Favbet Ліга. 13-й тур. «Динамо» – «Колос» – 2:2. Звіт про матч

Favbet Ліга. 13-й тур. «Динамо» – «Колос» – 2:2. Звіт про матч

Поєдинок відбувся не на НСК «Олімпійський», де «біло-сині» зазвичай проводять домашні ігри на вітчизняній та міжнародній аренах, а на клубному стадіоні імені Валерія Лобановського.

Підопічні Мірчі Луческу підходили до поєдинку в піднесеному настрої, перемігши в Лізі чемпіонів угорський «Ференцварош» (1:0) та забезпечивши собі єврокубкову весну. Звісно, не обійшлося без ротації. Порівняно з матчем проти угорців у стартовому складі відбулося п’ять змін: замість Забарного, Вербича, Сидорчука, де Пени та Гармаша гру розпочали з перших хвилин Сирота, Андрієвський, Шепелєв, Супряга та Родрігес.

У першому таймі команди були малоактивними попереду. У «Колоса» міг забивати Селезньов, але не зміг розпорядитися м’ячем у штрафному майданчику, а біля протилежних воріт Супряга не поцілив у порожні (!) ворота з кількох (!) метрів.

У перерві тренерський штаб «біло-синіх» провів три заміни, в тому числі на посилення атаки. Однак відкрити рахунок вдалося гостям. Миколенко зачепив ліктем Селезньова у штрафному майданчику, і арбітр призначив пенальті, який сам же постраждалий і виконав. А за кілька хвилин динамівці й узагалі залишилися в меншості – Шепелєв не встигнув до м’яча й наступив на ногу Чорноморцю, а арбітр після перегляду VAR розцінив даний епізод на червону картку для Володимира.

За 15 хвилин склади були вже рівними. Максименко за допомогою рук не дозволив Вербичу вийти віч-на-віч із воротарем, і арбітр, знову ж таки після перегляду відеоповтору на екрані, вилучив захисника «Колоса». Минуло ще кілька хвилин, і рахунок було зрівняно. Селезньов, намагаючись вибити м’яча зі свого штрафного майданчика, вдарив Миколенка по нозі, й арбітр призначив другий пенальті в матчі. Циганков пробив у кут, і навіть той факт, що голкіпер вгадав напрямок, не допоміг йому врятувати ворота – 1:1.

Драматична розв’язка наступила в останні десять хвилин. Спочатку «біло-сині» вийшли вперед: Волинець упорався з ударами Гармаша та Вербича з близької відстані, однак не зміг зарадити Циганкову зіграти на добиванні – 2:1. Однак уже в наступній атаці Антюх здійснив карколомний рейд, пройшов правим флангом до штрафного майданчика, змістився в центр та пробив здалеку. М’яч на своєму шляху зачепив ногу Миколенка та зрадницьки залетів у кут воріт – 2:2.

Незважаючи на те, що арбітр додав цілих вісім хвилин, вирвати таку потрібну перемогу динамівцям не вдалося. 2:2 – «Динамо» йде на зимову перерву одноосібним лідером, однак «Шахтар» має шанс наблизитися до нашої команди на відстань в одне очко.

Чемпіонат України. 13-й тур

«Динамо» – «Колос» – 2:2

12.12.2020. Київ, стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Сирота (Караваєв, 46), Попов, Миколенко, Шапаренко (Лєднєв, 90+5), Андрієвський (Сидорчук, 64), Шепелєв, Циганков, Супряга (Вербич, 46), Родрігес (Гармаш, 46).

«Колос»: Волинець, Ром, Петров, Максименко, Чорноморець, Мілько (Новак, 76), Ільїн (Морозко, 81), Костишин (Задоя, 61), Оріховський, Антюх, Селезньов (Лисенко, 81).

Голи: Циганков (74, пен., 84) – Селезньов (49, пен.), Антюх (87).

Попереджені: Миколенко (48), Шапаренко (62), Циганков (68) – Костишин (27), Селезньов (31), Ільїн (51), Мілько (68), Волинець (89).

Вилучені: Шепелєв (54) – Максименко (70).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер