Є перша перемога Олега Блохіна із «Динамо»!

Є перша перемога Олега Блохіна із «Динамо»!

Тиждень для «біло-синіх» вийшов дуже насиченим. У понеділок тренерський місток «Динамо» залишив Юрій Сьомін. «Святе місце порожнім не буває», і вже наступного дня вакантну посаду зайняв легендарний динамівець, наставник національної збірної України – Олег Блохін. За лічені дні, що передували матчу, головним для наставника було розібратися з наявними кадрами, щоб здобути настільки необхідні три очки. Психологія у цьому випадку виходила на перший план, адже команда перебувала у справжньому нокауті після двох поразок поспіль із загальною різницею м'ячів 2-8.

Отже, місце у воротах зайняв Олександр Шовковський, четвірку захисників звично склали (справа наліво) Данило Сильва, Євген Хачеріді, Бетао та Тайє Тайво, у центрі поля заправляли Андрій Богданов та Огнєн Вукоєвич, на флангах розмістилися Олег Гусєв та Ярмоленко, а Ніко Кранчар грав роль відтягнутого форварда в парі з висунутим на вістря атаки Брауном Ідейє. Із тих, хто був відсутнім, варто відзначити Дениса Гармаша, який відбував дискваліфікацію, і травмованого португалця Мігеля Велозу.

Матч розпочався досить спокійно, із невеликою перевагою господарів. От тільки перші моменти виникли біля воріт Олександра Шовковського. Спочатку Грицай пробив здалеку, але капітан «Динамо» легко впорався із нескладним ударом, а незабаром Олександру довелося вступати у гру по-справжньому, реагуючи на постріл Худзіка.

Дозволивши потішитися гостям, динамівці повністю заволоділи ініціативою, намагаючись створювати небезпеку біля воріт Постранського. Найактивнішим у «біло-синіх» на поле був Андрій Ярмоленко, який і сам обігрував суперників, і асистував партнерам, і виконував небезпечні простріли. Щоправда, не вистачало зовсм трохи в завершальній стадії. Спочатку Браун Ідейє не дотягнувся до м'яча, а потім воротар вдало зіграв на перехопленні.

Ударною вийшла кінцівка першого тайму. Як із гармати з лінії штрафного майданчика вистрілив Огнєн Вукоєвич – воротар інстинктивно виставив перед собою руки й парирував неймовірної сили удар. А вже перед самим свистком на перерву міг забивати Ніко Кранчар, але з перспективної позиції не зміг поцілити у рамку воріт.

Після перерви динамівці додали у швидкості, добре налагодили контроль м'яча, і раз по раз змушували нервувати воротаря гостей Постранського. Ярмоленко небезпечно пробивав у дотик із району 11-метрової позначки, а Ідейє не зміг переправити м'яча до сітки з кількох метрів.

«Зоря» й не думала про яку-небудь контратакуючу гру, чим, мабуть, приспала увагу захисників «Динамо». Після подачі з кутового екс-динамівець Ідахор пробив по навісній траєкторії, але Тайво, який перебував на лінії воріт, вибив м'яча головою.

«Тривожний дзвіночок» біля своїх воріт було прийнято до відома, і на 80-й хвилині «біло-сині» нарешті «пробили» воротаря «Зорі». Зіграли заміни Олега Блохіна – Раффаель обігрався у стінку з Артемом Мілевським, вийшов віч-на-віч із воротарем та спрямував м'яча до воріт, забивши перший м'яч у футболці «Динамо». До завершення матчу динамівці могли подвоїти перевагу, але Браун поскупився, не віддавши пас на Мілевського, й у підсумку м'яча втратив.

Таким чином, 1:0 – мінімальна перемога, яка стала першою для Олега Блохіна на посаді головного тренера київського «Динамо»!

Епіцентр-Чемпіонат України. 10-й тур

28.09.12. Київ. НСК «Олімпійський». 27,714 глядачів

«Динамо» – «Зоря» 1:0 (0:0)

«Динамо»: Шовковський (к), Данило Сильва, Хачеріді, Бетао, Тайво, Вукоєвич, Богданов (Мілевський, 80), Гусєв, Ярмоленко (Юссуф, 86), Кранчар (Раффаель, 71), Ідейє.

«Зоря»: Постранський, Ярмаш, Шунич, М.Іг.Білий, Ігнатьєвич, Грицай, Галюза, Каменюка (к), Худзік (Любенович, 70), Ліпартія (Родич, 78), Майкон (Ідахор, 46).

Гол: Раффаель (80, гольовий пас Мілевський).

Попередження: Гусєв (90) – Галюза (32), Майкон (40), Ярмаш (72), Ідахор (75).

Фотогалерея матчу

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер