Джермейн ЛЕНС: «Усі ми віримо в те, що зможемо здобути чемпіонство»

Джермейн ЛЕНС: «Усі ми віримо в те, що зможемо здобути чемпіонство»

- Джермейне, які враження у тебе від підготовчого збору? До душі тренування? Втома вже відчувається?

- Усе гаразд, це нормально, адже для нас дуже важливо набрати необхідні кондиції перед початком весняної частини сезону. Для мене немає проблеми в тому, що нам доводиться важко займатися – то по два тренування на день, то проводимо контрольний матч після ранкового тренування. Зараз не так уже й важко, на моїй пам'яті була й більш виснажлива передсезонна підготовка. За прикладом далеко ходити не потрібно – рік тому під керівництвом попереднього тренера, Олега Блохіна.

- Чи вистачає сил, щоб показувати хорошу гру після ранкового тренування?

- Так, це нормально, адже ми знаємо, що граємо лише по 45 хвилин, тож товариська гра для нас – як друге тренування. Зате під час тренувальних матчів ми частіше відпрацьовуємо ігрові ситуації, перед якими ми можемо постати й у офіційних матчах.

- За нинішньої тактики «Динамо» практично всі гравці беруть участь як в атаці, так і в обороні. Чи легко тобі виконувати оборонні функції?

- Цілком нормально, що я допомагаю захисникам. Звичайно, для нас, гравців атаки, важливо, насамперед, забивати голи, віддавати гольові паси. Але головне – приносити користь команді. Якщо для цього доводиться відпрацьовувати в обороні, то потрібно це робити.

- До речі, про голи. За половину сезону ти вже повторив свій минулорічний показник за кількістю голів у чемпіонаті та Кубку України...

- Так, повторив. Проте минулого сезону я забив п'ять м'ячів у чемпіонаті та два в Лізі Європи за першу частину сезону. А в другій, на жаль, не забив жодного. Тож поки я на тому ж показнику, що й рік тому. Але в цьому сезоні я відчуваю, що я в кращій формі, ніж у минулому. І головне – «Динамо» стало сильнішим, у нас зараз помітно покращилася командна гра. Ми посідаємо перше місце, атмосфера в колективі чудова. Всі ми віримо в те, що зможемо здобути чемпіонство цього року. Тож цей сезон явно кращий за минулий.

- А що думаєш про перспективи «Динамо» в поточному розіграші Ліги Європи?

- Вважаю, що ми маємо думати про кожну окрему гру, рухатися поступово. Не варто зараз думати про фінал. Важливо дивитися на найближчу гру. Нам потрібно йти турнірною дистанцією крок за кроком. Вважаю нашого найближчого суперника, «Генгам», хорошою командою, але виграти в них нам цілком до снаги. Все залежить лише від нас.

- Які команди вважаєш головними фаворитами в Лізі Європи цього сезону?

- Думаю, багато команд можуть претендувати на звання фаворита. Важко виокремити якусь одну команду. Дуже сильні команди перейшли до Ліги Європи після групового етапу Ліги чемпіонів.

- Як ти провів зимову відпустку?

- Блискуче. Побував у Маямі та в Суринамі. Знаю, що й мої партнери по команді теж добре відпочили.

- Як часто дивишся футбол по телевізору?

- Звичайно, важливі, цікаві матчі я не пропускаю. Але в той же час намагаюся думати не лише про футбол. Іноді потрібно відволікатися від свого головного заняття й думати про інші речі. Тож у мене футбол не займає 24 години на добу та 7 днів на тиждень.

- Як проводиш вільний час в Україні?

- Дуже люблю їздити на мотоциклі. Але він у мене не в Україні. Переважно проводжу час зі своєю сім'єю, люблю робити їм приємні сюрпризи. В Києві є чим зайнятися, є куди сходити, тож коли моя сім'я зі мною, ми проводимо час разом – ходимо на боулінг, картинг, до тиру.

- Ти займаєшся дизайном дитячого одягу? Розкажи про це детальніше, чому це тебе привабило?

- Усе дуже просто – я з дитинства люблю стильно одягатися. А зараз намагаюся, щоб мої дві доньки теж завжди були гарно одягнені. Спочатку я купував їм одяг, але не весь дитячий одяг мені до смаку. І я вирішив ділитися своєю думкою про дизайн одягу. Так народилася ідея запустити свою власну лінію дитячого одягу. Ця справа отримала свій розвиток.

- Напевно, тобі хтось допомагає вести цю справу, адже у тебе зовсім мало вільного часу?

- Так, у мене є партнер по бізнесу, це моя хороша подруга. Ми ведемо справу разом, адже моя головна професія – грати у футбол, тому вона часто бере все на себе. Але коли у мене є вільний час, я стежу за тим, як ідуть справи з моєю лінією одягу.

- Яку музику найчастіше слухаєш?

- Люблю музику різних жанрів. Це може бути як R'n'B, реп, поп-музика, так і повільна музика або танцювальна, клубна. Все залежить від того, в якому я настрої. Переважно віддаю перевагу нідерландській музиці, адже всі найкращі ді-джеї світу – з Нідерландів.

- Ти шанувальник татуювань. Скільки їх у тебе?

- (сміється) Якщо чесно, я вже збився з рахунку. Дуже багато!

Ігор Бондаренко з Марбельї

* фото А. Лукацького

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер