Євген Хачеріді: «Роботу на зборах розпочну разом з усіма»

Уже наступного дня після закінчення першої частини сезону майже всі динамівці роз’їхалися відпочивати по теплих країнах. Винятком є захисник нашої команди Євген Хачеріді, який проводить відпустку вдома, у Мелітополі. Через травму йому довелося пропустити останні матчі команди в чемпіонаті й Лізі чемпіонів, але до початку зборів Євген розраховує бути в повній готовності і повернути собі місце в основному складі.

- Я відпочиваю вдома. Сьогодні на день приїхав до Києва, потім знову до Мелітополя повертаюся. Можливо, пізніше поїду на тиждень до теплих країв, але поки не вирішив куди.

- Від футболу вже відвикнув?

- Навпаки, дуже хочу грати. Травма набридла, а тут ще друзі грають, самому так і хочеться в залі побігати. Але не можна.

- Гіпс ще не зняли?

- Ні, 21-го грудня мають зняти. Потім фізіотерапевти дадуть мені завдання, щоб розробляти ногу, буду виконувати вправи. Сподіваюся, роботу на зборах розпочну разом з усіма.

- Прикро, що довелося пропустити останні ігри осінньої частини сезону?

- Звичайно. І з «Шахтарем» не зіграв, і в матчах Ліги чемпіонів довелося лише спостерігати за своєю командою. Із «Барселоною» нам взагалі якихось п’яти хвилин знову не вистачило, щоб потрапити до Ліги Європи.

- А як у цілому охарактеризуєш першу половину сезону для «Динамо»?

- У принципі, нормально. Все ж таки, у чемпіонаті йдемо на першому місці, дай Боже, щоб ми там же його і закінчили. А Ліга чемпіонів... Група в нас була дуже важка, усі чемпіони своїх країн, тому вийти з неї було складно.

- Минулого року «Динамо» хоча б до Кубка УЄФА потрапило…

- Але минулого року й суперники в нас були інші, не такі серйозні.

- З іншого боку, «Динамо» зможе повністю зосередитися на чемпіонаті…

- Так, тепер буде трохи легше, не доведеться на двох фронтах битися.

- Значить, можна розраховувати на те, що перемогу команда не віддасть?

- Складно сказати. Адже нам ще і з «Шахтарем» грати, і з «Металістом». Буде кілька інших дуже важливих матчів, в яких у жодному випадку не можна програвати.

- Який матч першої частини сезону тобі особисто запам’ятався більше за інші?

- Однозначно, незабутня гра була вдома з «Інтером». Ці два пропущених м’ячі за п’ять останніх хвилин ще довго будемо згадувати.

- А з позитивного боку?

- Звичайно, переможний домашній проти «Рубіна».

- Чим ще запам’яталося це півріччя?

- Безумовно, тим, що я почав грати в основному складі. Хочу подякувати тренеру за довіру, адже невідомо, як все могло скластися.

- Цієї зими в «Динамо» буде два збори в Ізраїлі та Португалії. Чого від них очікуєш?

- У Португалії? Цікаво, ще ніколи там не був. Буду боротися за стабільне місце у складі, а як складеться – буде видно. Уже скучаю за футболом, дуже хочу грати. І дай Боже, щоб надалі обійшлося без травм. Я на собі відчув, наскільки сильно вони вибивають із колії.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер