ДЮФШ «Динамо»: жодних поправок на національність або колір шкіри

ДЮФШ «Динамо»: жодних поправок на національність або колір шкіри

Жодних поправок на національність, віросповідання або колір шкіри, найголовніше - до самозабуття любити футбол та мати бажання стати найкращим у своїй справі. Такі вимоги в ДЮФШ «Динамо» імені Валерія Лобановського, в якій зараз займаються три афроукраїнці.

Сьогодні ми познайомимося з одним із них, вихованцем команди U-14 Алексом Чидомере.

Народився він у Києві, мама - українка, батько - нігерієць. Футболом почав займатися у школі «Зміна-Оболонь», а в 11-річному віці був запрошений до ДЮФШ «Динамо». За свої якості на полі та безсумнівний талант партнери по команді дали йому прізвисько «Тейшейра», на честь атакуючого півзахисника «Шахтаря» Алекса Тейшейри.

Нинішній рік у футбольній кар'єрі Алекса Чидомере та його команди вкрай важливий. Під керівництвом тренерів Юрія Миколаєнка та Олександра Радченка «Динамо» успішно стартувало в ДЮФЛУ, де традиційно ставить перед собою найвищі завдання. Вирішувати їх доводиться на футбольному полі, а поза його межами хлопці товаришують один із одним. Жодної дискримінації за кольором шкіри тут ніколи не було, й бути не може.

Сам Алекс каже, що запорука успіху - тренувальний процес, а також наскільки колектив буде дружнім та цілеспрямованим: «Приємно, що мене порівнюють із таким знаменитим гравцем, як Тейшейра, хочу досягти такого ж рівня. У «Динамо» хочу грати, як Ніко Кранчар, Андрій Ярмоленко, Юнес Беланда. Можу досягти й більшого, я знаю свої сили. Радий, що в мене такі партнери по команді. З ними весело та дружно».

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер