Джермейн ЛЕНС: «На лівому фланзі атаки почуваюся впевнено та розкуто»

Джермейн ЛЕНС: «На лівому фланзі атаки почуваюся впевнено та розкуто»

Спочатку з «біло-синіми» він розгромив у чемпіонаті Прем'єр-ліги донецький «Металург» (9:1), а потім у вирішальному матчі відбору на ЧС-2014 уже з Голландією вчинив щось подібне із Угорщиною (8:1).

- Цілком логічно, що враховуючи мій нинішній рівень гри, як у «Динамо», так і в національній команді Луї ван Гал вірить у мене. Звичайно, за шість місяців до старту світового чемпіонату в Бразилії може статися що завгодно, й на те, що я буду в остаточній заявці, тренер гарантій дати не може. Але те, що я провів усі матчі відбору у складі збірної, говорить саме за себе.

У «Динамо» у мене зараз багато ігрової практики. У серпні я був обраний уболівальниками клубу гравцем місяця. У минулому турі чемпіонату ми розгромили донецький «Металург», а я забив свої перші голи в першості.

У «Динамо», як і в національній команді я граю на лівому фланзі атаки й почуваюся там упевнено й розкуто. Шкода, що матчі чемпіонату України не транслюються в Голландії, але я думаю, що головний тренер збірної склав про мене свою думку й для мене це є дуже важливим.

Що стосується моєї адаптації у Києві, то вона проходить добре. Саме місто гарне й порівняно з рештою України дуже сучасне. Тут є все, гарні ресторани, магазини. Чи не боюся я приходу зими? Ні, тому що в цей час настане перерва. Я повернуся до Нідерландів, на свята. З «Динамо» збори розпочнуться, я так думаю, в середині січня й ми на місяць поїдемо до тренувального табору за кордон. Тож, холодної частини зими у мене буде не так і багато.

Чи проблема з мовою? Я ходжу на заняття. Вчитися важко, оскільки літери повністю відрізняються, але думаю, що немає нічого неможливого й незабаром я зможу як мінімум читати. На полі же я можу спілкуватися, тому що вже зараз вивчив футбольні терміни. З головним тренером Олегом Блохіним у мене мало спілкування, тому що він погано знає англійську. Його асистент Сергій Ребров, який виступав за «Тоттенхем Хотспурс», допомагає у цьому, виступаючи перекладачем.

Мої амбіції зараз виступати як можна краще за київське «Динамо», адже у мене чотирирічний контракт, протягом якого я хотів би принести максимальну користь клубу як у чемпіонаті України, так і в єврокубках.

www.fcdynamo.kiev.ua

* мова та текст оригіналу http://www.nusport.nl

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер