Євро-2009 (U-19): вдалий день для Рибалки

Євро-2009 (U-19): вдалий день для Рибалки
Радість Рибалки; uefa.com

Збірна України (U-19) вийшла до півфіналу чемпіонату Європи, який проходить в Донецьку та Маріуполі. В останньому турі групового етапу підопічних Юрія Калитвинцева влаштовувала лише перемога над збірною Швейцарії, і «жовто-сині» досягли потрібного результату.

У стартовому складі «жовто-синьої» команди тренер випустив сім представників «Динамо»: захисників Темура Парцванію, Кирила Петрова, Дмитра Кушнірова, півзахисників Дмитра Єременка, Дениса Гармаша, Сергія Рибалку та нападника Дмитра Коркішка. З перших хвилин матчу українці заволоділи ініціативою, створили кілька хороших моментів, але пробити воротаря швейцарців так і не вдалося. Наприкінці першого тайму достроково залишив поле за два попередження дніпропетровський нападник Каверін.

У другій половині матчу суперники українців, отримавши чисельну більшість, почали створювати небезпеку біля воріт Левченка. Але успіх все ж таки посміхнувся «жовто-синім». На 85-й хвилині Шевчук, який вийшов на заміну після перерви, виконав передачу з правого флангу, по воротах пробивав Рибалка – з першим ударом Сергія воротар упорався, а от на добивання зреагувати не зміг.

Таким чином, посівши слідом за Англією друге місце в групі (у паралельному матчі представники Туманного Альбіону впевнено обіграли збірну Словенії з рахунком 7:1), 30 липня підопічні Юрія Калитвинцева зіграють із сербськими однолітками. Другу півфінальну пару складуть Англія та Франція. Нагадаємо, що фінальний матч відбудеться 2 серпня.

Україна – Швейцарія – 1:0

Україна:
Левченко, Парцванія, Кривцов, Кушніров (Карноза, 75), Чайковський, Єременко (Шевчук, 46), Петров, Гармаш (Шахов, 84), Рибалка, Коркішко, Каверін.

Гол: Рибалка (85).

Вилучення: Каверін (45, повторне попередження).

ПІДСУМКОВЕ СТАНОВИЩЕ КОМАНД

 

М
Команда
І
В
Н
П
М
О
1
Англія
3
1
2
0
10-4
5
2
УКРАЇНА
3
1
2
0
3-2
5
3
Швейцарія
3
1
1
1
3-3
4
4
Словенія
3
0
1
2
2-9
1

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер