Екскурсія стадіоном «Динамо» для дітей із зони АТО

Екскурсія стадіоном «Динамо» для дітей із зони АТО

Цього дня на стадіон «Динамо» ім. Валерія Лобановського, де зараз повним ходом триває капітальний ремонт, завітали юні футболісти, які живуть на Донбасі, близько до зони проведення АТО.

Гості дізналися багато цікавого про легендарний стадіон, пам’ятку архітектури та історію, відвідали колонаду, чашу стадіону, конференц-зал, музей та роздягальні команд.

Нагадаємо, напередодні на НТК ім. Баннікова відбувся турнір «Мрії дитинства», у якому діти із зони АТО зустрілися з командами ДЮФШ «Динамо» Київ. 

Цей турнір та кількаденний візит дітей до Києва відбувся завдяки ініціативі громадської організації «Братерство учасників бойових дій України» та за підтримки Фан-клубу «Динамо» Київ на чолі з Сергієм Михайленком.

Наступного дня після товариського турніру Фан-клуб «Динамо» (Київ) радо запросив дітей на екскурсію. Крім власне стадіону, діти побували у приміщенні Фан-клубу та були вражені побачити грандіозну колекцію шарфів та футболок клубів з усього світу.

Особливу увагу гості звернули на футболку Сергія Реброва, який є вихідцем із Донеччини.

«Я навчався у школі олімпійського резерву в Донецьку, й моїми однокласниками були і Сергій Ребров, і Сергій Коваль, і Андрій Квашньов, який зараз працює із Сергієм Балтачею. Ми не різні, ми єдині, як і єдина наша Україна. Діти - наше майбутнє, те, на чому буде будуватися надалі наша країна. Наші діти всі радісні, щасливі від візиту до Києва. Усі вони отримали багато позитивних емоцій, неоціненний ігровий досвід. Цей досвід вони застосують, повернувшися до Донбасу, й будуть удосконалювати свою майстерність, - відзначив тренер команди «Слов’янська ТЕС» Олександр Коваленко.

Спеціальної відзнаки під час екскурсії були удостоєні іменинник Платон Коваленко, який цього дня відзначив 13-річчя, а також єдина дівчина у складі дитячої команди Єлизавета Молодюк. Вони отримали подарунки від ФК «Динамо» - фанатські шарфи та яскраві колекційні видання книги «Золота команда», яку нещодавно було представлено з нагоди 90-річчя клубу. 

Сподіваємося, що київська гостинність та нові враження дозволять дітям забути про страхіття війни, постріли гармат та зруйновані домівки. Адже всі вони хочуть миру та мають право на безтурботне футбольне дитинство.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер