ДЮФШ «Динамо» підписало угоду про співпрацю з КДЮСШ «Чемпіон»

ДЮФШ «Динамо» підписало угоду про співпрацю з КДЮСШ «Чемпіон»

Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа «Чемпіон» функціонує з 1990 року, кілька разів змінювала свою назву. У різні часи в ній займалися відомі нині українські футболісти Валентин Слюсар, Олександр Кучер та Ігор Пластун.

КДЮСШ «Чемпіон» представляє весь величезний Дарницький район Києва, й у міських та обласних змаганнях команди школи різних вікових груп виступають під назвою «Чемпіон-Дарниця». На футбольне відділення йде набір дітей починаючи з шестирічного віку й до найстарших.

Окрім футболу, у школі добре розвинені й напрямки інших видів спорту. Директором КДЮСШ є відомий у світі гандболу Віктор Коноплястий, який обійняв цю посаду рік тому. Саме він був головним ініціатором співпраці з динамівською академією й був головним представником дарницької школи під час підписання договору.

Збоку «Динамо» у підписанні угоди брали участь заступник директора ДЮФШ «Динамо» Володимир Жаріков, старший тренер ДЮФШ «Динамо» Олександр Іщенко та старший тренер середніх вікових груп Валерій Шабельников.

Співпраця футбольних шкіл обіцяє бути взаємовигідною. Найкращі юні футболісти з КДЮСШ «Чемпіон» матимуть більше можливостей потрапити на олівець селекціонерам та тренерам динамівської школи й здійснити свою мрію – потрапити до «Динамо». У свою чергу, учні динамівської академії зможуть отримати більше ігрової практики, беручи участь у змаганнях у складі команд «Чемпіон-Дарниця».

Перед тим, як поставити свої автографи в угоді, представники обох сторін коротенько виклали сутність співпраці.

Володимир Жаріков:

- Ми сьогодні зібралися з такого приводу: перше підписання угоди про співпрацю з Комплексом дитячо-юнацької спортивної школи «Чемпіон», який базується на Харківському масиві, що в Дарницькому районі. У рамках програми «Хочу до «Динамо», яку зараз проводить футбольний клуб «Динамо» Київ спільно з офіційним фан-клубом та футбольною школою.

Ми зараз плануємо розширити межі, в яких працює «Динамо», піти ближче до людей до ​​житлових масивів, щоб ті діти, які хочуть спробувати свої сили в київському «Динамо», мали таку можливість. Не секрет, що багато батьків не мають часу або можливостей водити своїх дітей на заняття на базу в Кончі-Заспі або на базу на Нивках. Ми хочемо, щоб ця можливість у людей з'явилася завдяки співпраці наших двох спортивних шкіл.

У чому полягає ця співпраця? У першу чергу, головна думка в тому, що київське «Динамо» – мрія кожної дитини, що мешкає в Києві й цікавиться футболом. Ми маємо об'єднати свої зусилля, для того щоб найталановитіші хлопці в Києві поповнювали лави динамівців. Звичайно, ми розуміємо, що не всі діти розпочнуть свою кар'єру у великому футболі, але поняття, прищеплені у футбольній школі, допоможуть їм у житті.

Тому дитина, яка не потрапляє до першої команди, перед якою ставляться найвищі завдання, повинна мати можливість займатися у другій, третій команді тощо, але грати, брати участь у змаганнях, а також у навчально-тренувальному процесі. Це завдання, яке стоїть перед нами, людьми, які працюють у дитячому спорті.

Віктор Коноплястий:

- Перше завдання будь-якої дитячо-юнацької спортивної школи, незалежно від того, які види спорту вона культивує, – залучити якомога більшу кількість дітей до занять спортом, відірвати їх від вулиці.

Коли ми обговорювали цю тему в нашому колективі дитячо-юнацької спортивної школи «Чемпіон», ми прийшли до спільної думки – «Динамо» є брендом Києва, причому не лише спортивного, тому хотілося б, щоб в основній команді грало якомога більше київських футболістів. Для того, щоб здійснити цю ідею, потрібно охопити якомога більше хлопців з усіх районів Києва.

Дарницький район є одним із найбільш населених на сьогоднішній день, це спальний район, тут багато шкіл. Багато дітей хочуть, і батьки висловлюють бажання, щоб їхні діти займалися саме у школі «Динамо». Ми їм у цьому допоможемо. Як говориться у знаменитій фразі – «хлопці, а ми на вас чекали!»

Та схема, той шлях, який обрало керівництво зокрема дитячо-юнацької спортивної школи «Динамо», є вірним. Для нас є честю, що ДЮФШ «Динамо» першою запропонувало співпрацю саме нашій ДЮФШ.

Олександр Іщенко:

- Висновки були зроблені після того, як у нашій школі протягом місяця проходив набір. Ми відзначили негативний фактор, що кількість киян, які приїжджають на перегляд, невблаганно скорочується. Напевно, прийшов час іти в народ, бути ближчими до цих дітей, шукати інші форми співробітництва. На нараді керівництва нашої школи було прийнято рішення обрати цей шлях, і ми виступили ініціаторами того, щоб налагодити співпрацю в цій сфері, враховуючи, які райони є найбільш віддаленими від нашої школи та при цьому найбільш заселеними, з великою кількістю шкіл.

Я думаю, що це лише перший подібний крок. Дай Боже, щоб на цьому шляху ми виконували завдання основні, й другорядні, й глобальні. Ми хочемо зробити так, щоб хлопці не лише отримували навички гри у футбол, а й були порядними, добрими людьми, готовими до труднощів нашого життя. Заняття футболом буде їм у цьому допомагати. Тобто ми вирішуємо комплекс завдань, який ставиться перед футбольною школою «Динамо». У добрий шлях! Ви сьогодні перші, але ми не зупиняємося, ми відкриті для співпраці й сподіваємося, що в нас ще буде і другий партнер, і третій, і п'ятий.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер