Євген СОВА: «У «Динамо» чудові поля та відбудована інфраструктура!»

Євген СОВА: «У «Динамо» чудові поля та відбудована інфраструктура!»

По-різному в газетах та по телевізору показують нашу країну, події в ній та місце у світовому суспільстві. Ізраїльський «9 канал», орієнтований на російськомовну аудиторію своєї країни, відрядив до Києва журналіста Євгена Сову та оператора В’ячеслава Книжина. Поринувши до атмосфери нашої країни, автори спробували відповісти на цілу низку питань. У своєму документальному фільмі на прикладі київського «Динамо» вони намагаються розібратися у феномені футболу та в тому, що мотивує людей, які присвятили йому своє життя.

- Перш ніж їхати до Києва, ми на кілька днів завітали до Австрії, до тренувального табору збірної України, – розповідає журналіст Євген Сова. – Зібраний матеріал разом із враженнями від підготовки України до Євро буде покладено до основи передачі, яка вийде перед стартом турніру. Реконструйований НСК «Олімпійський», фан-зона на Хрещатику, інтерв’ю з керівником МОК Україна Євро-2012 Маркіяном Лубківським… «9 канал» є транслятором 12 матчів Євро-2012, тож цілком резонно буде показати глядачам, як Україна підготувалася до такого серйозного змагання.

Другим нашим завданням було створення документального фільму приблизно на сорок хвилин про феномен футболу. В Ізраїлі мешкає легендарний футбольний колекціонер Леонід Карчемський, корінний киянин, який за багато десятиліть зібрав унікальну колекцію експонатів, які, в тому числі, присвячені «Динамо». Ми були у нього в гостях та, попри вік та проблеми зі здоров’ям, через які він не зможе відвідати матчі Євро-2012, у нього ще є блиск в очах та інтерес до футболу!

В Австрії нам вдалося поспілкуватися з Олегом Блохіним, Андрієм Балем та Андрієм Шевченком. Масштаб цих особистостей багато про що каже шанувальникам футболу. Зробили інтерв’ю з видатним журналістом та письменником, автором низки книг про київське «Динамо» Деві Аркадьєвим.

- Що вас привело до дитячої школи «Динамо»?

- Сюжетний ряд проекту. Цікаво дізнатися, чому діти вирішують пов’язати своє життя з футболом, що їх мотивує. Ми відвідали матч «Динамо» хлопців 1999 року народження в чемпіонаті Києва, поспілкувалися з найкращим бомбардиром команди Іваном Михайленком. Це син колишнього півзахисника «Динамо» Дмитра Михайленка, який свого часу грав в Ізраїлі, тож він відомий нашій аудиторії. У цій грі Ваня забив два голи й, напевно, порадував свого батька, який разом із іншими батьками спостерігав за матчем.

- Які лишилися враження після відвідування ДЮФШ «Динамо»?

- Лише позитивні. Я кажу, не аналізуючи суто футбольні аспекти, це справа спеціалістів. Помітив, що окрім чудових полів та інфраструктури, у школі є чітка дисципліна. Це те, чого бракує в Ізраїлі. Під час матчу батьки перебувають осторонь і не заважають працювати тренеру, а самі хлопці віддають усі сили футболу, від них не чутно капризів чи нарікань. Мабуть, це одна зі складових успішної роботи школи, яка випустила у світ великого футболу гравців калібру Блохіна, Шевченка, Шовковського, Михайличенка.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» Київ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер