ДЮФЛУ (U-16). 1/2 фіналу. «Динамо» – «BRW-BIK» – 0:0 (по пен. – 9:8)

ДЮФЛУ (U-16). 1/2 фіналу. «Динамо» – «BRW-BIK» – 0:0 (по пен. – 9:8)

Матч відбувся у Володимир-Волинському на стадіоні «Олімп». Сьогодні погода була доволі спекотною, близько 23-х градусів тепла, лише зрідка набігають невелички хмарки.

Перед початком матчу вже став відомим перший фіналіст – ним стали львівські «Карпати», які в серії пенальті перемогли харківський «Металіст».

На матч у динамівців із перших хвилин вийшов звичний основний склад. Підтримка на трибунах, звичайно, була більшою та відчутнішою у господарів, і, варто зазначити, вони намагалися не розчарувати своїх прихильників. Було помітно, що динамівці переважали суперника, доволі небезпечними були подачі зі штрафних та кутових, кілька разів гостро пробивав Козак, але, незважаючи на те, що в першій половині тайму гра проходила переважно на половині поля господарів, хлопці з Володимир-Волинського в захисті діяли надійно та впевнено. Лісовий із Мочуляком регулярно мінялися флангами для більшої динамічності та щоб заплутати суперника.

Деякі випади BRW-BIK були доволі перспективними, проте динамівським захисникам вистачало грамотності не доводити ситуацію до критичної. Кияни могли відзначитися після одного з двох поспіль поданих кутових, але обидва рази добре на виході зіграв воротар. На жаль, через пошкодження не зміг дограти перший тайм Максим Нелюбін.

Поки готувалася заміна, підопічні Дмитруліна та Яшкіна кілька хвилин були змушені грати в меншості. На щастя, за цей час господарям не вдалося втілити числену перевагу на свою користь. Тож перший тайм так і завершився нульовою нічиєю. До речі, з появою на полі Артема Ярмоленка Дмитро Бабан змістився з правого флангу захисту до центру півзахисту, а Ярмоленко зайняв його місце.

Після перерви наша команда також більше конролювала гру, непогані моменти були у Лісового та Косовського, хоча гравці BRW-BIK огризалися доволі непогано. Одного разу Мочуляк обіграв двох суперників, але третій все ж вибив м’яча у нього з-під ніг. А, мабуть, найреальніший момент відзначитися не використав вихованець місцевого футболу динамівець Козак, який з-за меж штрафного майданчика поцілив у стійку! Час спливав, а напруга зростала.

Господарі відчували, що ще ніколи не були так близько до фіналу, й один забитий м’яч міг їх туди вивести. А для динамівців будь-який інший результат, окрім перемоги, вважався невдачею, так само, як і неучасть у вирішальному поєдинку. На останніх хвилинах чудова атака три в два вдалася киянам: правим флангом на швидкості пройшов Лісовий, Данило цілив у дальній кут, але м’яч пролетів поруч зі стійкою. А вже в компенсований час той же Лісовий від правого кута штрафного майданчика спрямовував сферу в «дев’ятку», але воротар кулаком витягнув м’яча з-під поперечини!

Таким чином, і доля другої путівки до фіналу вирішилася в серії післяматчевих пенальті.

Із перших п’яти ударів по три рази гравці обох команд були влучними, й по два рази врятували воротарі. Після  цього футболіси не помилялися, реалізовуючи один одиннадцятиметровий удар за іншим. Кінцівка виявилася дуже драматичною: вирішальним став лише одиннадцятий пенальті. Бити мали воротарі, й тут справжнім героєм став наш голкіпер Владислав Кобель. Він свій удар реалізував та витягнув удар свого колеги за амплуа! Відразу він потрапив в обійми партнерів!

Вирішальний фінальний матч «Динамо» зіграє 6-го липня у Володимир-Волинському проти «Карпат». Початок о 12.00.

ДЮФЛУ (U-16). Фінальний турнір. Півфінал

04.07.2014. Володимир-Волинський, стадіон «Олімп». 700 глядачів

«Динамо» – «BRW-BIK» – 0:0 (0:0), по пен. – 9:8

«Динамо»: 1. Кобель, 8. Бабан  (13. Апостолюк, 63), 3. Єдинак, 16. Мазур, 4. Дубинчак, 18. Нелюбін (7. Ярмоленко, 38), 9. Косовський, 15. Козак, 19. Мочуляк, 11. Шарило (22. Терещенко, 77), 10. Лісовий.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

* фото А.Куцан

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер