Favbet Ліга. 12-й тур. «Маріуполь» – «Динамо» – 1:2. Звіт про матч

Favbet Ліга. 12-й тур. «Маріуполь» – «Динамо» – 1:2. Звіт про матч

Матч за домовленістю сторін, незважаючи на статус виїзного для динамівців, пройшов на клубній арені імені Валерія Лобановського у столиці України. У другому ж колі команди зіграють уже в Маріуполі, де наразі завершують реконструкцію арени імені Володимира Бойка.

Порівняно з матчем, який відбувся кілька днів тому в Турині, наставник «біло-синіх» Мірча Луческу зробив п’ять замін у стартовому складі. Дві з них були вимушеними (дискваліфікованих Забарного та Сидорчука замінили Караваєв та Андрієвський), а три – в рамках ротації (замість Шепелєва, Вербича та Родрігеса вийшли Гармаш, де Пена та Супряга).

Доволі швидко номінальні гості відкрили рахунок, і зробив це саме один із футболістів ротації. Циганков віддав проникаючий пас до штрафного майданчика, там Гармаш уникнув офсайду, вискочив на воротаря, обіграв його та з гострого кута закотив м’яча у ворота. Цей гол, до речі, став для півзахисника «Динамо» 25-м у рамках УПЛ.

Відкривши рахунок, динамівці продовжили володіти ініціативою та контролювати м’яч. В одному з епізодів ледь важкої травми не зазнав Кендзьора, коли вже після зупинки гри в ногу поляку врізався Сікан, але арбітр вирішив, що цей фол тягнув лише на попередження для нападника. Кілька разів пильність голкіпера приазовців перевіряв де Пена, але в обох епізодах Кудрик хоч і з труднощами, але справлявся з ударами уругвайця.

Близьким до того, аби зробити дубль, був Гармаш, але після його удару м’яч просвистів поруч зі стійкою. А ближче до завершення тайму Денис був вимушений залишити поле після того, як Нещерета вилучили за фол проти Горбунова, який виходив віч-на-віч із нашим голкіпером, і замість автора забитого м’яча на полі з’явився Бущан.

Після перерви маріупольці спробували прибрати м’яча до своїх ніг та створили кілька моментів, але потім ініціатива поступово перейшла до підопічних Мірчі Луческу, і вже Циганков та Шапаренко, бачачи невпевнену гру воротаря по ходу матчу, турбували його ударами здалеку. В одному з епізодів «біло-сині» претендували на пенальті, коли при подачі зі штрафного у володіннях «Маріуполя» на газоні опинилися Циганков та Кендзьора, але арбітр, порадившись із відеоасистентами, не ризикнув указати на 11-метрову позначку.

Ближче до завершення поєдинку суперник активніше пішов уперед у надії забити рятівний м’яч, але раз за разом наражався на стрімкі контратаки. Така «вичікувальна» тактика дала свої плоди на 77-й хвилині. Де Пена пасом у дотик скинув м’яча на Циганкова, і Віктор, який на цей матч вивів партнерів із капітанською пов’язкою, точним ударом із меж воротарського майданчика подвоїв рахунок.

На останніх хвилинах суперники обмінялися моментами. І якщо кияни своєю можливістю не скористалися, коли після прострілу Кендзьори з правого флангу Вербич неймовірним чином не поцілив у рамку воріт із близької відстані, то маріупольцям таки вдалося забити гол престижу – Топалов поцілив у нижній кут, перервавши серію Бущана без пропущених м'ячів, яка нараховувала 433 хвилини.

Тож «Динамо» здобуває перемогу – 2:1, яка дозволяє продовжувати одноосібно очолювати турнірну таблицю (у трьох очках позаду донецький «Шахтар»). Тепер усі думки про зустрічі із «Ференцварошем» у вівторок, 8 грудня, у якій команди Мірчі Луческу та Сергія Реброва визначать, хто продовжить виступи в єврокубковій весні, а для кого нинішній євросезон завершиться.

Favbet Ліга. 12-й тур

«Маріуполь» – «Динамо» – 1:2

05.12.2020. Київ, стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського

«Маріуполь»: 31. Кудрик, 95. Стасюк, 4. Чоботенко, 37. Муравський, 23. Доброхотов, 34. Петерман, 9. Мишньов (к), 7. Топалов, 17. Горбунов, 11. Очеретько, 99. Сікан (77. Кулаков, 50).

«Динамо»: 35. Нещерет, 94. Кендзьора, 4. Попов, 16. Миколенко, 15. Циганков (к), 10. Шапаренко (8. Шепелєв, 81), 18. Андрієвський, 14. де Пена (22. Родрігес, 89), 20. Караваєв, 19. Гармаш (1. Бущан, 42), 89. Супряга (7. Вербич, 81).

Голи: Топалов (90+5) – Гармаш (6), Циганков (78).

Попереджені: Сікан (16), Петерман (49), Мишньов (50), Доброхотов (64)

Вилучений: Нещерет (39).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер