Євген ХАЧЕРІДІ: «Ібрагимович не лише потужний та технічний…»

Євген ХАЧЕРІДІ: «Ібрагимович не лише потужний та технічний…»

Це було складно, але зі своїм завданням Євген впорався. А після матчу поділився враженнями від стартового поєдинку команди на Євро-2012:

- Сьогодні заключний день матчів першого туру групового етапу, ми потрапили до групи D, тому грали останніми. Всі вже розпочали чемпіонат, а ми не могли дочекатися своєї черги. Найголовніше, що ми здобули три очки. Важко було грати за такої погоди – спекотно, ніби бракувало кисню.

- Перед матчем багато уваги приділяли протистоянню Хачеріді – Ібрагимович. Під час стандартних положень Ви, ніби тінь, переслідували шведа…

- Так, я отримав персональну настанову грати з ним персонально під час стандартів. Добре, що він не забив після штрафного чи кутового (посміхається).

- А протягом решти часу з ним грали захисники, які перебували в його зоні в тому чи іншому епізоді?

- Так. Можливо, збоку видніше, але мені здається, коли він забив нам гол, був простріл з правого флангу від голкіпера, а Ібрагимович просто підставив ногу на ближній стійці. Безумовно, форвард такого рівня подібних помилок не пробачає. Для мене він один із найкращих нападників. Окрім того, що він потужний, Златан ще й технічний, швидкий, із ним важко вести силову боротьбу, адже цей футболіст втричі ширший за мене.

- Після того, як пропустили першими, команда трохи занепала духом?

- Звісно, настрій погіршився. У першій грі перед своїми вболівальниками хотілося показати хороший футбол. Після того, як шведи нам забили, я подумав, що було б чудово хоча б зрівняти рахунок. На щастя, у нас є такий топ-форвард, як Андрій Шевченко, який за рахунок свого досвіду та правильно обраної позиції забив два м’ячі головою. І це за присутності таких високих захисників суперника!

- Чи вплинуло на гру те, що ви вже знали результат матчу Англія – Франція?

- Ні, у нас була своя установка, тренери поставили завдання, головне було не програти. Після невдалих товариських матчів проти Австрії та Туреччини хотілося реабілітуватись в офіційній зустрічі.

- Напевно, стартова перемога має велике значення?

- Так, вона одна з найважливіших. Ми хотіли набрати перші очки, й ми досягли максимуму.

- Чи могли уявити, що вже після першого туру Україна очолить турнірну таблицю?

- Ні, як таке можна передбачити? Але, безумовно, це дуже приємно.

Світлана Полякова

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер