Фанендо Аді готовий до дебюту

Фанендо Аді готовий до дебюту

Зазнавши травми на літніх зборах, нігерійський нападник Фанендо Аді, який перебуває в «Динамо» на правах оренди, тривалий час лікувався й відновлювався. Нарешті, набравши необхідної форми, новачок нашої команди почав тренуватися в загальній групі, а в суботу має шанс дебютувати за молодіжну команду «Динамо» в Дніпропетровську, в поєдинку проти місцевого «Дніпра». Перед цим Аді розповів про свої футбольні плани, самопочуття та життя в Києві:

- Передусім, хотів би подякувати керівництву «Динамо», а зокрема, президенту клубу Ігорю Суркісу, а також тренерам та футболістам. Ще лікарю Володимиру Малюті, який дуже добре до мене поставився. Він керував відновленням, яке пройшло чудово. Тепер я знову готовий грати й із нетерпінням очікую, коли зможу вийти на поле. Нога мене більше не турбує, я не відчуваю жодного болю, тепер маю намір старанно працювати й використати свій шанс.

- Ви вже провели кілька тренувань у загальній групі. Готові до дебюту в офіційному матчі?

- Так, я повернувся. І хоча найближчими днями навряд чи зіграю за першу команду, допоможу молодіжному складу, щоб відчути ігровий ритм. Уже розмовляв із Юрієм Сьоміним, він сказав, що роботу за індивідуальною програмою завершено, в майбутньому тренер розраховує на мене в першій команді. Залишилося лише попрацювати над собою.

- Важко буде вибороти місце в основному складі?


- Так, це зробити непросто. Але немає нічого неможливого. Коли ти старанно працюєш, завжди приходить результат. Сподіваюся, в мене буде шанс, який зможу використати.

- Після виступів у Донецьку, проблем із адаптацією в Києві не виникло?

- Чесно кажучи, футбольна система «Металурга» повністю відрізняється від динамівської. В Європі я ніколи не грав у такий контактний футбол, як у Донецьку. Спочатку мені було важко звикнути до цього. У «Динамо» ж мене награють на позиції півзахисника, я віддаю передачі нападникам, тому звикнути не складно. Просто потрібно правильно пересуватися полем у потрібні місця.

- Що найбільше вразило, коли прийшли до «Динамо»?

- Велике ім’я клубу, а також Андрій Шевченко, грати з яким великий успіх. Я довго чекав на зустріч, а після багато чого в нього навчився, як і в інших досвідченіших футболістів. У мене, як у молодого гравця, виникає багато питань, які я не соромлюся ставити справжнім професіоналам. Шкода, що Шевченко зараз травмований, але незабаром він повернеться, що позитивно вплине на команду.

- Ваша оренда розрахована на півроку. Вистачить часу, щоб показати себе?

- Для мене час – це не проблема. Я хочу виразити величезну вдячність президенту, адже брати травмованого гравця в оренду – ризиковано, не кожен на це погодиться. Але мене він узяв і потурбувався про хороше лікування. Тепер, коли зі мною все гаразд, мій обов’язок віддячити людям, які допомогли мені, своєю грою, показуючи свій найкращий футбол.

- Вам би хотілося залишитися в «Динамо» довше, ніж на півроку?


- Так, звичайно, адже це хороша наука для мене. Я тренуюся лише тиждень, але встигнув відчути, що заняття дуже інтенсивні, й мені це подобається. Отримую задоволення від роботи. Звичайно, мені б хотілося залишитися тут довше, це крок до футболу топ-рівня. Якщо нададуть шанс, із радістю ним скористаюся.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер