Едгарас Чеснаускіс: “За Литвою сумувати ніколи”

Едгарас Чеснаускіс: “За Литвою сумувати ніколи”

До повноцінних тренувань у складі свого нового клубу долучився 19-річний литовський легіонер Едгарас Чеснаускіс. Після однієї з них динамівський новобранець відповів на питання кореспондента офіційного сайту.

-Едгарасе, поділися враженнями першого тижня перебування в Києві.
-Усе просто чудово. Мене гарно прийняли в команді, створили всі умови для тренувань і професійного зростання. Поки мешкаю на базі в Конча-Заспі, але найближчим часом маю перебратися на квартиру у Київ.

-Встиг з кимось потоваришувати із партнерів по команді?
-Зі всіма у чудових стосунках, але більш тісному спілкуванню заважає моє погане знання російської мови. Найближчим часом цей недолік планую ліквідувати, тоді, безумовно, розшириться і коло друзів.

-Окрім “Динамо” у своїх лавах тебе хотіли бачити відомі в Європі клуби, але ти вирішив виступати саме в Києві. Якими аргументами керувався?
-Насамперед, київське “Динамо” дуже популярне в Литві і за його виступами на батьківщині ретельно слідкують. З дитинства я знав про видатних гравців клубу, цікавився історією виступів. Нічого подібного про інші команди колишнього СРСР сказати не можу. Чув, що окрім киян мною цікавились московські ЦСКА, “Динамо”, “Локомотив”, а також один із іспанських клубів. Упевнений, я зробив правильний вибір, адже з точки зору перспективи зростання це найліпший варіант.

-Навантаження на тренуваннях в Києві суттєво відрізняються від паневежиських?
-Так, є таке (сміється, прим. авт.). Особливо це відчув у перші дні перебування. Одначе тут створені відповідні умови для повноцінного відновлення, що суттєво полегшує роботу.

-Рідні на Україні погостювати збираються?
-А як же! Ось тільки в батьків відпустка взимку не передбачена, доведеться відкласти приїзд на пізніше. Скоріш за все, раніше до них приїду я – після матчу з міланським “Інтером” команда іде у відпустку.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер