Еміліан Карас: «Зробили акцент на організацію гри в обороні»

Еміліан Карас: «Зробили акцент на організацію гри в обороні»

- Цей контрольний матч ми сприймали, як тренування. Хлопці працюють на фоні навантажень, у режимі дворазових занять. Було видно, що їм не вистачало свіжості - це нормально. Йде робочий процес. Що стосується самої гри, загалом суперник нас випереджав у русі, мобільності, вони були свіжішими і краще грали в пас. На жаль, ми припускалися багатьох помилок при грі і без м'яча, і з ним, не доводили атаки до логічного завершення.

Сьогодні був зроблений акцент на організацію гри в обороні, моментами ми виглядали непогано, але індивідуальні помилки і порушення принципів гри, про які говорив головний тренер, призвело до того, що ми пропустили два м'ячі. Вважаю, ми за правилами забили свій м'яч, але судді не зарахували. Були у нас моменти й у другому таймі, які ми могли реалізувати, і тоді все склалося б по-іншому. Забитий м'яч, як і пропущений, одразу змінює всю розстановку на полі, зокрема психологічно.

Другий тайм ми виглядали краще, хлопці були більш агресивні в роботі і з м'ячем, і без м'яча, створювали моменти, але, на жаль, не забили. Загальну оцінку дасть Мірча Луческу після перегляду і аналізу гри. Це наш перший контрольний поєдинок, тому робити глобальні висновки ще зарано.

- Із чим пов'язаний той факт, що Забарний провів на полі 90 хвилин, тоді як усі інші зіграли по 45?

- Справа в тому, що Попов на ранковому тренуванні відчув, що його м'язи завантажені - видно, накопичилася втома, і разом з лікарем було прийнято рішення звільнити його від сьогоднішньої гри і дати відпочити. Тому зіграв Забарний 90 хвилин на цій позиції. Луческу хотів, щоб усі зіграли по 45 хвилин, але ми вирішили не ризикувати Поповим і зняли його з гри.

- З оренди повернувся Сідклей, як швидко він адаптується до вимог тренерського штабу щодо гри в обороні?

- Йому складно, оскільки в команді новий тренер, а він - нова людина для наставника. Принципи гри інші, але в сьогоднішньому матчі він непогано виглядав у тому, що стосується роботи з м'ячем, добре виходив в атаку і контролював м'яч. В обороні явних помилок з його боку не було, та й у цілому у другому таймі ми виглядали краще.

- Як сприйняли повернення на поле після тривалої паузи Бєсєдіна?

- Артем дуже чекав цього моменту - спочатку, коли почне тренуватися з нами, потім - коли вийде на поле. Напевно, йому найскладніше й у тренуваннях, і в контрольних іграх. Сьогодні він боровся, чіплявся за м'яч, був непоступливим. Своїм рухом, боротьбою показував, що у нього є велике бажання повернутися в команду і боротися за місце у складі.

- Чому на поле не вийшли Ванат, Лєднєв і Клейтон?

- Це пов'язано з тим, що попереду у нас ще є матчі. Повторюся, Луческу сьогодні дав усім зіграти по 45 хвилин. Не може ж Ванат вийти замість Забарного на позицію центрального захисника. У цьому матчі грали одні, у наступних іграх дадуть зіграти іншим - це нормальний процес.

- Післяматчеві заминки - це нова практика на зборах?

- Їхня наявність залежить від періоду підготовки. Зараз ми на початку збору, тому необхідно додатково навантажувати футболістів, адже вони грали лише по 45 хвилин - це нормальна практика.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер