Євро-2009 (U-19): дубль Петрова приносить нічию

Євро-2009 (U-19): дубль Петрова приносить нічию
Петров приймає вітання

Внічию закінчився і другий матч збірної України (U-19) на чемпіонаті Європи, який проходить у Донецьку і Маріуполі. Цього разу підопічним Юрія Калитвинцева протистояли представники країни-родоначальниці футболу – Англії.

У стартовому складі збірної України вийшли відразу вісім представників «Динамо». Це захисники Дмитро Кушніров, Темур Парцванія, Кирило Петров, півзахисники Денис Гармаш, Сергій Рибалка, Дмитро Єременко, а також нападники Дмитро Коркішко й Сергій Шевчук. Захисник Сергій Логінов, який днями замінив у заявці збірної України іншого динамівця Сергія Люльку у зв’язку з травмою останнього, залишився в запасі до кінця поєдинку.

І вже на другій хвилині наша команда відкрила рахунок у матчі. Атака вийшла виключно динамівською. Коркішко промчав правим флангом, віддав до штрафного майданчика на Шевчука, а Сергій відкотив на лінію штрафного під удар Петрову – кручений м’яч увійшов точно в нижній кут воріт.

Надалі українці були не проти подвоїти свою перевагу, але натомість дозволили супернику зрівняти рахунок. Левченко спробував обіграти нападника в межах штрафного майданчика, опонент відібрав м’яча в Ігоря, і нашому голкіперу нічого не залишалося, як порушувати правила проти нього. Після удару Ленсбері з «позначки» м’яч влетів точно в кут – 1:1.

Другий тайм активніше розпочали представники Туманного Альбіону, результатом чого став другий гол у ворота «жовто-синіх». Англійці нехитро розіграли штрафний, і Гослінг, випередивши захисників, метрів з 11-ти відправив м’яча в сітку воріт. Але українці не мали наміру засмучуватися, а збільшили темп і за десять хвилин відновили рівновагу. Дубль на свій рахунок записав Петров, який цього разу замкнув навіс Бутка з правого флангу.

До кінця поєдинку залишалося достатньо часу. Підопічні Юрія Калитвинцева продовжували шукати щастя біля протилежних воріт. Відмінний момент був у Гармаша, в стійку поцілив Каверін, а на останній хвилині Коркішко не реалізував вихід віч-на-віч. Таким чином, в активі українців два очки (як і в англійців; на першому місці швейцарці з чотирма балами), і в останньому турі 27 липня «жовто-сині» зустрінуться з нинішнім лідером групи.

Україна – Англія – 2:2 (1:1).

Україна:
Левченко, Кушніров, Парцванія, Кривцов, Коркішко, Петров (Карноза, 80), Гармаш, Шевчук (Каверін, 46), Бутко, Рибалка, Єременко.

Англія: Стіл, Метток, Гослінг (Беннетт, 76), Уолкер, Хойт, Уелбек (Дельфаунсо, 84), Дрінквотер, Рейнджер (Мерфі, 72), Ленсбері, Джеймс, Бріггз.

Голи: Петров (2, 61) – Ленсбері (25, пен.), Гослінг (51).

Попереджені: Левченко (25), Рибалка (54), Карноза (84) – Хойт (41), Бріггз (79).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер