ДЮФЛУ (U-17). «Динамо» (Київ) – чемпіон України!

ДЮФЛУ (U-17). «Динамо» (Київ) – чемпіон України!

Нагадаємо, у півфіналі динамівці розгромили донецький «Шахтар» (3:0), а «леви» переграли майже одноклубників із команди «УФК-Карпати».

Перед фіналом відбувся поєдинок за бронзові медалі, в якому перемогу здобули «гірники».

Сам фінальний поєдинок розпочався опівдні, за шаленої спеки, через яку арбітри посеред кожного з 40-хвилинних таймів робили паузи, під час яких гравці мали змогу попити води.

Вирішальний матч викликав неабиякий інтерес збоку вболівальників, які майже вщерть заповнили трибуни невеличкого стадіону у НТЦ ім. Баннікова, розташованого поруч із Будинком футболу. Не дуже численною, проте дуже гучною була підтримка львівських «Карпат». Уболівальники «зелено-білих» не припиняли підтримувати свою команду аж до фінального свистка.

Стартові хвилини активніше провели саме «Карпати». Лише самовіддана гра динамівського голкіпера Дмитра Фастова кілька разів урятувала «біло-синіх» від пропущеного м’яча.

У відповідь динамівці грали не менш активно, запропонувавши супернику пресинг, і незабаром це дало свої плоди – рахунок було відкрито.

Після навісу з кутового з правого флангу м’яч опинився в ногах у Чоботенка, який низом відкинув м’яча назад на Масалова. Олександр прийняв м’яча на куті штрафного майданчика за його межами та відразу спрямував точнісінько в дальню дев’ятку воріт!

Цей шедевральний гол додав упевненості діям динамівців і одразу ж після перерви на те, аби попити води, вони подвоїли свою перевагу. Фастов рукою ввів м’яча на Масалова, той пройшов до центральної лінії поля, звідки віддав лівим флангом уперед на Тарахуну. Ростислав змістився до центру та пробив здалеку – м’яч затріпотів точно в ближній дев’ятці. Ще один красень-гол!

А ще за кілька хвилин рахунок став розгромним. І знову динамівці забили гол завдяки дальньому удару. Цього разу класний постріл з-за меж штрафного майданчика вдався екс-карпатівцю Воробцю, який після скидки від партнера парашутом закинув м’яча за комір голкіперу – 3:0!

Здавалося, долю матчу вирішено ще в першому таймі, й, можливо, це зіграло злий жарт із динамівцями. Історія футболу знає випадки у фіналах, коли команда, яка програвала після першого тайму з рахунком 0:3, у підсумку відігравалася та навіть здобувала перемогу. За прикладом далеко ходити не варто – такий сценарій стався у фіналі Ліги чемпіонів 2005 року, в якому зустрілися «Мілан» та «Ліверпуль».

Цей сценарій мав усі шанси повторитися й цього разу. Щоправда, на початку тайму Костишин, який вийшов на заміну невдовзі після перерви, міг, як і в півфінальному матчі, ледь не одразу відзначитися голом. Після атаки «Динамо» лівим флангом Костишин прийняв м’яча у штрафному майданчику львів’ян та пробив лівою ногою – м’яч просвистів над поперечиною.

«Не забиваєш ти – заб’ють тобі» – буквально за хвилину гол влетів у ворота Дмитра Фастова. Динамівський голкіпер парирував удар головою впритул, проте не спромігся зреагувати на добивання, яке виконав Віктор Барабаш.

Олег Венглинський зреагував на пропущений м’яч подвійною заміною: замість Воробця та Щебетуна на поле вийшли Попович та Заїкін. Забігаючи наперед відзначимо, що останній не дограв поєдинок до кінця, отримавши червону картку за грубий підкат на 74-й хвилині зустрічі. На цей момент рахунок уже був 3:2.

Другий м’яч у ворота динамівців на 72-й хвилині забив Іван Карпенко, який вдало замкнув головою навіс із кутового з лівого флангу. За хвилину до того львів’яни організували справжній штурм воріт Фастова, навіть змусивши динамівського голкіпера помилитися та відкотити м’яча супернику під удар – цього разу Дмитра підстрахував захисник.

А ще за кілька хвилин до того автор другого голу Костенко отримав попередження за симуляцію у штрафному майданчику «Динамо», на що нецензурною лайкою зреагував тренер «Карпат», який був змушений додивлятися гру з трибун.

Пристрасті на полі та на трибунах загострилися, й динамівцям нічого вже не залишалося, окрім як вдаватися до футбольних хитрощів, аби трохи потягнути час. Проте ще кілька жовтих карток у компенсовані п’ять хвилин уже не мали жодного значення – фінальний свисток зафіксував перемогу «Динамо» в основний час та разом із цим чемпіонське звання, трофей та золоті медалі.

Одразу після свистка карпатівці попадали на газон у відчаї, а динамівська лава запасних кинулася на поле до решти гравців, аби відсвяткувати успіх.

Окрім командної перемоги, деякі динамівці отримали призи в індивідуальних номінаціях. Зокрема, звання найкращого голкіпера вікової групи отримав Дмитро Фастов, найкращим нападником було визнано Олексія Щебетуна, а Олександр Масалов став найкращим гравцем турніру. Усі призи гравцям та командам вручав старший тренер молодіжної збірної України Сергій Ковалець.

ДЮФЛУ. U-17. Вища ліга. Фінал

06.07.2014. Київ. НТЦ ім. Баннікова. 500 глядачів

«Карпати» (Львів) – «Динамо» (Київ) – 2:3 (0:3)

«Карпати»: 1.Данилів, 3.Кравець, 5.Гірний, 6.Сас (2.Мелінішин, 57), 7.Лебедь (к), 9.Вербний, 10.Карпенко, 11.Швед (15.Паснак, 78), 14.Павлюх (8.Федина, 67), 17.Бусько (16.Барабаш, 40), 18.Саутін (13.Стефанишин, 51).

Старший тренер – Василь Леськів.

«Динамо»: 1.Фастов, 22.Демиденко, 2.Чоботенко, 25.Тимчик, 8.Масалов, 4.Михайличенко, 15.Воробець (23.Попович, 59), 20.Тарануха (19.Лапа, 71), 6.Шепелєв, 5.Саків (10.Костишин, 51), 21.Щебетун (9.Заїкін, 59).

Старший тренер – Олег Венглинський.

Голи: Барабаш (57), Карпенко (72) – Масалов (11), Тарануха (28), Воробець (36).

Вилучення: Леськів (тренер, 69) – Заїкін (74).

Дивіться фото галерею перемоги http://www.fcdynamo.kiev.ua/media/photo/fotonews/dyuflu_u17_dinamo_kiiv_chempion_ukraini_video/

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер