ДЮФШ «Динамо»: підбиття підсумків у розширеному складі

ДЮФШ «Динамо»: підбиття підсумків у розширеному складі

Незадовго до завершення 2013 року в динамівській школі на Нивках відбулася остання в нинішньому році тренерська нарада. Відразу відзначимо, що вийшла вона незвичайною, адже, окрім тренерів вікових груп та старшого тренера школи Олександра Іщенка, на ній були присутні гості з Росії – віце-президент московської Федерації футболу Дмитро Бакатін, генеральний директор Олександр Старцев та відомий радянський футболіст Євген Мільошкін, який зараз є керівником комітету ветеранів футболу Москви та директором однієї з московських футбольних шкіл. Представники Федерації футболу Москви завітали з дружньої місією – налагодити більш тісну співпрацю, в рамках якого було підписано угоду з Київською федерацією футболу.

Детальніше про візит російських колег розповів старший тренер динамівської ДЮФШ Олександр Іщенко:

- Сьогодні в нас було коротке підбиття підсумків осінньої частини сезону, виступів наших команд у першості країни та міста, Кубку Києва, їхньої участі в різноманітних турнірах. Також оприлюднимо план на майбутній навчальний рік. 21-22 грудня, в суботу та неділю, ми мали провести два матчі зі збірною Москви U-15, але через політичну ситуацію в країні, батьки не захотіли відпускати своїх дітей до Києва. Але, тим не менш, керівники Федерації футболу Москви виявили бажання зустрітися з нами, укласти угоду про співпрацю на наступний рік, зокрема, участь динамівських команд у турнірах, що проходять під егідою Федерації футболу Москви.

Це приємний для нас момент. Наприклад, минулого року ми однією групою вдало виступили на Кубку Коливанова, вигравши його. У другому турнірі, шістнадцятирічних, гідно виглядали в іграх з «Барселоною», «Тоттенхемом», «Селтиком», «Бенфікою» та «Спартаком», продемонструвавши рівень, який притаманний київському «Динамо». Напевно, ці виступи підняли інтерес до нашого клубу. А наше завдання якраз сприяти тому, щоб його імідж тримався на якомога вищому рівні. Саме з цим пов'язаний приїзд керівників футболу Москви до Києва. Гадаю, від цього рівень підготовленості наших футболістів буде лише вище.

В якості обміну досвідом гості відвідали ДЮФШ «Динамо», поспілкувалися з тренерами та поспостерігали за робочим процесом. А після цього поділилися своїми враженнями з клубними журналістами «Динамо», які щиро висловив Дмитро Бакатін: «Насамперед, хочу всіх привітати з наступаючим Новим роком. Слава київського «Динамо» відома й заслужена. Я вітаю всіх тренерів з тим, що вони є частиною великої історії клубу. В той же час я дуже вдячний керівництву «Динамо» за гостинність, за те, що нас сюди запросили. Приємно, що ми змогли взяти участь у такій відвертій бесіді, для нас це велика честь. А ще – великий урок, адже ми бачимо, як тренери працюють, як стараються та прагнуть до досконалості, у цьому плані вони великі молодці. Ми перебуваємо тут із дружнім візитом та приносимо вибачення, що не змогли привезти із собою збірну команду Москви, щоб зіграти товариські матчі, але обіцяємо, що Московська міська федерація футболу неодмінно віддасть цей борг, ми будемо раді приїхати до вас та зіграти, а також запросити вашу команду до Москви. Сподіваємося на довгострокове плідне співробітництво. Ми дуже багато уваги приділяємо відродженню слави московського футболу та багато робимо для цього. Розвиваємо академії «Чертаново», «Строгіно», тепер зайнялися знаменитою футбольною школою молоді ФШМ, одночасно розвиваються клубні академії, працює велика клубна ліга. І можу сказати, що після сьогоднішньої зустрічі лави відданих уболівальників «Динамо» поповнила ще одна людина, буду ділити свою любов із ще однією командою».

www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В. Тимченка

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер