Збірна України: динамівці приносять перемогу

Збірна України: динамівці приносять перемогу

Другу перемогу поспіль здобула збірна України. Слідом за домашнім розгромом Болгарії національна команда переграла на виїзді й міцну Естонію, яка претендує на участь у стикових матчах відбірного турніру Євро-2012.

У порівнянні з поєдинком проти болгар у стартовому складі сталися зміни. Представництво «Динамо» вийшло не таким великим, оскільки, як відомо, до Таллінна не прилетіли з командою Шовковський та Шевченко. Також на лавці запасних залишився Ярмоленко (Андрій з’явиться відразу після перерви), а з перших хвилин на поле вийшов Алієв.

«Жовто-сині» відразу ж захопили ініціативу, нагнітаючи обстановку біля воріт суперника. До певного часу підводила реалізація. Лише в компенсований час успіх нарешті посміхнувся Гусєву – Олег отримав м’яча від Тимощука, обіграв опонента і влучно пробив у кут. Після перерви господарі додали в активності, все ж таки грали перед рідними трибунами, але всі їхні зусилля розбивалися у надійну гру захисної лінії «жовто-синіх» на чолі з Рибкою на воротах, який дебютував у національній команді.

Другий гол у виконанні наших хлопців вийшов блискавичним. Ярмоленко кинув у прорив по правому флангу Бутка, той відпасував до центра штрафного майданчика на Алієва, і Олександр у дотик спрямував м’яча до сітки воріт естонців. У час, що залишився, команди демонстрували відкритий футбол. За такої гри господарі мали реальний шанс принаймні скоротити розрив у рахунку, але наприкінці матчу Васильєв не спромігся реалізувати пенальті – блискуче зіграв Рибка.

Дві перемоги в матчах зі збірними, які на даний момент випереджають нас у рейтингу ФІФА, безумовно, додали впевненості футболістам та оптимізму вболівальникам. Тепер 11 листопада на оновленому НСК «Олімпійський» підопічних Олега Блохіна буде екзаменувати Німеччина, яка, до речі, у нинішній відбірковій кампанії виграла всі десять матчів.

Національні збірні. Товариський матч

Естонія – Україна – 0:2 (0:1).

Естонія:
Парейко (Котенко, 59), Дмитрієв, Пурі (Круглов, 46), Кінк (Пурьє, 66), Вунк, Клаван, Баренгруб, Яаагер (Шишов, 46), Ахьюпера (Васильєв, 46), Степанов, Теністе (Сааг, 46).

Україна: Рибка, Бутко (Федецький, 85), Чигринський, Михалик, Селін, Тимощук (Ротань, 71), Гармаш (Назаренко, 46), Алієв (Гай, 74), Гусєв (Ярмоленко, 46), Коноплянка, Мілевський (Селезньов, 71).

Голи: Гусєв (45+1), Алієв (68).

На 83-й хвилині Васильєв не реалізував пенальті (воротар).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер