Еміль Карас: «Коли не забиваєш, суперник усвідомлює, що може зачепитися за очки»

Еміль Карас: «Коли не забиваєш, суперник усвідомлює, що може зачепитися за очки»

Прес-конференція асистента головного тренера київського «Динамо» після матчу з «Минаєм» (2:0) на НСК «Олімпійський».

- Нашим завданням було взяти три очки, і ми це зробили. На жаль, створивши безліч моментів, ми забили лише два голи. Завжди, коли ти не забиваєш голи, суперник отримує впевненість, усвідомлює, що може зачепитися за рахунок. «Минай» це і робив, вони часом контролювали м'яч добре, намагалися зловити нас на контратаках. Те, що ми мали зробити сьогодні краще - реалізація тих моментів, які ми створили.

- З чим пов'язана відсутність у заявці на матч Родрігеса?

- Це пов'язано з тим, що у нас багато гравців в обоймі. Містер учора сказав на зборах, що всім буде давати грати. Ми тому і граємо по два матчі на тиждень. І суперників по спарингах Містер підбирає сильних, щоб через ігри готуватися і до чемпіонату України, і до єврокубків. Це нормальна ротація, коли, маючи 25 польових гравців, ти розподіляєш ігрове навантаження на всіх.

- Як здоров'я Мірчі Луческу й коли ми його побачимо на тренерській лаві?

- Містеру стає з кожним днем ​​краще. Учора він відвідав базу, провів теоретичні збори, відеотеорію. Потім він повернувся до лікарні, сьогодні був на грі. Дуже сподіваємося, що завтра після обіду його випишуть з лікарні і він приєднається до нас.

- Денис Гармаш на позиції центрфорварда - це тимчасове рішення або ви розраховуєте весь сезон на Дениса саме на цій позиції?

- Містер хотів перевірити, як він діє на цій позиції й на зборах. Ми це перевіряли. Але не думаю, що це надовго. Поки він виконує той обсяг роботи, який вимагає від нього Містер, тим часом підтягнуться наші нападники, які зараз не у формі. Усе можливо, але для того, щоб грати постійно, потрібно доводити на тренуваннях та в іграх. Хто зменшить до себе вимоги, той, звичайно, відразу залишається за бортом. Здорова конкуренція, гратимуть ті, хто краще підходить під ігрову схему Містера.

- «Шахтар» у міжсезоння посилився, витратив багато грошей на трансфери. Наскільки буде важко «Динамо» повторити успіх минулого сезону?

- Я не рахую гроші іншої команди, не знаю, скільки вони витратили. Ми тренуємося, налаштовуємося на всіх суперників - і в чемпіонаті, і в Кубку, і в єврокубках. Для нас усі ігри важливі. Я не маю права коментувати чиїсь покупки. Ми маємо дивитися на себе, відштовхуватися від своєї гри.

- Як почуваєтеся на посаді головного тренера, нехай і тимчасово? Чи є амбіції в майбутньому стати головним тренером?

- Якщо чесно, я себе не відчуваю головним тренером, відчуваю себе асистентом. Коли така величина, як Мірча Луческу, поруч, навіть якщо він не поруч, я його відчуваю. Він володіє міццю, досвідом, майстерністю... Тому ми завжди його відчуваємо, навіть якщо його не було кілька днів. Він завжди був на зв'язку і зі мною, і з гравцями. Він постійно брав участь у нашому житті, підготовці, і фізичній на тренуваннях, і, насамперед, психологічній, тому що він дуже багато спілкувався з усіма гравцями.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер