Євро (U-21): у групі «А» сенсації, що скаже Україна?

Євро (U-21): у групі «А» сенсації, що скаже Україна?

Сьогодні молодіжна збірна України проведе перший поєдинок на чемпіонаті Європи в Данії. Підопічні Павла Яковенко зустрінуться зі збірною Чехії у Віборзі. Перший ігровий день уже приніс якщо не сенсаційні, то, принаймні, непередбачені результати: білоруси змогли переграти ісландців (2:0), а господарі турніру данці програли швейцарцям (0:1).

Те, що в Данії розпочався великий міжнародний турнір, знають навіть люди, які не цікавляться футболом. Так, у Хернінзі, в 14-ти кілометрах від якого оселилася наша команда, спокійне і розмірене життя до пізньої ночі порушували гуляння та крики вболівальників, які окупували місцеві кафе й бари. Здалося, що нічне життя цього невеликого містечка, в якому нашій збірній доведеться провести два останніх матчі групового етапу, набагато активніше й різноманітніше за денне. Принаймні, в неділю на вулицях не з’являлися перехожі до 11-ї години дня – одні спали після неспокійної ночі, інші проводили вихідний вдома в колі сім’ї.

Що стосується нашої збірної, провівши вчора тренування на міському стадіоні Хернінга, сьогодні у підопічних Павла Яковенка не буде занять. Уранці в команди сніданок, а о 15.00 виїзд до Віборга, де за чотири години розпочнеться матч із Чехією.

Нагадаємо, що в цьому матчі Павло Яковенко зможе розраховувати на шістьох динамівців. Якщо присутність у стартовому складі, на наш погляд, Ярмоленка й Зозулі майже не викликає сумнівів, то Кравцю з Гармашем доведеться витримати серйозну конкуренцію. Голкіпер Денис Бойко буде відстоювати своє право на місце у воротах із дніпропетровцем Каніболоцьким, а захисника Темура Парцванію, який, очевидно, справив враження на головного тренера своєю надійною грою на юніорському Євро-2009, було взято на перспективу. Він разом із Гармашем зможе поїхати до Ізраїлю на молодіжне Євро-2013, відбіркові матчі якого розпочнуться вже у вересні.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), із Данії

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер