомогою довгих передач, а боротьбу у високих захисників гірників виграти було зовсім просто. За три хвилини до фінального свистка кияни подали п'ять (!) поспіль кутових, але прицільного удару по воротах завдано так і не було. Добре відкрився Котов, утік від двох захисників та при вході до штрафного майданчика був збитий. Фол останньої надії? Глядачі застигли в очікуванні рішення арбітра, але той порушення не вгледів та продовжив гру.

Фінальний свисток застав динамівців у черговій атаці. Віддавши на полі всі сили та ні в чому по грі не поступаючись супернику, програвати особливо прикро. Залишається сподіватися, гіркий досвід поразок стане в нагоді 14-річним динамівцям у майбутньому, а сьогоднішня невдача буде найбільшою в їхній ще нетривалій футбольній кар'єрі.

Команда Олексія Дроценка не реалізувала свої моменти в атаці, за що й була покарана. Після матчу тренер дав короткий коментар:

- Ми отримали м'яча зі «стандарту», ​​будемо розбиратися, хто недопрацював у цьому епізоді. «Шахтар» створив момент та використоав його, ми же в завершальній стадії були не настільки успішними. Наприкінці зустрічі Максим Духан виходив віч-на-віч із воротарем, у штрафному майданчику збили Костю Котова, але арбітр порушення не зафіксував... У футболі перемагає команда, яка забиває м'ячі. Перед грою звертали увагу на гру «Шахтаря» під час подач із кутових, кожен із наших хлопців отримував певні завдання. Чому так сталося, чому поступалися в боротьбі суперникам, будемо розбиратися.

У нас також було чимало подач із кутових. Але вдало грав воротар, плюс нашим гравцям не вистачало влучності. Сьогодні була рівна гра, а перемогла команда, якій вдалося використати свій момент. Багато чого в боротьбі за перше місце у групі залежить від результату матчу «Шахтаря» зі «Скалою». Я же в заключному матчі з BRW-ВІК буду налаштовувати хлопців лише на перемогу. Незважаючи ні на що, наша команда буде боротися до фінального свистка.

ДЮФЛУ (U-14). Фінальний турнір. Група «А». 2-й тур.

23.06.2014. Володимир-Волинський, стадіон «Олімп». 300 глядачів.

«Динамо» – «Шахтар» – 0:1 (0:0)

«Динамо»: Косяков, Снищук (Чуєв), Мельник, Малишкін, Рожко, Білошевський, Сорокін, Цитаїшвілі (Ширипа), Духан, Захаров, Сухоручко (Котов).

Гол: Корякін (43).

У другому матчі групи «А» володимир-волинський BRW-ВІК зіграв унічию 1:1 із моршинською «Скалою». У середу, 25 червня, відбудуться матчі третього туру групи. «Динамо» грає з BRW-ВІК, а «Шахтар» зі «Скалою». Обидва матчі розпочнуться о 16:00.

Турнірна таблиця в групі «А» 

 

Команда

І

В

Н

П

М

О

1.

BRW-ВІК

2

1

1

0

2:1

4

2.

«Шахтар»

2

1

0

1

1:1

3

3.

«Динамо»

2

1

0

1

5:2

3

4.

«Скала»

2

0

1

1

2:6

1

Примітка: за рівності очок між командами в першу чергу враховується очна зустріч.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер