Favbet Ліга. 12-й тур. «Динамо» – «Карпати» – 1:1. Звіт про матч (+огляд)

Favbet Ліга. 12-й тур. «Динамо» – «Карпати» – 1:1. Звіт про матч (+огляд)

Цей матч став для киян уже третім поспіль домашнім у всіх турнірах. Після поєдинку з «Копенгагеном» (1:1) у Лізі Європи тренерський штаб «біло-синіх» удався до значної ротації, зробивши у стартовому складі відразу п’ять змін. На правому фланзі захисту Караваєв замінив Кендзьору, у центральній зоні замість Шепелєва, Вербича та дискваліфікованого де Пени вийшли Гармаш, Родрігес та Шапаренко (для Миколи цей поєдинок узагалі став першим у нинішньому сезоні за основну команду), а на вістрі Соль змінив Бєсєдіна.

Із перших хвилин динамівці очікувано взяли гру під свій контроль. Циганков зі штрафного пробив у руки воротарю, згодом голкіпер парирував удар Сидорчука з лінії штрафного майданчика, ще в одному епізоді Віктор не зміг обробити м’яча, маючи при цьому перспективну позицію для удару. Гості спробували «огризнутися» ближче до середини тайму, коли Дженнінгс утік у контратаку, але пробив поруч зі стійкою. А потім – знову серія моментів у «Динамо»: удар Сидорчука поруч зі стійкою, ще один удар Циганкова зі штрафного в руки Кудрику. Перед самою перервою знову «леви» мали нагоду вийти вперед через паніку у штрафному майданчику киян, але впродовж однієї атаки ворота «біло-синіх» почергово рятували Бущан та Караваєв.

Відразу після перерви на поле вийшли Вербич та Бєсєдін, які замінили Родрігеса та Соля, й одна з цих рокіровок виявилася результативною. Уже на 49-й хвилині рахунок було відкрито – Циганков обігрався з Гармашем, увірвався до штрафного майданчика та прострілив на лінію воротарського майданчика, звідки Вербич у дотик спрямував м’яча у ворота.

Здавалося, що забитий м’яч розкріпачить киян та дозволить почуватися спокійніше. Загалом, так воно й було – підопічні Олексія Михайличенка продовжували створювати моменти біля воріт суперника (достатньо сказати, що за матч «біло-сині» завдали 24 удари в бік воріт львів’ян, 16 із яких прямували в рамку), але розтринькали всі свої нагоди. Найреальніша з них була на 84-й хвилині, коли Шапаренко зі штрафного з півкола перед карним майданчиком поцілив у поперечину. А вже за хвилину спрацювало прислів’я «не забиваєш ти – забивають тобі»: Бойчук прострілив від лицьової з лівого флангу, і Шабанов, який кілька днів тому відзначився в єврокубковому матчі з «Копенгагеном», цього разу зрізав м’яча у свої ворота.

Динамівці побігли вперед виривати перемогу. Моменти були – зокрема, після подачі Шепелєва зі штрафного з правого флангу м’яч зачепив когось у стінці та летів у бік воріт львів’ян, але воротар зреагував та врятував свою команду (хоча на повторі здалося, що Кудрик усе ж торкався м’яча, коли той у повітрі повністю перетнув лінію). Але при цьому господарі могли й пропустити другий гол, якби Бойчук реалізував вихід віч-на-віч із Бущаном – а так киян спочатку врятував воротар, а потім поперечина.

Апогеєм же поєдинку став епізод на шостій компенсованій хвилині. Сидорчук із правого флангу прострілив у центр штрафного майданчика, звідки Шапаренко пробив у дотик – на шляху м’яча стала рука Мартінса, але арбітр, незважаючи на доводи практично всіх польових гравців «Динамо», виявився непохитним та не призначив очевидний пенальті.

Отже, поєдинок завершився результативною нічиєю – 1:1. Удвічі неприємно, що після втрати очок «Шахтарем» у матчі з «Олександрією» (там поєдинок завершився нульовою нічиєю) динамівці могли трохи скоротити відставання від «гірників». Але не склалося… Уже в середу, 30 жовтня, на нас чекає очне протистояння грандів вітчизняного футболу на столичному НСК «Олімпійський».

FavbetЛіга. 12-й тур

«Динамо» – «Карпати» – 1:1

27.10.2019. м. Київ, НСК «Олімпійський»

«Динамо»: 1. Бущан, 4. Попов, 5. Сидорчук (к), 9. Соль (41. Бєсєдін, 46), 10. Шапаренко, 15. Циганков, 16. Миколенко, 19. Гармаш (8. Шепелєв, 79), 20. Караваєв, 22. Родрігес (7. Вербич, 46), 30. Шабанов.

«Карпати»: 31. Кудрик, 7. Кльоц (17. Бойчук, 83), 20. Ді Франко (к), 29. Назарина, 34. Халл, 36. Лоренцен (9. Гуцуляк, 46), 64. Веремієнко, 66. Мартінс, 73. Лях (10. Понде, 73), 79. Вакуленко, 99. Дженнінгс.

Голи: Вербич (49) – Шабанов (85, автогол).

Попереджені: Сидорчук (39), Попов (66), Шапаренко (90+5) – Ді Франко (81), Халл (90+3).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер