Євген МАКАРЕНКО: «Я дуже довго чекав на цей момент»

Євген МАКАРЕНКО: «Я дуже довго чекав на цей момент»

- Євгене, вітаємо з довгоочікуваним поверненням! Які емоції відчуваєш?

- Дякую! Насправді, я дуже довго чекав на цей момент. І ось, нарешті, повернувся на поле, можна сказати, повернувся до сім'ї. Для мене це має дуже велике значення. Дякувати Богу, я вже приступив до фінального етапу моєї реабілітації, вийшов на футбольне поле. Поки відчуваю себе не на максимумі кондицій. Але, дай Боже, щоб із кожною грою я додавав та незабаром повернувся до тієї колишньої формі, а то й став ще сильнішим, щоб приносити перемоги улюбленому клубу та радість уболівальникам.

- Зараз ти тренуєшся ще з певними обмеженнями, зокрема, обмежуєш себе у стрибковій роботі?

- Так, у мене є невеликі обмеження. Я ще сам переживаю. У голові, у підсвідомості в мене ще залишилося відчуття, що вистрибувати з тієї ноги мені не хочеться, якийсь дискомфорт я ще відчуваю. Але, думаю, з часом це мине, наша дружня команда та тренерський штаб мені допоможуть, усе зроблять для того, щоб ці побоювання як можна швидше минули.

- Сьогодні на початку гри у «Динамо» вистачало роботи в обороні. Команда успішно витримала цей натиск?

- Звичайно, адже ми тренуємо перелаштування, в нас багато тактики на тренуваннях. Граємо компактно, кожен один одному допомагає, кожен один одного страхує. Це ми й демонстрували в перші хвилин двадцять, коли команда-суперниця більше володіла м'ячем. Потім ми вже взяли гру у свої руки та володіли ініціативою, створюючи гольові моменти.

- Вражають твої підключення до атак, коли ти «борозниш» усю ліву бровку. Цей навик не забувається?

- Хотілося би цей навик розвивати та примножувати, але на даний момент я ще не можу сказати, що я використовую свої сильні якості. Я підключаюся дуже багато, але зараз я ще побоююся на максимальних зусиллях іти вперед, тому що в мене ще трошки «дискомфортить» нога. Дай Боже, щоб найближчим часом усе це минуло.

- Поки ти був відсутній, рівень конкуренції на твоїй позиції зріс...

- Я вважаю, що конкуренція – це завжди зростання. Добре, що на одну позицію є відразу кілька футболістів, які лише допомагають тобі стати сильнішим, й ти повинен працювати з подвоєною мотивацією, щоб конкурувати та потрапляти до основного складу.

* фото А. Лукацький

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер