»Джузеппе Меацца» в очікуванні зустрічі з Шевченком

У багатьох людей Мілан асоціюється з модними показами, інші називають місто фінансовою столицею Італії. Але в української делегації візит на північ Італії пов'язаний з іншим приводом, адже сьогодні київському «Динамо» доведеться зустрітися з одним із італійських грандів – місцевим «Інтером».

Напередодні матчу стадіон «Джузеппе Меацца» розкрив двері для обов'язкової процедури, яка передує поєдинку чемпіонської Ліги, – прес-конференції та відкритого тренування команди. Після цього для українських журналістів була організована екскурсія до Музею футболу, розташованого прямо на стадіоні. Примітно, що спочатку музей збирав експонати виключно двох міланських клубів – «Мілана» та «Інтера», але з часом став розширюватися і тепер включає безліч пам'ятних речей, серед яких навіть є перша футболка Пеле й воротарський светр Лева Яшина. Окремий куточок відведений для Андрія Шевченка, який по праву заслужив називатися легендою «Мілана».

Місцева преса небагато уваги приділяє майбутньому матчу. Щоправда, у визначенні стартового складу киян італійські журналісти солідарні. За версією місцевих «акул пера», місце у воротах займе Богуш (лише «Tutto Sport» поставило в рамку воріт Шовковського, який, нагадаємо, навіть не прилетів із командою до Мілану), четвірку захисників складуть Єременко, Алмейда, Хачеріді та Маграо, руйнувати атаки міланців будуть Юссуф і Вукоєвич, на флангах розмістяться Гусєв та Ярмоленко, а пару форвардів складуть Мілевський і Шевченко. Залишається лише дочекатися вечора, щоб переконатися, наскільки правильними виявилися дані прогнози.

Що стосується господарів, то незважаючи на повідомлення про те, що нападник «Інтера» Самуель Ето’О травмувався в матчі за збірну, саме камерунця ставлять на вістря атаки «синьо-чорних». А от два інших нападники «Інтера», Міліто та Балотеллі, матч із «Динамо» пропустять точно: перший травмований, а другий дискваліфікований за вилучення в матчі з «Рубіном». У складі нашої команди обережним необхідно бути Маграо, для якого жовта картка в майбутньому поєдинку означатиме дискваліфікацію на гру в Києві.

У день матчу вдалося перекинутися кількома словами з тіффозі «Інтера». Відповідно до головного тренера «синьо-чорних» Жозе Моуріньо, в перемозі свого клубу в майбутньому матчі з «Динамо» вони практично не сумнівалися, але з тим твердженням, що легкої гри для «Інтера» не буде, вимушені були погодитися. Головною ударною силою «Динамо» тіффозі, звичайно, називають Андрія Шевченка, який за час своєї кар'єри в «Мілані» забив 14 (!!!) м'ячів у ворота нинішнього суперника киян (вісім разів у чемпіонаті Італії, три – у національному Кубку і тричі – у Лізі чемпіонів).

Від прогнозів із приводу результату майбутнього матчу емоційні італійці відмовлятися не стали, спрогнозувавши перемогу своєї команди з різницею в два м'ячі – 2:0 чи 3:1. Проте, у підопічних Валерія Газзаєва напевно знайдуться свої козирі, які вони спробують використати для досягнення позитивного результату. Тим паче, гідна підтримка нашій команді на «Джузеппе Меацца» сьогоднішнім вечором забезпечена, адже напевно до тих фанатів, які приїхали у складі офіційної делегації з Києва, підтягнуться українські емігранти й персональні вболівальники Андрія Шевченка. Тепер справа за футболістами, а саме – не дати супернику зіграти у свою гру, при цьому показавши свої найкращі якості.

Наприкінці варто згадати про прогноз синоптиків. Мілан не збирається балувати місцевих жителів і заїжджих гостей сонячною погодою. Температура повітря коливається в межах десяти градусів вище за нуль, а на вечір вівторка обіцяють невеликий дощ.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Мілана

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер