ДЮФЛУ. Фінальний етап U-15. «Металіст» – «Динамо» – 0:3

ДЮФЛУ. Фінальний етап U-15. «Металіст» – «Динамо» – 0:3

У матчі першого туру суперниками підопічних Олексія Дроценка та Олександра Ситника стали однолітки з «Металіста», які на основній стадії стадії чемпіонату посіли друге місце у своїй групі (37 очок), пропустивши вперед лише дніпропетровський «Дніпро» (43 очки). Матч «Динамо» з «Металістом» чекали із особливим інтересом, тим паче він був першим для обох команд у цьогорічній фінальній «пульці».

Динамівці активно розпочали поєдинок, явно зробивши ставку на швидкий м’яч та активно пресингуючи суперника на його половині поля. Вже в дебюті тайму Ісаєнко заробив небезпечний штрафний, але Цитаїшвілі забракло влучності, а трохи згодом на ударну позицію вийшов Сорокін, пробивши з гострого кута повз ворота.

Захопившись атакою, «біло-сині» ледь не пропустили. Після пасу врозріз з центру поля віч-на-віч із голкіпером вийшов Білоцерковець, але пробив безхитрісно, й Косяков забрав м’яча. Тривожний дзвоник був прийнятий динамівцями до відома, тому що фактично за кілька хвилин вони відкрили рахунок. Ісаєнко блискучою передачею врозріз вивів віч-на-віч із воротарем Духана, й Максим, особливо нічого не вигадуючи, пробив потужно повз голкіпера – 0:1.

Автор першого гола не заспокоївся й незабаром мав можливість оформити дубль. Отримавши м’яча в центрі поля, Максим пройшов до штрафного майданчика, обігравши на своєму шляху кількох захисників, та знову пробивав із тієї ж позиції, коли забивав перший м’яч, – цього разу воротар перевів сферу на кутовий.

Харків’яни майже не переходили центр поля, переважно вибиваючи м’яча подалі від своїх воріт. Натомість «Динамо» наполегливо шукало щастя біля чужих воріт, розуміючи, що перевага поки що хитка. Після розіграшу кутового по воротах пробивав Білошевський, воротар зафіксувати м’яча в руках не зміг, а Ісаєнку завадили зіграти на добиванні. Сорокін, перехопивши м’яча на чужій половині поля, за рахунок індивідуальної майстерності дійшов до штрафного майданчика, але пробив сильно та невлучно. На останніх хвилинах Цитаїшвілі класно навісив до штрафного майданчика на Духана, але Максим, перебуваючи в кількох метрах від воріт, вирішив пробити зльоту й не влучив по м’ячу. На цьому фактично перший тайм завершився мінімальною перемогою динамівців, хоча перевага могла бути набагато більшою.

Після перерви гра трохи заспокоїлися – мабуть, позначилася одеська спека, за якої весь час показувати високі швидкості доволі важко. Два моменти були у, мабуть, найактивнішого серед динамівців Цитаїшвілі, але спочатку Георгій завершив неточним ударом власний прохід до штрафного майданчика, а згодом пробив над воротами, у падінні діставши м’яча після прострілу з правого флангу. Нарешті, тиск приніс плоди на 49-й хвилині: після прострілу з правого флангу Мащенко прийняв м’яча на лінії штрафного майданчика, прибрав суперника та точно пробив у самісінький кут – 0:2.

Через десять хвилин відбувся доволі кумедний епізод. Воротар замість м’яча влучив кулаками в голову Мащенку (після цього Вадима відразу поміняли, але ушкодження у нього немає), арбітр призначив пенальті й за виконання вироку взявся Мельник. Але замість того, аби пробити по воротах із позначки, капітан «Динамо» вирішив… розіграти м’яча, покотивши сферу вперед на Цитаїшвілі. Георгій, хоч і побіг на цей пас, але не зміг підлаштуватися під удар, і в підсумку момент було втрачено, що викликало неабияке обурення на тренерській лаві нашої команди.

Виправитися Цитаїшвілі вдалося на останніх хвилинах матчу. Та ще й як! Здавалося, що, прийнявши м’яча у штрафному майданчику, Георгій момент для удару втратив, зібравши навколо себе цілу групу суперників, але він неймовірним чином усе ж пробив із лівої ноги та поцілив у верхній кут – м’яч від поперечини опустився до сітки воріт. Справжній шедевр юного півзахисника!

До завершення матчу залишалися лічені хвилини, які наші хлопці провели знову ж таки в атаках, довівши поєдинок до логічної перемоги з великим рахунком. Початок покладено, й завтра на команду Олексія Дроценка та Олександра Ситника чекає другий матч. Суперник – «Торпедо-ВУФК» із Миколаєва.

Чемпіонат U-15. Фінальний турнір. 1-й тур

«Металіст» – «Динамо» – 0:3 (0:1).

21.06.2015. Одеса, НТБ «Чорноморець», поле №3

«Металіст»: 12. Овчаров, 11.Биков (16. Воловик, 61), 6. Білоцерковець (18. Аліференко, 52), 2. Гвоздик, 10. Івахно (4. Айвазян, 56), 8. Криськів (19. Немич, 45), 7. Мильченко, 5. Могильний, 14. Пшеняник, 9. Холод, 15. Шакун.

«Динамо»: 1. Косяков, 2. Дмитрук, 5. Мельник, 4. Малишкін, 17. Білошевський, 6. Духан (10. Захаров, 53), 16. Цитаїшвілі, 22. Мащенко (11. Котов, 59), 8. Рожко, 18. Сорокін (20. Войтюк, 69), 9. Ісаєнко (15. Сухоручко, 67).

Голи: Духан (10), Мащенко (49), Цитаїшвілі (64).

Нереалізований пенальті: Мельник (60).

Попереджені: Пшеняник (14), Білоцерковець (50), Гвоздик (55) – Ісаєнко (41), Мельник (60).

* фото chernomorets.odessa.ua

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер