Євген МОРОЗЕНКО: не загадуючи наперед

Євген МОРОЗЕНКО: не загадуючи наперед

Планам завадила травма

Сезон 2007/2008 став першим у професійній кар'єрі Євгенія. Він зіграв вісім ігор у молодіжній першості і 16 у 1-й лізі за «Динамо-2». У другій динамівській команді Морозенко дебютував 29 лютого 2008 року у грі «Динамо-2» - ЦСКА, який завершився перемогою «біло-синіх» із рахунком 3:2.

У наступних сезонах Євген став одним із основних гравців «Динамо-2». За п'ять сезонів у 1-й лізі (з 2007/2008 по 2011/2012) Морозенко провів 109 ігор, у яких забив 12 м'ячів. Найуспішнішим і найпродуктивнішим для нього став сезон 2010/2011, у якому він зіграв більше всіх матчів за сезон у «Динамо-2» і забив найбільше м'ячів.

Має Морозенко також і досвід виступів за юнацькі збірні України U-17 і U-19.

Тим не менш, до основного складу «Динамо» талановитого півзахисника тренери не запрошували. Взимку 2012-го інтерес до Морозенка проявляла команда Прем'єр-ліги, «Чорноморець», куди Женя навіть їздив на перегляд. Але зміна київської прописки на одеську не відбулася – плани дебютувати у вищому українському дивізіоні порушило пошкодження.

За досвідом до Європи

Влітку 2012 року в кар'єрі Морозенка почався новий етап. Надійшла пропозиція пограти в оренді за ліберецький «Слован», який був чинним чемпіоном Чехії і готувався стартувати у кваліфікації Ліги чемпіонів.

Євген охоче прийняв новий виклик: «Коли мені зателефонував мій агент і запитав, чи хочу я грати за «Слован», я, звичайно, погодився і відразу приїхав. Це дуже відповідальний крок для мене і цікавий досвід. У чеському клубі було багато людей на перегляді, і це дуже приємно, що вдалося пройти відбір і показати себе».

Дебют у футболці чеського клубу відбувся в матчі за Суперкубок Чехії проти оломоуцької «Сигми». Євген з'явився на полі стадіону в Ніші за дев'ять хвилин до фінального свистка, замінивши одного з лідерів команди Іржі Штайнера. Незабаром Морозенко дебютував і в найпрестижнішому єврокубку, нехай і у кваліфікації. У першому матчі 3-го раунду в гостях проти румунського «Клужа» він вийшов на заміну на 87-й хвилині («Слован» поступився 0:1).

Вилетівши з Ліги чемпіонів, «Слован» продовжив єврокубковий сезон у Лізі Європи, де його суперником стала команда з України – дніпропетровський «Дніпро». Морозенко дебютував і у цьому турнірі, вийшовши на поле на 83-й хвилині домашньої зустрічі.

Орендна угода була укладена на цілий сезон, однак вже взимку Морозенко повернувся до Києва. Незважаючи на те, що тренери «Слована» нечасто довіряли йому місце на полі (чотири матчі в Гамбрінус-лізі), Євген залишився задоволений досвідом, набутим за час перебування в чеському клубі, з яким він завоював бронзові медалі чемпіонату Чехії: «Було багато приємних хвилин. Окремо у цьому плані стоїть мій дебют у третьому відбірковому раунді Ліги чемпіонів проти румунського «Клужа».

Повернувся допомогти

Повернувшись до «Динамо», Морозенко (на фото в центрі) включився в боротьбу за збереження за другою динамівською командою місця у 1-й лізі.

У другій половині сезону 2012/13 Морозенко провів 12 матчів у календарній першості, а в першому стиковому матчі плей-офф став автором єдиного м'яча «біло-синіх», який приніс гостьову нічию у грі зі свердловським «Шахтарем».

Чи продовжить Женя грати за «Динамо-2» і таким шляхом буде пробиватися у першу команду або знову піде в оренду, поки не знає і він сам: «Будь-якому футболістові хочеться в першу команду. Не знаю, як складеться далі. Не люблю загадувати вперед... ».

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер