Фартушняк і Парцванія приєднуються до перщої команди

Фартушняк і Парцванія приєднуються до перщої команди


10 червня футболісти «Динамо» приступили до підготовки до нового сезону. Але не на всіх гравців Юрій Сьомін зможе розраховувати в перші тренувальні дні. Українські «збірники» приєднаються до команди 26 червня, решта прибудуть прямо на збір до Австрії орієнтовно 1 липня. Але зате до роботи з першою командою Юрій Сьомін підключив молодих захисників Андрія Фартушняка і Тимура Парцванію. Хлопці добре зарекомендували себе в іграх за «Динамо-2» і дублюючий склад, законно отримавши шанс проявити себе на зборах під час нинішнього міжсезоння.

На шляху до першої команди хлопці пройшли рівні дина міських команд. Так, 19-річний киянин Андрій Фартушняк починав свою футбольну кар’єру в ФК «Відрадне», потім перейшов у школу «Динамо», за яку виступав у дитячо-юнацькій футбольній лізі. А в липні 2006 року дебютував у матчі за «Динамо-3», де зміг звернути на себе увагу тренерів другої динамівської команди. І от тепер завдяки працездатності, як вважає сам Андрій, йому вдалось впритул наблизитись до першої команди «Динамо», за які він мріяв грати з дитинства:


- Ще не можна сказати, що я гравець першої команди, мене просто вперше запросили тренуватись із основним складом, ділиться враженнями Андрій. – Я старанно працював під час матчів і тренувань, у результаті чого мене помітили тренери головної команди.

- Які враження від тренувань?

- Важкувато, звісно, переходити із «Динамо-2» в першу команду. Навантаження дуже різняться, бігаємо набагато більше.

- Із хлопцями вже встиг подружитись?

- Поки спілкуюсь в основному з молодими гравцями: Морозюком, Олейником, Допілкою, Федорівим. Але й із старшими хлопцями хороші стосунки, вони стараються підказати мені на полі, якось підтримати.

- Відчуваєте в собі сили закріпитись у складі?

- Звичайно, мені б цього дуже хотілося б, адже я з дитинства мріяв грати за «Динамо». Але поки ще мені дуже важко.

- Допускаєте, що, можливо, доведеться повернутись у другу команду?

- Так, може і таке бути. Але, думаю, я сильно не засмучусь, буду і надалі доводити, старатись демонструвати свою кращу гру і чекати другого шансу. Хоча, звісно ж, хотілося б відразу закріпитись у першій команді.

Тимур Парцванія на два роки молодший за Фартушняка, але і він зміг довести, що гідний шансу проявити себе в першій команді. Цей грузинський захисник народився в Тбілісі, але після переїзду до Києва три роки тому прийняв українське громадянство. В ДЮФЛ, як і Андрій, виступав за ФК «Відрадне» і «Динамо», після чого отримав запрошення відразу до другої динамівської команди, у якій дебютував в лютому 2008 року. Парцванія також провів п’ять ігор за збірну України U-17. Зараз він тренується разом з усіма хлопцями і мріє закріпитись у «Динамо»:
- У першій команді все по-іншому – і навантаження, і тренувальний процес, і рівень підготовки. А ось ставлення до мене однаково добре і в першій команді, і в другій.

- Розкажіть, як ви потрапили в «Динамо».

- Я приїхав в Україну три роки тому. Відразу поступив у дина міську академію, звідки мене запросили грати за збірну України U-17. Потім, після її завершення, мене відібрали в другу команду. Хоча за «Динамо-3» я теж провів кілька неофіційних ігор на турнірі пам’яті Олега Макарова. Тепер же запросили до першої команди. Звичайно, я мрію закріпитись у складі, і на кожному тренуванні старатимусь сумлінно працювати і доводити, що я цього гідний. Чи поїду я на збори з командою в Австрію, поки невідомо. Це вирішувати керівництву.

- Засмутитесь, якщо доведеться знову повернутись у «Динамо-2»?

- Ні. Я ще молодий, у мене все попереду. Опускати руки ніхто не збирається. Будемо працювати.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер