Євро-2009 (U-19): Гармаш виводить Україну до фіналу

Євро-2009 (U-19): Гармаш виводить Україну до фіналу
Герой матчу – Гармаш; uefa.com

Збірна України (U-19) вийшла до фіналу чемпіонату Європи, який проходить в Донецьку та Маріуполі. У півфінальному поєдинку підопічні Юрія Калитвинцева обіграли збірну Сербії з рахунком 3:1.

Як і в останньому матчі групового турніру проти швейцарських одноліток, у стартовому складі «жовто-синіх» вийшли семеро представників «Динамо»: захисники Темур Парцванія, Кирило Петров, Дмитро Кушніров, півзахисники Денис Гармаш, Дмитро Єременко, нападники Дмитро Коркішко та Сергій Шевчук. Відзначимо, що останній замінив в «основі» української збірної Сергія Рибалку, який отримав попередження в останньому поєдинку і пропускав матч із сербами через дискваліфікацію.

«Жовто-синім» вдалося засмутити сербських гостей вже на 1-й хвилині. Коркішко вдарив зі штрафного, призначеного за фол проти Шевчука метрах у 30-ти від воріт, воротар невдало парирував м'яча, і Шахов з лінії штрафного майданчика відправив сферу до сітки воріт суперника. Швидко забитий м'яч не зупинив українців, і вони продовжували шукати щастя біля воріт збірної Сербії. Втім, не реалізувавши свої шанси, наші хлопці віддали ініціативу супернику, за що і поплатилися в середині першої половини гри. Після флангового прострілу Левченко невдало зіграв на виході, вибивши м'яча практично в суперника, і Алексич переправляв м'яча вже в порожні ворота. Втім, до перерви «жовто-синім» вдалося схилити чашу терезів на свій бік. Гол став заслугою Дениса Гармаша. Півзахисник «Динамо» підхопив м'яча в центрі поля, наблизився до штрафного майданчика і сильно пробив метрів із 27-ми – м'яч після контакту з руками воротаря влетів у кут воріт.

Другий тайм тримав у напрузі численних уболівальників, які зібралися на трибунах маріупольського стадіону «Іллічівець», практично до останніх хвилин. Серби створювали небезпеку біля воріт українців в основному після дальніх ударів, але Левченко був надійний. Зняти всі питання про переможця «жовто-синім» вдалося за п'ять хвилин до закінчення основного часу. Удар Коркішка з кількох метрів голкіпер парирував, але м'яч відскочив до Єременка. Дмитро швидко зорієнтувався в ситуації, м'яко навісив на лінію воротаського майданчика, звідки Гармаш в падінні головою переправив м'яча за лінію воріт. 3:1 – це перемога!

В іншому півфіналі збірна Англії лише в додатковий час обіграла французів з рахунком 3:1, і в неділю, 2 серпня, посперечається з підопічними Юрія Калитвинцева за звання найкращої команди Європи. Нагадаємо, що на стадії групового турніру команди вже грали між собою, і тоді не вдалося виявити переможця – поєдинок закінчився внічию 2:2 (дубль на рахунку динамівця Петрова). Початок фінального матчу – о 16:30.

Україна (U-19) – Сербія (U-19) – 3:1 (2:1).

Україна: Левченко, Кушніров, Парцванія, Кривцов, Коркішко, Петров, Гармаш, Шевчук (Карноза, 90), Шахов, Єременко, Чайковський.

Сербія: Кіровські, Мількович, Благоєвич, Медоєвич, Чрноглавац, Алексич, Мілич (Бубало, 90), Льяїч, Цветкович (Джуричич, 84), Матич (Пршо, 46), Міланович.

Голи: Шахов (1), Гармаш (39, 86) – Алексич (22).

Попередження: Петров (71), Єременко (80) – Мількович (28), Мілич (45), Пршо (74), Льяїч (88).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер