ДЮФЛУ U-16. Стиковий матч. «Маріуполь» – «Динамо» – 0:1

ДЮФЛУ U-16. Стиковий матч. «Маріуполь» – «Динамо» – 0:1

Досягнувши впевненої переваги в домашньому поєдинку, який «біло-сині» виграли з рахунком 4:1, підопічні Юрія Дмитруліна та Сергія Процюка спочивати на лаврах не збиралися й прагнули здобути перемогу й у матчі-відповіді. У свою чергу господарі, незважаючи на примарні шанси на загальний успіх, здаватися не збиралися, й розпочали дуже активно, організовуючи атаку за атакою на ворота нашої команди. А в деяких моментах навіть готові були діяти на межі грубості, як, наприклад, на 17-й хвилині, коли через травму вимушений був залишити поле динамівець Закружний.

Трохи остудити запал господарів вдалося на 18-й хвилині, коли «біло-сині» відкрили рахунок у зустрічі. Скрипник віддав пас уперед на Волошина та побіг уперед, отримав передачу п’яткою від Назара, увірвався до штрафного майданчика та точно пробив у кут воріт – 1:0. До перерви ще хороший момент мав Волошин, коли обікрав суперника на чужій половині поля і сам же пробив з-за меж штрафного майданчика, але господарів урятувала стійка.

Варто віддати належне футболістам «Маріуполя», вони не склали рук навіть за такої ситуації й усіма силами намагалися відігратися. Особливо активним був нападник господарів Голуб, який мав кілька непоганих нагод, але раз за разом його підводила точність. А в другому таймі супернагоду, аби таки уникнути поразки, втратив Ващенко – спочатку гравець азовців пробивав головою з району 11-метрової позначки, Фастов зреагував, а після цього наш голкіпер ще й не дозволив супернику зіграти на добиванні.

У підсумку, перемога нашої команди із загальним рахунком 5:1 – і підопічні Юрія Дмитруліна та Сергія Процюка зіграють у фінальній частині чемпіонату ДЮФЛУ, що проходитиме з 13 до 21 червня в Щасливому, що під Києвом.

Сергій ПРОЦЮК, тренер «Динамо» (U-16):

- Хотілося довести, що ми невипадково впевнено виграли перший матч, і прагнули закріпити свою перевагу. Плюс проблеми були з логістикою – 13 футболістів разом із нами приїхали за добу до поєдинку, а ще четверо підтягнулися в день поєдинку, оскільки в Києві складали іспити, і часу звикнути до манежу в них елементарно не було. Тим не менш, старалися показати хорошу якісну гру. Щось вдалося, щось – ні, але принаймні результату ми домоглися. А от реалізація бажає кращого.

Після перших матчів, які провели чотири динамівські команди у плей-оф, інтрига, напевно, залишалася лише в нашій парі. «Маріуполь» – хороша команда, недарма виграла свою групу, і створила нам труднощі в обох поєдинках.

- Чи існує у вашій команді проблема забивного нападника?

- Справді, є таке. Але з подібною проблемою зіштовхуються всі – і в національній збірній, і в нашій першій команді. Якісний нападник - це зараз велика рідкість. Сьогодні на вістрі спробував зіграти Волошин, сподіваємося, що до фінальної частини одужають Попов та Малиш. Також підвернув гомілкостоп сьогодні Закружний, у нього там розтягнення зв’язки, і невідомо, коли повернеться. Тобто, маємо кадровий дефіцит.

- У другому таймі наша команда почала грати з двома опорними півзахисниками. Це було пов’язано з тим, що хотіли зберегти переможний рахунок, враховуючи всі перераховані вище проблеми?

- Ні, такого не було. Та й як хлопцям у такому віці казати, щоб вони грали на утримання рахунку… Просто така схема, коли троє гравців у центрі діють по ситуації, відпрацьовуючи це на тренуваннях.

Ілля СКРИПНИК, півзахисник «Динамо» (U-16):

- Ми знали, що буде важкий матч. Тренери казали нам забути про рахунок першого поєдинку й покращити якість власної гри. Мені вдалося забити в першому таймі, після чого вже потрібно було просто довести гру до загальної перемоги. Що стосується мого гола, то вдалося красиво обігратися з Волошиним, після пасу якого п’яткою мені залишалося лише пробити повз воротаря в дальній кут. До речі, перед стиковими матчами ми вирішили всією командою підстригтися наголо – оскільки в регулярному чемпіонаті ми виступили не дуже вдало, посівши лише четверте місце, сподіваюся, цей командний вчинок допоможе нам об’єднатися та успішно зіграти у фінальній частині.

Артем ХАЦКЕВИЧ, півзахисник «Динамо» (U-16):

- Перед тим, як я виходив на заміну, тренери попросили діяти строго в центрі, оскільки наприкінці першого тайму у суперника почали проходити атаки саме через цю зону. Не можна сказати, що з виходом другого опорного півзахисника ми ставили за завдання зберегти переможний рахунок, – навпаки, я, як свіжий гравець, міг більше діяти вперед, розвивати атаки. До фінальної частини маємо підійти готовими як фізично, так і психологічно, оскільки на нас ляже велика відповідальність.

ДЮФЛУ U-16, стиковий матч

«Маріуполь» – «Динамо» – 0:1 (0:1).

Перший матч – 1:4

«Динамо»: 1. Фастов, 20. Єгоров, 4. Боль (28. Король, 61), 3. Пусь, 12. Баранюк, 17. Хрипчук, 5. Скрипник (8. Березанський, 54), 11. Урсолов, 77. Закружний (23. Міщенко, 17), 27. Осадець (29. Хацкевич, 41), 10. Волошин.

Гол: Скрипник (18).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер