Євген Котельников: “Сходинка у таблиці – не основна наша мета”

Євген Котельников: “Сходинка у таблиці – не основна наша мета”

Друга динамівська команда доволі успішно подолала перший відрізок чемпіонату, посівши високу третю сходинку у турнірній таблиці. Прокоментувати проведені динамівцями матчі, а також розповісти про плани на найближче майбутнє люб'язно погодився начальник футбольного департаменту столичного клубу Євген Петрович КОТЕЛЬНИКОВ.

- "Динамо-2" - зрозуміло кожному - є найближчим резервом першої команди, тому дуже приємно констатувати факт, що хлопці посіли достойне місце у турнірній таблиці після першої половини чемпіонату. Обнадіює і радує ще й те, що наша команда є практично наймолодшою серед колективів другого за значимістю дивізіону країни. Тут виступають хлопці 1985-1986 років народження. Сподіваємося, що вже у найближчому майбутньому вони поповнять ряди головної динамівської дружини.

- Якихось конкретних завдань у турнірній таблиці дублери не мають?
- Так. Сходинка у заліковій таблиці не є нашою основною метою. Однак на кожен матч хлопці виходять із незмінним завданням - перемагати. І це зрозуміло: метою кожного спортсмена, який хоче прогресувати, є досягнення лише максимального результату.
Інакше про професіональне зростання можна і не мріяти. Результат, як-то кажуть, є наслідком комплексу дій, що їх виконує футболіст на полі. Якщо, приміром, хлопці демонструють гру непоганого рівня і завершують матч із неприйнятним для себе рахунком, це означає, що все ж таки десь недопрацювали, чогось не врахували… Після таких поєдинків робимо певні висновки і намагаємося ліквідувати недоліки.

- Євгене Петровичу, хтось із "дубля" поповнить ряди основної команди?
- Звичайно. Вже виступає в "Динамо" Артем Милевський. На лаві запасних першої команди - Олександр Алієв, залучаються Дмитро Воробей, Сашко Яценко.

- Виступ кого із гравців у першому відрізку чемпіонату можете назвати найвдалішим?
- Хлопці в команді молоді, амбітні, тому не виокремлюватиму нікого. Усі старалися, працювали, викладалися стовідсотково. Ми задоволені виступом усієї команди загалом.

- У другому відрізку першості побачимо у складі "Динамо-2" нових гравців?
- Звичайно. Набиратимемо хлопців 1986-1987 років народження із третьої команди. У нас же постійно відбувається своєрідна циркуляція футболістів: одні йдуть до "Динамо", інші - із "Динамо-3" до "Динамо-2". Це - неперервний процес.

- Як оціните рівень першої ліги?
- Він, безперечно, є нижчим, аніж вищої. І це природно, так і повинно бути. Хоча, порівняно із кількома попередніми роками, рівень другого за значимістю дивізіону країни суттєво зріс. Підтвердженням моїх слів є цьогорічний виступ у кубку алчевської "Сталі", івано-франківського "Спартака". Ці команди продемонстрували, безперечно, футбол дуже непоганого рівня.
"Сталь", зокрема, дійшла до 1/4 фіналу розиграшу Кубка України. Причому і у матчі із теперішнім лідером вищої ліги - донецьким "Шахтарем" - вона мала пристойний вигляд.

- Які команди, що з ними зустрічалися динамівці в першому колі, справили найкраще враження?
- Алчевська "Сталь", харківський "Металіст", ужгородське "Закарпаття", охтирський "Нафтовик", івано-франківський "Спартак". Ці клуби і претендують на підвищення у класі. І я переконаний, що кожен із них достойно боровся б у вищолігових перегонах. Візьмімо ті ж "Борисфен" та "Зірку", що вийшли до "вишки" минулого сезону. Команди, як-то кажуть, не розгубилися і не стали хлопчиками для побиття. Кіровоградці, а особливо бориспільці, гідно виступили в першому колі і, сподіваюся, продовжуватимуть тішити своїх уболівальників й надалі.

- Євгене Петровичу, які із матчів першої частини чемпіонату назвете для динамівців не зовсім вдалими?
- Це поєдинок із ужгородцями, в якому ми зіграли погано. Не знаю, можливо, причиною цього є те, що "Закарпаття" - команда вікова, досвідчена. У нас же - я вже говорив - хлопці дуже молоді. Може, програли у настрої на поєдинок. Також не дуже добре зіграли з ірпінцями. "Нафком-Академія" - команда хоч молода, однак демонструє вже досить непоганий футбол.

- Як готуватиметеся до другого кола першості?
- Збираємося після відпустки 24 грудня. Спочатку готуватимемося, напевно, у Києві, а потім все залежатиме від планів головної команди, яка збирається п'ятого січня. Адже розмежовувати "Динамо" і "Динамо-2" не можна.

Ірина Холод, газета “Український футбол”.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер