Євген Рудаков: «Відкрите тренування - свято для дітей»

Євген Рудаков: «Відкрите тренування - свято для дітей»

 

Євген Рудаков

У середу, під час відкритого тренування динамівців, можливість потренуватись із основною командою отримали вихованці ДЮФШ «Динамо» 1995 року народження, які днями завоювали Кубок Києва у своїй віковій групі. Більше того, 13-річні хлопці не просто тренувались із командою, але і провели справжню двусторонку, у якій показали себе з кращої сторони. Поділитись враженнями про заняття ми попросили тренер хлопців, знаменитого воротаря «Динамо» 60-70-х років Євгена Рудакова:

- Учорашнє тренування можна назвати спортивним шоу. Діти отримали величезне моральне і духовне задоволення. Для них це ціла подія, яку вони запам’ятають надовго. Їм було дуже приємно зустрітись на полі з гравцями основного складу. Звичайно, спочатку мої підопічні дещо розгубились, але потім взяли себе в руки і почали навіть штовхатись зі старшими. У цілому, це футбольне свято пройшло на хорошому рівні, дітям воно безумовно сподобалось. Після гри багато хто захоплювався: «Як чудово було «поштовхатись» із такими відомими футболістами».

- Як ви гадаєте, подібні заходи ідуть на користь дітям?

- Зрозуміло, вони просто необхідні! Звичайно, ми розуміємо, що футболісти першої команди зайняті тренувальним процесом, їм ніколи часто проводити тренування з дітьми. У них ігри, збори, не дивно, що їм не до того…

- Ваші підопічні отримали можливість потренуватись із «основою» завдяки перемозі в Кубку Києва?

- Я би так не сказав. Так, хлопці дійсно його виграли, але я б не став пов’язувати ці дві події. Просто свято повинно бути святом, щоб задоволеними залишились і вболівальники, і юні футболісти, і команда майстрів. Мені здається, саме в цьому ми й досягли успіху. Не часто, але такі свята потрібні організувати.

- Як удалось виграти Кубок Києва? Суперники були сильні?

- У фіналі ми грали з командою спортшколи «Зміна», яка базується на Оболоні, з хлопцями тієї вікової групи. Мої підопічні серйозно підійшли до поєдинку, адже напередодні ми повернулись із Франції, де невдало виступили в представницькому турнірі і посіли третє місце, хоча розраховували на перше або друге. Кубок міста ми грали не однократно, тому нічого особливого в цій перемозі немає. Гра пройшла на хорошому рівні і дуже сподобалась як глядачам, так і самим хлопцям. Вони добре виконали нашу настанову і перемогли 3:0.

- Які враження залишились від турніру і у Франції?

- У дітей – найбайдужніші, а в мене не дуже, оскільки до місця проведення змагань ми діставались три доби автобусом, стільки ж зайняла дорога назад. Це дуже важко. Але діти є діти. Їм хоч на тачанці їхати – усе рівно із задоволенням. Вони молоді, тому без проблем витримують такі переїзди. Погано одне: ми прихали о шостій ранку, а о дев’ятій уже почади грати. Але потім ввійшли в колію, і все пішло за графіком.

- За якою системою проходили змагання?

- Спочатку по зонах, а потім стикові ігри: за 1-2, 3-5, 5-6 місця і так далі.

- Скільки команд брало участь у турнірі?
- Дуже багато, близько семидесяти із Румунії, Молдови, Чехії, України, Об’єднаних Арабських Еміратів. Але більше всього, звичайно, було французьких команд. У нашій віковій групі змагалось дев’ять колективів.

- Скільки людей представляло «Динамо»?

- Уся юнацька команда: 16 хлопців і два тренери.

- Ви можете відзначити когось із хлопців? Хто, на вашу думку, виглядав краще за всіх?

- Я ніколи не виокремлюю когось із своїх підопічних. Сьогодні відзначу, а завтра, можливо, він кине футбол. Вони всі молодці і кожен вніс свою лепту у загальнокомандний результат.

- Хто став кращим бомбардиром-динамівцем?

- Віктор Путін.

- Ви, як колишній воротар, можете поділитись своєю думкою про нинішніх воротарів «Динамо»?
- В основній команді є свої спеціалісти, які дають оцінку голкіперам. Думаю, Шовковський травмувався через велике навантаження, він трішки стомився психологічно. А так він відмінний, надійний воротар. Але це прерогатива головного тренера обговорювати стан своїх футболістів. Не буду ж я йому підказувати! Можливо, варто давати дорогу молодим. Мені здається, Сьомін саме цим зараз і займається.

- Що думаєте про Олександра Рибку?

- Він ще зовсім молодий, але дуже здібний і перспективний воротар. Його потрібно, яй мовиться, «обкатати» в іграх, адже голкіпери, як правило, розкриваються значно пізніше, ніж польові гравці.

 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер