ДЮФШ «Динамо» підписала договір про співпрацю з футбольним клубом «Єврошпон-Смига»

ДЮФШ «Динамо» підписала договір про співпрацю з футбольним клубом «Єврошпон-Смига»

Дитячо-юнацька футбольна школа київського «Динамо» уклала договір про співпрацю з дитячо-юнацьким футбольним клубом «Єврошпон-Смига», що представляє Рівненську область. Угода між клубами розрахована на два роки з правом її пролонгації.

Футбольний клуб «Єврошпон-Смига» є громадською організацією, заснованою у 2012 році. У клубі, що має стадіон із трибунами, табло і базу високого рівня, займаються юні футболісти 5-14 років і працює шість тренерів. Найближчим часом «Єврошпон-Смига» планує заявитися в першу лігу ДЮФЛУ.

Команда «Єврошпон-Смига» була створена з ініціативи підприємства ПрАТ «Єврошпон», керівник якого Володимир Басюк, є великим шанувальником футболу. Футбольний напрямок очолив Василь Антонюк, завдяки ентузіазму якого ФК «Єврошпон-Смига» встановив ділові взаємини з ліцеєм у Кременці, що знаходиться у 20 км від Смиги, у розпорядженні якого є сучасний футбольний стадіон з трибунами.

«Місяць тому я побував в розташуванні команди «Єврошпон-Смига» в рамках турніру, і був приємно здивований інфраструктурою цього футбольного господарства і відмінним розміщенням в готелі «Панорама», з чудовим харчуванням для дітей, - поділився директор ДЮФШ «Динамо» ім. Валерія Лобановського Олександр Іщенко.

Відразу ж зародилося бажання обговорити співпрацю, адже в Смизі і Кременці можна організувати футбольний табір для дітей із Західного регіону України. У цьому питанні я знайшов повну підтримку, і наша команда футболістів 2012 року народження під керівництвом Сергія Журавльова вже взяла участь в турнірі, організованому на базі «Єврошпон-Смиги», і здобула в ньому перемогу. Цілком природно, що за підсумками згаданого турніру було висловлено бажання підписати з нами договір про співпрацю, завдяки якому ми могли б надавати методичну допомогу і обмінюватися тренерським досвідом. Думаю, що цього літа ми в обов'язковому порядку будемо мати ще один напрямок, де зможемо провести селекційний збір для хлопців різного віку з цього регіону - Тернопільської, Рівненської, Чернівецької областей. Крім того, команді «Єврошпон-Смига» буде надана квота для участі в турнірах під нашою егідою - це робиться для того, щоб у таких маленьких містечках могли розвиватися футболісти, які будуть цікаві молодіжній та першій командам «Динамо».

«Мені дуже приємно, що київське «Динамо» звернуло на нас увагу і запропонувало підписати угоду про співпрацю, - розповів офіційному сайту «Динамо» президент футбольного клубу «Єврошпон-Смига» Василь Антонюк. - Це для нас великий поштовх, адже ми маємо багато ідей для розвитку, плануємо будувати базу. У нас є хороший спонсор, який вкладає великі ресурси в дітей.

У нашій команді працюють шість тренерів, а наш виконавчий директор Оксана Костюк стала автором проектної заявки на конкурс від ДФРР на будівництво спортивного комплексу «Меблевик», якій удалося пройти відбір. Цьогоріч планується початок реконструкції. Крім того, додатково у співпраці з місцевою владою подалися на отримання субвенції з Міністерства молоді та спорту для розбудови спортивної інфраструктури.

Набираємо дітей з 5-річного віку, і в нашій школі вже займається понад 120 дітей. Наразі в команді є гравці до 14 років, а цьогоріч плануємо розширити вікові категорії і брати участь у першій лізі ДЮФЛУ».

За словами Олександра Іщенка, ФК «Єврошпон-Смига» став 12-ю футбольною школою, з якою академія київського «Динамо» встановила ділові контакти. Директор ДЮФШ «Динамо» сподівається на плідну співпрацю і спільну роботу з новими партнерами, яка принесе свої плоди у вихованні юних футболістів.

«Крім Рівненської та Тернопільської областей, у цьому регіоні ми вже співпрацюємо з футбольними школами з Моршина, Дрогобича, Володимира-Волинського, не кажучи про Київську область, де ми контактуємо з багатьма школами. Крім того, з пропозицією про співпрацю до нас вийшов футбольний «Клуб Лева» зі Львова, з яким ми зараз перебуваємо в процесі укладення договору.

Поки що для нас залишається, скажімо так, неосвоєним лише східний регіон - Запоріжжя, Дніпро. Це цілком природно, адже там більше симпатій до донецького «Шахтаря». Але ми проводимо щоденну роботу зокрема і над тим, щоб завоювати симпатії й у цьому регіоні», - підсумував Олександр Іщенко.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер