Favbet Ліга. 11-й тур. «Динамо» – «Олександрія» – 1:0. Звіт про матч (+огляд)

Favbet Ліга. 11-й тур. «Динамо» – «Олександрія» – 1:0. Звіт про матч (+огляд)

Підопічні Володимира Шарана вперше в історії стали минулого сезону бронзовими призерами чемпіонату України й зараз ведуть боротьбу на двох фронтах, виступаючи також у груповому турнірі Ліги Європи. Непогані результати в олександрійців і на внутрішній арені – команда йде на четвертому місці й має хороші шанси повторити свій минулорічний успіх із завоюванням бронзових нагород.

Що стосується динамівців, то, втративши багато очок на старті сезону, «біло-сині» намагаються виправити своє становище. Чотири поспіль перемоги дозволили підопічним Олексій Михайличенка повернутися до лідируючої групи та вселити надії вболівальникам, що не все ще втрачено в чемпіонській гонці з донецьким «Шахтарем».

Перед звітним поєдинком «Динамо» мало серйозні кадрові проблеми. Зокрема, надовго вибули захисник Микита Бурда, який переніс операцію на коліні, та воротар Денис Бойко, у якого було хірургічне втручання з приводу грижі. Ще двоє футболістів пропускали гру через дискваліфікацію – півзахисник Володимир Шепелєв (червона картка в попередньому турі з «Колосом») та нападник Артем Бєсєдін (перебір попереджень). Окрім цього, тренерський штаб «біло-синіх» уперше в сезоні вирішив випробувати пару центральних захисників Попов-Шабанов (для Дениса цей матч узагалі став першим у нинішньому чемпіонаті), а на вістрі атаки віддав перевагу іспанцю Солю.

Перший тайм виявився небагатим на небезпечні моменти. У гостей можна згадати хіба що несильний удар Ковальця з меж штрафного майданчика, однак Бущан, хоч і не забрав м’яча до рук, але парирував перед собою, а захисники підстрахували та розрядили ситуацію. А от біля протилежних воріт гості надійно закрили динамівського нападника Соля, але коли «біло-сині» зіграли нестандартно, то відразу вдалося забити. Миколенко розігнав атаку, зробивши рейд зі своєї половини поля, віддав наліво на де Пену, а сам попрямував на лінію воротарського майданчика, звідки в падінні головою замкнув флангову подачу.

Після перерви гості, яким нічого було втрачати, активніше пішли вперед. Третьяков пробив з-за меж штрафного майданчика, але без загрози для Бущана, Дубра замикав навіс із кутового, але м’яч пролетів над поперечиною. У господарів можна згадати хіба що вистріл Буяльського вище воріт, який завершував розмашисту атаку своєї команди, несильні удари від Гармаша та Сидорчука в руки воротарю, а також небезпечний удар-простріл від де Пени з лівого флангу, коли Паньків своїми впевненими діями ліквідував загрозу.

Враховуючи хиткий рахунок, напруга трималася до останніх хвилин, адже будь-який момент міг призвести до пропущенного м’яча та втрати очок. Однак захист киян витримав тиск суперника, що дозволило здобути мінімальну перемогу та продовжити свою переможну серію у вітчизняній Прем’єр-лізі до п’яти матчів.

Favbet Ліга. 11-й тур

20.10.2019. м. Київ, НСК «Олімпійський», 16 477 глядачів.

«Динамо»: 1. Бущан, 94. Кендзьора, 4. Попов, 30. Шабанов, 16. Миколенко, 29. Буяльський, 5. Сидорчук, 15. Циганков, 19. Гармаш (7. Вербич, 68), 14. де Пена (20. Караваєв, 90+4), 9. Соль (22. Родрігес, 81).

«Олександрія»: 79. Паньків, 20. Пашаєв, 13. Бухал, 90. Дубра, 11. Мірошниченко, 17. Лучкевич (18. Сітало, 67), 44. Банада, 27. Гречишкін, 10. Третьяков (94. Задерака, 80), 6. Ковалець, 9. Безбородько (23. Шастал, 61).

Гол: Миколенко (32).

Попереджені: Циганков (38), де Пена (40), Попов (50) – Безбородько (26), Задерака (87), Бухал (90).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер