ДЮФЛУ (U-15). «Динамо» зіграє у фіналі!

ДЮФЛУ (U-15). «Динамо» зіграє у фіналі!

Незважаючи на дві перемоги у двох стартових турах, київське «Динамо» перед заключним матчем групи все ще не гарантувало собі місце у фіналі за перше місце.

Нагадаємо, за підсумками двох турів наша команда мала шість очок, у той час як «Карпати» та «Зміна-Оболонь» - по три, а «Чорноморець» - жодного. Згідно з форматом турніру, у випадку рівності очок та перемог у двох або більше команд, до уваги бралися результати в очних зустрічах, тобто у випадку поразки динамівців від «Карпат» та якби «Зміна-Оболонь» не перемогла «Чорноморець», то «Динамо» посіло би в групі лише друге місце.

А якби при цьому «пивовари» теж здобули перемогу, то три команди мали би по шість очок, і тоді враховувалися би очні зустрічі трьох команд, а саме різниця м’ячів у цих зустрічах. «Зміна-Оболонь» перемогла у паралельному матчі (3:1), події якого завдяки диктору першого поля, доходили і до третього поля, де грали «біло-сині», тому насправді «Динамо» могла влаштувати навіть поразка з певним рахунком.

Однак, звісно, «Динамо» не може грати на будь-який інший результат, окрім перемоги. І з перших хвилин динамівці почали шукати шляхи до воріт «біло-зелених». Команді Сергія Ситника вдалося підібрати ключі до воріт суперників у середині першого тайму. До голу призвів штрафний удар на правому фланзі близько до штрафного майданчика і той самий час (зважаючи на маленьку ширину поля) недалеко від бокової лінії. До м’яча підійшов найкращий бомбардир команди Вікентій Волошин, який у минулому матчі голами не відзначався і прямим ударом з досить гострого кута направив м’яч у ворота так, що голкіпер не зумів зреагувати на цей удар.

До слова, на сусідньому полі проходило тренування першої команди «Чорноморця». У ньому брали участь колишні та нинішні динамівці, Владислав Калитвинцев, Сергій Люлька, Олексій Хобленко та Олександр Азацький, які підходили до нашого поля та з цікавістю дивилися за перипетіями гри п’ятнадцятирічних. А подивитися там було на що. 

Пропустивши м’яч, львів’яни і не думали здаватися. Недарма поєдинки проти молодіжних та юнацьких команд «Карпат» завжди складні, адже «леви» славляться своєю непоступливістю та високими морально-вольовими якостями.

Динамівці ще до перерви мали кілька моментів, аби подвоїти перевагу, натомість рахунок залишався незмінним аж до 57-ї хвилини, коли «Карпати» зрівняли рахунок. Причому також прямим ударом зі штрафного. Щоправда, цього разу відстань до воріт була трохи дальшою, метрів 25, але прямо по центру. Віталій Славецький пробив на силу і не прогадав.

Напруга зросла до максимуму, і протрималася на цьому рівні аж до останніх хвилин, коли її зняв точний постріл Дмитра Єфименка головою після атаки лівим флангом. 2:1 – «Динамо» здобуває три перемоги у трьох матчах, посідає перше місце у своїй групі та чекає суперника у фіналі, який відбудеться на центральному міському стадіоні «Чорноморець» у суботу, 2 квітня. Суперником «біло-синіх» буде команда «УФК-Карпати», яка у заключному турі своєї групи перемогла «Шахтар» (2:1) і вирвалась на перше місце, обійшовши запорізький «Металург». На вдачу, перед вирішальним матчем динамівці попросили клубні ЗМІ обійтися без інтерв’ю, і пообіцяли поділитися враженнями вже після фіналу, у якому ця команда може здобути свої перші золоті медалі ДЮФЛУ.

ДЮФЛУ (U-15). Фінальний турнір. Група А. 3-й тур

30.06.2016. м.Одеса. НТБ «Чорноморець». Поле №3

«Карпати» (Львів) – «Динамо» (Київ) – 1:2 (0:1)

«Динамо»: Нещерет – Білик, Дмитров, Біловар, Пінчук (Ярош) – Гуров – Духота (Єфименко), Надольський, Волошин, Шулянський (Крилов) – Дороган (Крук).

Голи: Славецький (57) - Волошин (15), Єфименко (67).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

* фото А.Куцан

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер