ДЮФЛУ (U-17). Фінальний турнір. Півфінал. «Шахтар» – «Динамо» – 0:5

ДЮФЛУ (U-17). Фінальний турнір. Півфінал. «Шахтар» – «Динамо» – 0:5

Це протистояння очікувалося на вирішальній стадії, у фінальному матчі, але футбол часом непередбачуваний. «Гірники» у своїй групі достроково посіли перше місце, а кияни, хоча так само за тур до кінця забезпечили собі місце в півфіналі, за рівності очок за додатковими показниками поступилися львівському «УФК-Карпати» та задовольнилися другим місцем.

Обидві команди вийшли на матч гранично сконцентрованими, але поступово динамівці перехопили ініціативу. Приходько заробив небезпечний штрафний удар метрах у 20-ти від воріт - Цитаїшвілі поцілив у стінку. Ісаєнко пробив трохи неточно, а той же Цитаїшвілі спрямував м'яча вище поперечини. Але вже на 5-й хвилині Мащенко скористався відмінним навісом зліва та кивком голови здорово замкнув дальню стійку, вивівши свою команду вперед.

«Шахтар» відповідав дальніми ударами, й у середині тайму трохи вирівняв гру. Одна з атак «гірників» завершилася дуже небезпечним ударом Івахна - на щастя, трохи неточно, ще в одному з епізодів вдало на виході зіграв Малиш. Несподівано з розвороту в сантиметрах над поперечиною пробив Доброхотов. У киян пройшла хороша атака, упродовж якої Ісаєнко поборовся за м'яч, Ващишин навісив до центру штрафного майданчика, а Приходько знову пробивав головою, але вийшло несильно, й воротар забрав м'яча. Словом, на полі точилася цікава обопільна боротьба. Мабуть, найреальніший шанс зрівняти рахунок втратив Апанчук, коли залишився один перед воротами, але зовсім трохи не дотягнувся до м'яча після гострого прострілу з правого флангу! Біля протилежних воріт змусив усіх затамувати подих Цитаїшвілі: Георгій пройшов кількох суперників та здорово пробив метрів із 12-13 - у сантиметрах над поперечиною!

Другий тайм також активніше почали кияни, але удари Мащенка та Цитаїшвілі прийшлися вище воріт. Матч проходив дуже напружено, унаслідок чого й емоційно. Значно допоміг киянам почуватися ще впевненіше гол Ісаєнка, який скористався хорошою передачею з лівого флангу у виконанні Мащенка, спромігся дотягнутися до м'яча та переправити його у ворота впритул зі стійкою.

«Біло-сині» продовжували контролювати гру, й в одному з моментів Цитаїшвілі збили у штрафному майданчику, але арбітр угледів у цьому моменті симуляцію та показав нашому футболісту попередження, яке виявилося для нього другим. Утім, у меншості динамівці залишилися недовго: буквально в наступній атаці Шушко порушив правила проти Ісаєнка, зірвавши небезпечну атаку нашої команди, й також побачив перед собою червоне світло.

Але на видовищності ці події не позначилися. Близькими до того, щоб забити третій м'яч, були Мащенко, Ісаєнко та Ващишин, не завжди спокійно було й біля протилежних воріт. А незабаром «гірники» втратили ще одного футболіста - свого воротаря, який прагнучи ліквідувати вихід віч-на-віч Сорокіна, порушив проти нього правила за межами штрафного майданчика та отримав пряму червону картку. Майже відразу після цього той же Сорокін таки довів рахунок до великого, а коли суперник уже не встигав за нашими гравцями та змушений був порушувати правила у своєму штрафному майданчику, Сорокін реалізував пенальті й таким чином оформив дубль. Ну а ефектну крапку в поєдинку поставив Сухоручко, якому вдався блискучий дальній удар, перекинувши воротаря.

2 липня о 19.00 наша команда зіграє у фіналі, а суперник киян визначиться в матчі, що розпочався за годину після звітного матчу між київським ОК ім. Піддубного та львівським «УФК-Карпати».

Пряма відео-трансляція цієї гри буде також доступна в You Tube на каналі Федерації футболу Закарпаття за посиланням https://www.youtube.com/channel/UC0pmbnsbXUTrkfvMJVg_ETA.

ДЮФЛУ (U-17). Фінальний турнір. Півфінал

30.06.2017. Ужгород. Стадіон «Авангард». 300 глядачів

«Шахтар» – «Динамо» – 0:5 (0:1)

«Шахтар»: 1. Гурський, 2. Доброхотов, 3. Муравський, 4. Шушко (к), 5. Чмирьов, 6. Бондаренко (17. Приблуда, 66), 7. Холод (16. Цокало, 80+1) , 8. Івахно, 9. Апанчук (12. Румянцев, 70), 10. Шевцов (18. Криськів, 50), 11. Могильний (13. Головкін, 69).

«Динамо»: 1. Малиш, 4. Малишкін, 3. Чуєв, 14. Сирота (5. Мельник, 80), 11. Куценко, 21. Ващишин, 17. Білошевський (к) (15. Сухоручко, 74), 7. Приходько (18. Сорокін, 37), 22. Мащенко (6. Духан, 67), 10. Цитаїшвілі, 9. Ісаєнко (20. Войтюк, 77).

Голи: Мащенко (5), Ісаєнко (48), Сорокін (71, 79, з пен.), Сухоручко (80).

Попереджені: Могильний (26), Шушко (42), Криськів (73) – Білошевський (7), Цитаїшвілі (40).

Вилучені: Цитаїшвілі (57, друге попередження), Шушко (60, друге попередження), Гурський (69).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер