Євген МАКАРЕНКО: «Немає часу на ліричні роздуми»

Євген МАКАРЕНКО: «Немає часу на ліричні роздуми»

Можливо, слідом за цим талановитий випускник динамівської академії проведе свій прем'єрний матч і в Лізі Європи проти казахстанського «Актобе».

- Чи відчували перед матчем, що саме в неділю відбудеться ваш дебют?

- Загалом дебют у мене був у матчах зі «Спартаком» та «Зенітом» під час «Об'єднаного турніру». А то й ще раніше – на зборах. Але в Австрії матчі були зовсім уже товариськими, а от російські команди – серйозні суперники, проти яких потрібно було показати свій рівень та майстерність. І нехай турнір проходив у міжсезоння й був неофіційним, я до цих матчів ставився більш ніж офіційно, й на кожен налаштовувався дуже серйозно.

- Про що встигли подумати, коли після Аруни Сергій Ребров покликав вас переодягатися та виходити на заміну? Чи було присутнім хвилювання?

- Про батьків, які дивилися гру на трибуні. Вони приходять на кожен домашній матч «Динамо», вболівають за команду та мене. Я знаю, що вони дуже чекали на мою появу на полі. А що стосується хвилювання, я відіграв у Прем'єр-лізі за «Говерлу» весь минулий чемпіонат, тож хвилюватися нема чого було. Єдине, що трохи бентежило, так це те, що я не грав попередні п'ять турів, тому перші кілька хвилин потрібні були на те, щоб повернути саме відчуття гри, відчути змагальну атмосферу, дух боротьби.

- Які вказівки й настанови давав вам Олег Блохін?

- Я мав виконувати ті функції, які були потрібні на моїй позиції, нічого особливого.

- Здивувалися, коли довелося виходити не на позицію лівого захисника, а в центр поля, на місце Романа Безуса?

- Ні, навпаки, зрадів, адже це моя рідна позиція, граючи в центрі поля, я почувався комфортно.

- Чи все, що замислювали, вдалося втілити за відведені вам 15 хвилин?

- Ні, не все. Я би міг сказати, що дещо вдалося, якби віддав гольову передачу чи забив гол. Коли проведу на полі весь матч, зможу сказати, чому це не вдалося зробити.

- Партнери щось підказували?

- Так, підтримували мене, ми розуміли один одного з напівслова.

- Що сказав після матчу Олег Блохін?


- Як зазвичай, привітав із перемогою, подякував за гру. Післязавтра в нас матч із «Актобе», ми граємо через кожні три дні, тому немає часу на всякі ліричні роздуми.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер