Єдина сила столичних уболівальників!

Єдина сила столичних уболівальників!

На базі «Динамо» в Конча-Заспі відбувся товариський матч між вболівальниками-ультрас столичних команд «Динамо» і «Арсеналу». Зустріч закінчилася перемогою «Динамо» з рахунком 8:2. Такий результат є свідченням кращої фізичної підготовки динамівських ультрас, адже більшість з них має регулярну футбольну практику в клубній фан-лізі.

В першому таймі перевага динамівців досягла чотирьох м'ячів. Після перерви ультрас «Динамо» провели низку замін, по суті, випустивши другий склад. У цей відрізок часу фанам «Арсеналу» вдалося зачепитися за м'яч і провести кілька цікавих атак. Як наслідок – зменшення розриву в рахунку до 4:2. Динамівці не стали далі експериментувати, зібраніше провівши кінцівку зустрічі і перемігши 8:2.

Зустріч пройшла в дружній атмосфері з дотриманням fair-play. Узяти реванш «каноніри» спробують у повторному матчі, який відбудеться на їхньому полі в серпні. Ці матчі – перший крок до об'єднання київських фанів у єдину силу. В рамках наміченої програми фан-клуб «Динамо» ініціює проведення кількох товариських матчів з фан-клубами інших київських команд. А в серпні динамівці мають намір провести перший київський фан-турнір, в якому буде визначена найкраща фан-команда столиці.

* * *

Найближчим часом матчів за участю національної збірної України в Києві не буде, але столичні вболівальники не можуть залишити улюблену команду без підтримки. На базі всіх фан-клубів професійних команд міста буде створена мегагрупа, яка вирушить єдиною колоною на домашні матчі за участю збірної України. Найближчий поєдинок відбудеться 20-го серпня у Львові – зустрінуться головні команди України і Польщі. Прокоментував ініціативу вболівальників віце-президент ФК «Динамо» Вадим Костюченко.

- Футбольний клуб «Динамо» підтримав ініціативу Молодіжного футбольного союзу України про створення в Києві єдиного потужного центру, який об’єднує столичних уболівальників. Запрошення отримали всі київські команди: «Арсенал», ЦСКА, «Оболонь» і «Динамо». Ми відразу ж відгукнулися і, не відкладаючи цю справу, вирішили провести перший захід. Домовившись із футбольним клубом «Арсенал», організували футбольний матч на базі в Конча-Заспі. Повторна гра відбудеться на полі «Арсеналу». А на початку серпня плануємо провести чемпіонат серед фан-клубів київських команд – Кубок столиці. Гадаю, в рамках цього турніру футбол об'єднає і ближче познайомить його учасників один з одним, дозволить уболівальникам створити міцний фундамент дружби. Молодіжний футбольний союз і Федерація футболу України піклується, щоб в нашій країні «12-й гравець» справді був гідним гравцем на футбольних змаганнях. На трибунах має бути достатньо серйозна і активна підтримка, яка допоможе нашій збірній подолати важкий шлях до Кубка світу 2010 року. Завданням цієї організації також стане лобіювання інтересів уболівальників. Нове об'єднання згуртує в своїх лавах справжніх фанатів збірної, які представлятимуть столицю України на міжнародних змаганнях. Подібні турніри об'єднують хлопців за рахунок патріотизму, любові до свого міста, країни і футболу. Це наша головна мета.

- Як проводився відбір серед охочих взяти участь у матчі проти «Арсеналу»?

- Оскільки ми проводимо чималу кількість матчів і турнірів між уболівальниками, то й група фанатів-футболістів у нас солідна. Ми повністю довіряємо хлопцям і, залежно від важливості поєдинків, вони самі визначають склад на гру. В рамках регламенту цього турніру ми домовилися про те, що замін може бути кілька. Тому з боку фанатів «Арсеналу» і «Динамо» було багато учасників. Головне, щоб хлопці могли пограти якомога більше.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер